Zondag plus

Voor de vierde maal was er weer een Zondag Plus. Deze keer niet in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, maar alleen in Vlaardingen in de H. Lucaskerk.

Het thema van de dag was: “Heb je even…….”

Zondag  Plus, een zondag die meer bood dan alleen een liturgische viering. Om 9.00 uur stonden de deuren van de Lucaskerk al open voor de mensen die zich hadden opgegeven voor de workshops. Alle workshops hadden een verbinding met de schepping en het beleven van “tijd”.

Er kon een keuze gemaakt worden uit diverse workshops zoals:

Schepping en tijd,
Prior-tijd,
van meditatie naar creatie
in gesprek met vluchtelingen.

De workshops waren boeiend en leverde goede informatie en boeiende gesprekken op. Verrassende creatieve werkstukjes waren het resultaat van de workshop “van meditatie naar creatie”.

In de woord -en communieviering die volgde werd van alle workshops een korte impressie gegeven. In de viering vertelde pastor Kees Koeleman over de Menorah, de zevenarmige kandelaar.  De Menorah met zijn zeven kaarsen verbeeldt de zeven scheppingsdagen. Met als middelpunt, en de andere zes kaarsen verbindend, de zevende kaars, beeld van de zevende dag, de rustdag. Een dag om even de tijd te nemen, even op adem komen.

Na de viering was er voldoende tijd en gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Met daarbij koffie of thee en heerlijke broodjes lukte dat prima.

We kunnen terugkijken op een geslaagde Zondag Plus.

U vindt op de website ook een kleine foto impressie.