WILLIBRORD ACTUEEL 20-12-2015

Jaargang 9, nr. 16 20 december 2015

WILLIBRORD ACTUEEL

WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN

VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

 Meerpaal: zaterdag 19 dec.; 18.00 uur; Geen viering kerstavond donderdag 24 december: 19.00; uur Eucharistieviering in de grote zaal. Aanvang 18.45 uur met samenzang. Voorganger is Pastor J. de Lange, met medewerking van het Willibrordkoor.

 Lucaskerk: zondag 20 dec.; 9.30 uur; Woord en Communieviering; parochiaan C. Siebel; Samenzang, Wereldwinkel. Kerstavond; 19.30 uur; Woord en Communieviering; pastor M. Heikens m.m.v. The Balance. Kerstavond; 22.00 uur; Eucharistieviering; pater E. Clarenbeek m.m.v. Willibrordkoor. Alle vieringen deurcollecte voor la Granja. Kerstmis: 9.30 uur; Eucharistieviering; pater A. Kunnekkadan m.m.v. Willibrordkoor; deurcollecte La Granja Tweede kerstdag: Geen viering, maar wel Levende Kerststal om 14.00 uur en 15.00 uur. Zondag 27 december; 9.30 uur; pastor C. Duynstee m.m.v. Willibrordkoor.

Pax Christikerk: zondag 20 dec. 11.00 uur; Eucharistieviering; pastor H .Egging; Samenzang. Kinderwoorddienst/ 10+ Wereldwinkel. Kerstavond: 19.00 uur; Eucharistieviering; pater A. Kunnekkadan. Gezinsviering met medewerking van kinderkoor Okido. Kerstavond; 22.00 uur Woord en Communieviering; pastor C. Koeleman m.m.v. zanggroep Impuls. Alle vieringen deurcollecte la Granja. Kerstmis: Eucharistieviering; pater E. Clarenbeek m.m.v. koor Liriko. Deurcollecte la Granja. Tweede kerstdag: Geen viering; Zondag 27 december; 11.00 uur; Woord en Communieviering; pastor M. Heiens. Samenzang.

DEZE WEEK

Kerstbuffet in Vlaardingen: mensen ontmoeten tijdens een maaltijd
Op 2e Kerstdag organiseren enkele kerken gezamenlijk alweer voor de 6e keer een gezellige Kerstbijeenkomst. Alle mensen, jong en oud, samen of alleen, zijn op deze dag van harte welkom in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Vorig jaar waren we blij verrast door de grote opkomst. Dit jaar zijn we naar een grotere ruimte op zoek gegaan en hebben deze in de Windwijzer gevonden. De zaal gaat open vanaf 12.30 uur. De middag zal tot ongeveer 16.00 uur duren. Voor de maaltijd kunt u een vrijwillige bijdrage geven. Heeft U zin om te komen, dan kunt U zich tot 23 December opgeven bij Berthe de Leede tel 0102470804 of Ingrid Kind 0104741404. U kunt ook emailen naar ingridkind@hotmail.com

Tot ziens op 2e Kerstdag?

 Leesinformatie.

Op de bekende plekken in de beide kerken ligt voor u de laatste brief van dit jaar van Pater Henk Erdhuizen klaar. Hierin schrijft hij zijn indrukwekkende ervaringen van de afgelopen maanden. U kunt de pater steunen met uw gebed en wellicht ook met een gift op NL33ABNA0414500075 t.n.v. ontwikkelingswerk pater H. Erdhuizen te ’s Heerenberg. U steunt er een goed doel mee. Daarnaast ligt ook het nieuwe bisdomblad klaar.

 Gerarduskalender 2016

Na de viering in de H. Lucaskerk is de Gerarduskalender 2016 zoals gebruikelijk te verkrijgen bij de heer Piet van Mil. De prijs is slechts € 6,75 De kalender is een scheurkalender met een blad voor elke dag. De kalender wordt van harte bij u aanbevolen. Het is een leuk cadeau voor de feestdagen. Onderwerp: Inspireer elkaar deze feestdagen December is een feestmaand, maar je kan je afvragen hoeveel reden er is voor feest. Bommen op Syrië en Irak, terreur in Beiroet en Parijs en honderdduizenden mensen die huis en haard hebben moeten achterlaten. Deze feestdagen zullen veel mensen hier extra bij stilstaan. Hoe moeten we omgaan met de spanning in de wereld? Laten we ons uit elkaar spelen? Of gaan we met elkaar voor verbinding? We roepen zo veel mogelijk mensen op om hun persoonlijke wens voor de feestdagen te delen. Vredesactivisten vanuit de hele wereld gingen jullie voor, op verzoek van PAX. We vragen mensen op kerstmarkten om mee te doen en we bezoeken opvanglocaties voor vluchtelingen zodat ook zij hun wensen kunnen delen. Atala uit Syrië, woont sinds 2 maanden in Nederland: Haar wens is: “Ik hoop dat iedereen bij degene kan zijn van wie hij of zij houdt.” Saïd Bouharrou (Bruggenbouwer en moskeebestuurder in Nijmegen) Zijn wens is gericht “Aan de moslim, atheïst, christen, jood, boeddhist, ietsist en andere bijzondere individuen: ik wens jullie vrede en liefde. Delen jullie ook een wens en willen jullie ook jullie vrienden en bekenden vragen een wens te delen? Dat kan op onze website: www.paxvoorvrede.nl/feestdagen.

Zodra je een wens hebt gedeeld, wordt deze op een grote wensenpagina geplaatst tussen de wensen van al die anderen. Doe mee en inspireer elkaar. We wensen jullie vredige en inspirerende feestdagen. Namens het hele team van PAX

De eerste “heel Lucas bakt” was een geweldig succes. Dat vraagt om een herhaling. En wel op 3 januari bij de eerste koffie in het nieuwe jaar. We hebben dan ook de gelegenheid om elkaar het beste te wensen voor 2016. Bakt u weer mee? Gezina van Bohemen

ACTUELE MEDEDELINGEN

Expositie kerststallen in Bedevaartskerk. Unieke collectie voor het eerst in Brielle te zien. Dit jaar organiseert de Bisschoppelijke Brielse Commissie voor de eerste keer een Kerststallenexpositie in de Bedevaartskerk van de Heilig Martelaren van Gorcum aan de Rik 5 te Brielle. Tientallen kerststallen en kerstgroepen zijn te bezichtigen, van velerlei aard en afkomstig uit een uitgebreide privécollectie, en verzameld in binnen en buitenland. In een van de zijgangen achter de kerk zal in kerstsfeer koffie en thee met wat lekkers, warme chocomel enz. verkrijgbaar zijn. Tijdens de kerststallenexpositie zijn er gidsen aanwezig om de bezoekers te informeren over de gebeurtenissen uit 1572 en de moord op de 19 martelaren van Gorcum, die in deze kerk herdacht wordt. De toegang tot de expositie is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de kerk wordt zeer op prijs gesteld. Deze eerste editie van de kerststallenexpositie is van dinsdag 15 t/m zondag 20 december 2015. De openingstijden zijn van 13.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom in de Bedevaartkerk in Brielle, De Rik 5 (even buiten het centrum). Meer informatie over kerk en bezoekmogelijkheden: www.martelarenvangorcum.nl.

 VIERINGEN VOOR DE EERSTE WEEK VAN ET NIEUWE JAAR

Meerpaal: zaterdag 2 januari: Woord en Communieviering; C. Siebel

Lucaskerk: zondag 3 januari; 9.30 uur; Eucharistieviering; pastor H. Egging; Samenzang, Wereldwinkel; Nieuwjaarsreceptie. Elke donderdagochtend (behalve in de vakanties) en vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

Pax Christikerk: zondag 3 januari; Woord en Communieviering; werkgroep 3D; Samenzang.

ZIEKENBEZOEK

Weet u dat iemand uit de parochie in het ziekenhuis is opgenomen voor langer dan drie dagen en prijs stelt op bezoek vanuit de kerk? Laat dit dan a.u.b. aan ons weten. Voor de Lucas aan mevr. R. van Dorp (0104344106) of aan Jacqueline Kroeze tel: 0104350747. Voor de Pax aan mevr. M. v.d. Nol (0104748007). U mag ook Mevr. M. Kramers (0104741090) bellen. Het is heel belangrijk dat parochianen tijdens hun ziek zijn niet vergeten worden.

HET SECRETARIAAT ( Let op gewijzigde tijden)

Het secretariaat is geopend voor inlichtingen, het doorgeven van boodschappen, het reserveren van een datum in de kerkagenda, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin. U kunt dit doen in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur, telefoon 0104702679 of per email: secr.lucas@willibrordparochievlaardingen.nl In de Pax Christikerk kan dit op woensdag van 10.00 uur tot 11.30 uur en op vrijdag van 12.00 – 14.00 uur; telefoon 0104741790 of per email: secr.pax@willibrordparochievlaardingen.nl.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 0629037132

Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.

Het secretariaat van de Pax Christikerk en de H. Lucaskerk wenst U allen een gezegende Kerst en een voorspoedig 2016.

Volgende week is er geen nieuwe WA, vanwege de vakantie.

Het secretariaat gaat weer open op woensdag 6 januari.