WILLIBRORD ACTUEEL 25-09-2016

Jaargang 10, nr. 5  

25-09-2016

WILLIBRORD ACTUEEL

 WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN

VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

Meerpaal: zaterdag 24 september;  18.00 uur; Woord- en Communieviering, J.v.d. Zande
H. Lucaskerk: zondag   25 september;  H. Lucaskerk is gesloten.  10.00 uur;: Oecumenische viering in de Bethelkerk. L.Meijer en ds Fröberg.  19.00 uur Taizéviering in de Bethelkerk
Pax Christikerk: zondag 25 september; Woord- en Communieviering C. Koeleman. Gezinsviering met koor Okido. Thema Vredesweek met deurcollecte.

DEZE WEEK
Leesinfo:
Bijna elke week zijn er lezenswaardige brochures te vinden op de bekende infoplekken in beide kerken. Loop eens langs deze plekken en kijk of er iets van uw gading bij ligt. Nu b.v. intekenlijsten aanbod Geloofsverdieping; Folder met cursusaanbod Leerhuis Spiritualiteit, etc.

Taizé viering.
Op 25 september is er weer een Taizé- viering in de Bethelkerk. De viering begint om 19.00 uur.

Film in de Windwijzer. The Lady in the Van
Op vrijdag 30 September, 20.00 uur wordt in De Windwijzer de film The Lady in the Van(UK/2015) gedraaid. Dit waargebeurde verhaal over Miss Shepherd speelt zich af in Londen. In de chique wijk Gloucester Crescent in de zeventiger jaren. Een oudere vrouw, zeer excentriek en koppig, parkeert haar oude busje (the Van) op de oprit van schrijver Alan Bennet.
Deze homosexuele schrijver heeft moeite met zijn boek en put vervolgens ideeën uit het verblijf en de conversaties met zijn ongenode ‘buurvrouw’. Dit levert komische situaties op maar ook liefdevolle ontmoetingen. Er ontstaat door de jaren heen een bijzondere band tussen schrijver en de oude eigenwijze dame. Miss Shephard blijft vervolgens 15 jaar op de oprit van de schrijver wonen. Er ontvouwt zich een verborgen tragedie tussen de schrijver en de eigenzinnige, in lompen geklede excentrieke old lady, die niet op haar mondje is gevallen. Hoe loopt dit af ?……. De film is gebaseerd op Bennets autobiografische roman uit 1989.
Toegangsprijs is € 5.00 De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.

ACTUELE MEDEDELINGEN
Film en gesprek: Donderdag 6 oktober begint de reeks van filmmiddagen in de St. Jan/Visitatie te Schiedam.
We beginnen met de film “Het zevende zegel”
In deze beroemde film van Ingmar Bergman worden in het beeld van een ridder, die van een kruistocht terugkomt en oog in oog komt te staan met de dood, de manieren getekend, waarop wij met grote levensvragen omgaan: Wanhopig zoekend, cynisch, wat naïef de toekomst verwachtend, enz. Of wijs en bij ieder mens het goede zoekend. De film is sterk gebaseerd op middeleeuwse verhalen, maar verbeeldt ook de verschillende vragen, die nu in ons leven. De filmmiddagen bestaan uit film en nagesprek om de thema’s van de film met elkaar te bespreken en betekenis te geven voor ons eigen leven .
De films voor de 13 en 20 oktober worden gekozen in samenspraak met de deelnemers er kan o.a. gekozen worden uit: a. HET LEVEN VAN PI.b. DEAD MAN WALKING. c. HET LEVEN VAN HILDEGARD VON BINGEN. d. THE MESSAGE: ontstaan van de Islam., enz
U bent ook van harte welkom als u 1 of 2 middagen kunt bijwonen.
Begeleiding: Leo. Raph de Jong o.p.
|Locatie: kerk van St. Jan/Visitatie, Mgr. Nolenslaan 99, 3119 EB Schiedam
Data: 6, 13 en 20 oktober. Van 13.30 uur tot 16.30 uur Donatie: €5,00 of naar draagkracht. Aanmelden via: info@leerhuisspiritualiteit.nl of tel: 0180-859955 www.leerhuisspiritualiteit.nl

DS. NICO TER LINDEN KOMT NAAR VLAARDINGEN
Onze Lieve Heer heeft vreemde kostgangers.
Nico ter Linden heeft er vele mogen ontmoeten, in de dorpspastorie van Stompetoren, in de gevangenis van Alkmaar, in een ziekenhuis in Nijmegen, in de Pompekliniek (een kliniek voor tbs- gestelden) en gedurende vele jaren in de Westerkerk in Amsterdam.
Van deze ontmoetingen heeft hij ontroerend verteld.
Bij tijd en wijle zal ieder mens zichzelf daarin kunnen herkennen.
Dat lukt Nico ter Linden niet in de laatste plaats door zijn gevatte, relativerende verteltrant .
Een gepaste ‘voltreffer bijvoorbeeld is: ‘Er zijn er ook die spreken over de hemel als hebben zij de tickets reeds op zak. Ze vinden zichzelf eigenlijk een cadeautje en vragen zich niet af of de Heer van de hemel er wellicht anders over denkt.
Nico ter Linden zal ons van zijn ontmoetingen deelgenoot maken,op vrijdagavond 7 oktober 2016, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 in de H. Lucaskerk, Hoogstraat 26 te Vlaardingen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor deze avond hoeft u zich vooraf niet op te geven.

Mediteren kun je leren
Maandagavond 10 oktober start pater Avin Kunnekkadan met een meditatietraining voor beginners.
De avonden worden gegeven in de Pax Christikerk, Reigerlaan 51 in Vlaardingen van 20.00 uur- – 22.00 uur. ( inloop vanaf 19.45 )
Bij voldoende belangstelling worden de volgende avonden in onderling overleg afgesproken.
Meditatie kan veel voor je betekenen, spanning en stress kun je ermee te lijf gaan en het kan je leven op vele manieren positief veranderen.
Het kan je helpen om in het dagelijks leven meer in harmonie en vrede te leven.
Deze trainingsavonden staan open voor iedereen! Van harte welkom.
Opgeven via e-mailadres geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl (vermelden: mediteren kun je leren)

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
Meerpaal: zaterdag 1 oktober september; Geen viering
H. Lucaskerk: zondag 2 oktober; 9.30 uur;:Eucharistieviering H. Egging. Samenzang, Wereldwinkel

Elke donderdagochtend (behalve in de vakanties) en vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur is de Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

Pax Christikerk: zondag 2 oktober; 11.00 uur; Eucharistieviering E. Clarenbeek.
Koor Liriko met deurcollecte La Granja; Annesty

ZIEKENBEZOEK
Weet u dat iemand uit de parochie in het ziekenhuis is opgenomen voor langer dan drie dagen en prijs stelt op bezoek vanuit de kerk? Laat dit dan a.u.b. aan ons weten.
Voor de Lucas aan mevr. R. van Dorp (010-4344106) of aan Jacqueline Kroeze tel: 010- 4350747.
Voor de Pax aan mevr. M. v.d. Nol (010- 4748007).
Het is heel belangrijk dat parochianen tijdens hun ziek zijn niet vergeten worden.

HET SECRETARIAAT
Het secretariaat is geopend voor inlichtingen, het doorgeven van boodschappen, het reserveren van een datum in de kerkagenda, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin. U kunt dit doen in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur, telefoon 010- 4702679 of per e-mail:secr.lucas@willibrordparochievlaardingen.nl In de Pax Christikerk kan dit op woensdag van 10.00 uur tot 11.30 uur en op vrijdag van 12.00- 14.00 uur; telefoon 010- 4741790 of per e-mail: secr.pax@willibrordparochievlaardingen.nl.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-29037132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord