WILLIBRORD ACTUEEL 11-12-2016

Jaargang 10, nr. 16 

11-12-2016

WILLIBRORD ACTUEEL

 WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN

VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

Meerpaal: zaterdag 10 december 18.00 uur: Geen viering
H. Lucaskerk: zondag 11 december 09.30 uur; Woord- en Communieviering; parochiaan. Koor Willibrord; Adventsactie Solidaridad met deurcollecte.
Pax Christikerk: zondag 11 december 11.00 uur; Eucharistieviering H. Egging; Samenzang; Kinderwoorddienst/10+; Deurcollecte la Granja m.m.v. Liriko.. Kinderwoorddienst en 10+ groep.

DEZE WEEK
Bijna elke week zijn er lezenswaardige brochures te vinden op de bekende infoplekken in beide kerken.
Loop eens langs deze plekken en kijk of er iets van uw gading bij ligt.
Speciale aandacht voor de brief van pater Henk Erdhuizen, waarin hij verslag doet van zijn belevenissen in Bolivia. Misschien kunt u hem en zijn werk steunen door uw gebed en als kerstcadeau een financiële bijdrage geven.
Eveneens is het nieuwe bisdomblad uit.

De nieuwe Gerarduskalender 2017 is weer uit en te verkrijgen bij de heer Piet van Mil, na de zondags-
viering in de H. Lucaskerk en na het Rozenkransgebed op dinsdagmiddag. De prijs is 6 euro, 75.
Ook te bestellen bij mevrouw Marianne Kamp, Voorstraat 49 , telefoonnummer 06-16023546,
Misschien een leuk cadeautje voor de komende feestdagen.

Kerk met Stip
Wij kunnen blijk geven van die barmhartigheid wanneer we in de weken voorafgaand aan kerst handschoenen en dassen beschikbaar stellen voor de mannen in de Schie, die hun dagelijkse rondje op de binnenplaats ook in de winter niet willen missen.
In de hal van de kerk staat een doos of mand voor de inzameling.

Gezocht! Administratieve medewerk(st)er voor het secretariaat van de Pax Christikerk, voor één á twee dagdelen in de week, OCHTEND, MIDDAG OF AVOND. Computer ervaring is noodzakelijk.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Anne van der Horst tel. 06272 41418.

Kerst, gezongen en gezegd 2016
Ook dit jaar brengt vocaal ensemble Gaudio in de Grote Kerk van Vlaardingen gewoontegetrouw weer een programma naar de Engelse traditie van het Festival of Lessons and Carols. Zij doet dit onder de titel ‘Kerst, gezongen en gezegd’.Koorzang en samenzang van kerstliederen vormen een sfeervol geheel, afgewisseld met orgelspel, bijbelfragmenten en gedichten. Dit jaar staan naast een aantal bekende advents- en kerstliederen ook het Magnificat in C van Stanford, het verstilde O Magnum Mysterium van Morten Lauridsen en het pastorale ‘l Adieu des bergers van Hector Berlioz op het programma.
Gaudio hoopt ook dit jaar weer veel toehoorders een mooi uur van voorbereiding op Kerstmis te bieden. Na afloop van het programma is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een glaasje glühwein of een kop koffie of thee. Gaudio telt 18 leden. Dirigent is Wouter Blacquière en als organist werkt mee Aad Zoutendijk. De bijbellezingen worden verzorgd door ds. Nico Paap.
Behalve in Vlaardingen zingt Gaudio ook nog in Rotterdam en Delft.
De uitvoeringen zijn op zondag 11 december, 20.00 uur in de Grote Kerk van Vlaardingen, Markt 63, op zaterdag 17 december om 15.30 uur in de Paradijskerk, Nieuwe Binnenweg 25 in Rotterdam en op zondag 18 december om 19.00 uur in de Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25, Delft (vesper).
De toegang is gratis. Wel is er een deurcollecte na afloop. Meer informatie vind u op www.gaudio.nl

ACTUELE MEDEDELINGEN
Levende Kerststal
Traditiegetrouw wordt op de tweede kerstdag 26 december in de Lucaskerk te Vlaardingen een levende kerststal georganiseerd. Het kerstverhaal wordt met de hulp van leerlingen van verschillende basisscholen uit Vlaardingen uitgebeeld en er zullen bekende kerstliedjes worden gezongen.
De kinderen kunnen na de voorstelling de echte schapen bewonderen en op de foto met Maria, Jozef en het Kindeke Jezus. Na afloop staat er een kopje koffie of thee klaar en er is beschuit met muisjes om de geboorte van het kerstkind te vieren.
Mocht uw kind het leuk vinden om herdertje of engel te zijn in de levende kerststal, dan kunt u contact opnemen met de organisatie via de Facebookpagina van de Levende Kerststal of een email sturen.
Het kerstverhaal zal deze dag twee keer worden verteld, de eerste voorstelling begint om 14.00 uur en de tweede om 15.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op de Facebookpagina van de Levende Kerststal.
Iedereen is op deze dag van harte welkom. Lucaskerk Hoogstraat 26 a/b, 3131 BN Vlaardingen https://www.facebook.com/levendekerststalvlaardingen
Email: levendekerststalvlaardingen@gmail.com

Begin 2017 start binnen onze parochie De Goede Herder weer een Vormselproject, waarbij jongeren uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis als één groep gezamenlijk worden voorbereid op het ontvangen van het heilig sacrament van het Vormsel. Het project is bedoeld voor jongeren geboren in 2003 en 2004. Het Vormsel zal worden toegediend op zondag 18 juni 2017. Het voorbereidingsproject zal bestaan uit acht bijeenkomsten, die plaatsvinden in de Pax Christikerk in Vlaardingen-Holy. Aan het eind van het project maken de jongeren zelf de keuze of ze wel of niet het sacrament van het Vormsel willen ontvangen.
De informatie-ouderavond (alleen bedoeld voor u als ouder(s)) wordt gehouden op zondag 22 januari 2017 in de Pax Christikerk, Reigerlaan 51 in Vlaardingen om 20.00 uur. Op deze avond kunt u laten weten of uw kind mee gaat doen met het voorbereidingsproject en de definitieve aanmelding doen.
Voor meer informatie en aanmelden voor de informatieouderavond kunt u terecht bij Marian Bergwerf via e-mail: g.bergwerf@planet.nl . Graag aanmelden uiterlijk 6 januari 2017.

Zin in een gezellig uitje om in de kerststemming te komen?
Op 17 en 18 december presenteert het Vlaardings Musical Gezelschap haar kersthow ‘Zilver’.
Een show vol met sfeer, glitter en vooral veel zilver. In het jaar dat het musicalgezelschap zijn 25-jarig jubileum viert komen zij met een vrolijke show vol herkenbare en verrassende muziek. Na het succes van vorig jaar zullen zij je ook dit keer in kerstsfeer brengen met grote groepsnummers, prachtige duetten en solo’s waarbij de lach ook niet zal ontbreken. Een show voor het hele gezin!
Tijden: za 17 dec. om 14.00 en om 20.30 uur; zo 18 dec. om 14.00 uur.
Plaats: Stadsgehoorzaal, zaal De Harmonie. Kosten: € 13,50.

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
Meerpaal: zaterdag 17 december 18.00 uur: Eucharistieviering pastor J. de Lange
H. Lucaskerk: zondag 18 december 09.30 uur; Eucharistieviering; pater Ch. Duynstee; samenzang. Elke donderdagochtend (behalve in de vakanties) en vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur is de Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.
Pax Christikerk: zondag 18 december 11.00 uur; Woord- en Communieviering 3D; Sanenzang; Kinderwoorddienst/ 10+

ZIEKENBEZOEK
Weet u dat iemand uit de parochie in het ziekenhuis is opgenomen voor langer dan drie dagen en prijs stelt op bezoek vanuit de kerk? Laat dit dan a.u.b. aan ons weten.
Voor de Lucas aan mevr. R. van Dorp (010-4344106) of aan Jacqueline Kroeze tel: 010- 4350747.
Voor de Pax aan mevr. M. v.d. Nol (010- 4748007).
Het is heel belangrijk dat parochianen tijdens hun ziek zijn niet vergeten worden.

HET SECRETARIAAT
Het secretariaat is geopend voor inlichtingen, het doorgeven van boodschappen, het reserveren van een datum in de kerkagenda, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin. U kunt dit doen in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur, telefoon 010- 4702679 of per e-mail: secr.lucas@willibrordparochievlaardingen.nl In de Pax Christikerk kan dit op woensdag van 10.00 uur tot 11.30 uur en op vrijdag van 12.00- 14.00 uur; telefoon 010- 4741790 of per e-mail: secr.pax@willibrordparochievlaardingen.nl.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-29037132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.