WILLIBRORD ACTUEEL 17-09-2017

Jaargang 11, nr. 5

17-09- 2017

WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN

VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

NIEUWE E-MAILADRESSEN:
secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

Meerpaal: Zaterdag 16 september: 18,00 uur, Geen viering
Pax Christikerk; Zondag 17 september: 10.30 uur; Oecumenische vredesviering in Kerkcentrum Holy. Voorgangers: C. Koeleman en Ds. E. de Fouw. Koor Liriko. Deurcollecte PAX
H. Lucaskerk: Zondag 17 september: 9.30 uur; Eucharistieviering: CH. Duynstee. Koor The Balance; Deurcollecte PAX. Elke dinsdag is er om 14.00 uur Rozenkrans gebed. Elke donderdagochtend (behalve in vakanties) en vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur is de Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

Kunstproject Vredesweek
Werken aan VREDE met jongeren. In het kader van de Vredesweek wordt op maandag 18 september in KADE 40 diverse workshops gehouden van 9.30 uur tot 11.30 uur voor leerlingen van het Geuzencollege en VOS-ISK. De workshops worden gegeven door diverse kunstenaars en zullen met het thema “De kracht van Verbeelding” van de Vredesweek aan het werk gaan.
Op vrijdagmiddag 22 september om 13.00 uur, wordt een presentatie gegeven van de gemaakte stukken en opdrachten. Daarna gezellig samenzijn.

Afsluiting bedevaartseizoen Brielle 2017
Sluit samen met ons het Bedevaartseizoen 2017 af op zaterdag 23 september, de Riks 5, 3232LA
te Brielle. Spreker: drs. Arno Brok, commissaris van de Koning in Friesland.
Vespers o.l.v. Mgr. J.H.J. van den Hende
13:30 Ontvangst 14:00 Lezing en gespreksronde 15:30 Vespers 16:00 Informeel en einde
Aanmelden b_ mw. drs. F. Wout, f.wout@bisdomrotterdam.nl

ACTUELE MEDEDELINGENr. Van den Hende steekt deenking ___ jaar heili april ____
Activiteiten in de Windwijzer, Schiedamseweg 95 – 3134 BD Vlaardingen, tel. 010 – 434 78 87
De Windwijzer start na de zomer in de serie ‘Zin op Zondag’ met een ontmoeting met leden van de Eritrese koptische kerk op zondag 17 september. Om 13.00 uur een gezamenlijke maaltijd, daarna gaan we met elkaar in gesprek van 14.00 – 15.00 uur. Leidend is de vraag: ‘Waardoor word ik geïnspireerd en gevoed?’ De Eritrese Koptische kerk houdt iedere zondag haar kerkdienst in De Windwijzer. In feestelijke witte kleding kun je de leden van de kerk op zondag over de Schiedamseweg zien lopen. Hoogtijd om elkaar te ontmoeten.. Door met elkaar in gesprek te gaan, zetten we de verbeeldingskracht in om de wereld vanuit een ander perspectief te zien. Het programma sluit aan bij het thema van de vredesweek ‘De kracht van verbeelding’.

Vredesweekconcert ‘Kracht van verbeelding’
Op donderdag 21 september wordt er om 20.00 uur een concert gegeven ter gelegenheid van de vredesweek. Dit concert wordt gegeven door Dirar Kalash, ud en Gertjan Adema, gitaar. Zij laten de verbeelding spreken met twee eigenzinnige instrumenten; de gitaar en de ud, de Arabische korthals-luit. Zij gebruiken gecomponeerde muziek met een grote verscheidenheid aan achtergronden en stijlen, waarmee ze spelen, mengen en improviseren. Ze gebruiken Westerse en Oosterse muziek, hedendaags en klassiek, om hun eigen spel te maken. Gertjan vertelt over de oorsprong van de muziek die wordt uitgevoerd en geeft een korte toelichting over verbindingen en contrasten tussen de verschillende muziekstukken. Speciaal voor de vredesweek kan het publiek luisteren naar muziek over geweld en geweldloosheid. Hierbij worden woorden omgezet in muziek en wordt muziek omgezet in film. Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. de Vredesambassade Pax in Vlaardingen.Toegangsprijs is concert € 5,-.

PAX Ambassade van Vrede en VVEH zijn op zoek naar VRIJWILLIGERS, die tijdens de Walk of Peace op zondagmiddag 24 september kunnen begeleiden en assisteren bij de startbijeenkomst tussen
11.30 – 13.30 uur (Holierhoek), tijdens de wandeling , tussen 13.00 – 16.00 uur (Wandelroute) en
bij de slotbijeenkomst , tussen 15.30 – 16,30 uur ( De Windwijzer ) Bovendien vrijwilligers die willen meehelpen bij “Vlaggen voor Vrede”, één dagdeel voor en één dagdeel na de Vredesweek.
U kunt zich opgeven bij De Windwijzer: Schiedamseweg 95 –3134 BD ,Vlaardingen ; tel. 010 – 434 78 87

Zondagmiddag 24 september 2017, aan het eind van de PAX Vredesweek, willen we met Vele Vlaardingers – oud, jong, hier geboren of pas hier komen wonen – een mooie Vredeswandeling maken om kennis te maken met elkaar en met diverse organisaties, die we onderweg bezoeken. Loopt u mee met onze (buren) voorgangers: Ds. Guus Fröberg, ds. Erwin de Fouw, pastor Henry Egging en pastor Kees Koeleman.
We starten om precies 13.00 uur in winkelcentrum Holiërhoek in wijk Holy (aan de Reigerlaan), lopen samen ruim 5 kilometer en eindigen ongeveer 16.00 uur bij ontmoetingscentrum De Windwijzer (aan de Schiedamseweg 95).
Bij de start, onderweg en bij het einde is er muziek, kunst, spel, iets te zien, iets te leren, iets te doen, een hapje te eten, wat te drinken en rond te kijken op De Andere Markt.
Vanaf 12.00 uur is er een lunch te krijgen (vooraf opgeven aub). Zo kunnen wij voorafgaand aan de Walk of Peace samen eten en elkaar ontmoeten.
Deelnemers aan de Vredeswandeling kunnen zich van te voren opgeven; voor de lunch moet dat voor 21 september. Aanmelden kan via mede organisator Vele Vlaardingers Eén Huis of via een intekenlijst in de kerk of rechtstreeks bij PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen: ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl of movzwo@hetnet.nl
De opgave voor de lunch wordt per e-mail beantwoord en bevestigd. Voor de lunch wordt een kleine reële bijdrage gevraagd; ter plekke staat daarvoor een collectebus.
Wij hopen dat u meeloopt. Wanneer dat niet lukt bent u van harte welkom bij de opening in de Holierhoek tussen kwart voor één en half twee óf bij de “Andere Markt “tussen half vier en half vijf bij De Windwijzer (Schiedamseweg 95).

Walking Dinner op zaterdag 28 oktober 2017 van 18:00 – 20:00 uur
Maaltijden op Maandag (MOM), Lucas Cooking en De Windwijzer organiseren dit unieke ‘Walking Dinner’. We starten om 18:00 uur bij de drie locaties: in De Kas (‘t Hof), de Lucaskerk (Hoogstraat) en De Windwijzer (Schiedamseweg). De deelnemers verplaatsen zich na het voorgerecht lopend naar een andere locatie om daar van het hoofdgerecht te genieten. Het nagerecht wordt op de derde locatie genuttigd. De volgorde wordt bij aanmelding aan u opgegeven.
Een mooie en gezellige gelegenheid om kennis te maken met de diverse locaties en met elkaar!
Alle gebouwen zijn rolstoelvriendelijk. Meld u snel aan: er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.
Kosten: € 6,00 bij voorkeur bij aanmelding te voldoen
Aanmelden: telefonisch 06-23780452 of per e-mail bij Berthe de Leede mjongste@chello.nl
* Geeft u ook aan of wij met speciale dieetwensen rekening moeten houden.

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
Meerpaal: Zaterdag 23 september: 18,00 uur, Geen viering
Pax Christikerk; Zondag 24 september: 11.00 uur; Eucharistieviering H.Egging. Gezinsviering met koor Okido.
H. Lucaskerk: Zondag 30 september: 10.00 uur; Oecumenische vredesviering in de Bethelkerk. Voorgangers: Kees Koeleman en Ds. Fröberg. Koor de Balance.

HET SECRETARIAAT
Het secretariaat is geopend voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin. U kunt dit doen in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur, telefoon 010 – 4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk kan dit op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur en op vrijdag van 13.00 – 14.30 uur
telefoon 010 – 4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-29037132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.