WILLIBRORD ACTUEEL 28-01-2018

Jaargang 11, nr. 22

28-01-2018

WILLIBRORD ACTUEEL

WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

NIEUWE E-MAILADRESSEN:
secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

Meerpaal: Zaterdag 27 januari : 18.00 uur; viering
Pax Christikerk: Zondag 28 januari : 11.00 uur; Eucharistieviering H. Egging. Cantors en Samenzang
H. Lucaskerk: Zondag 28 januari : 09.30 uur; Woord- en Communieviering; Kees Koeleman; Koor Willibrord
Elke dinsdag is er om 14.00 uur Rozenkrans gebed.
Elke donderdagochtend (behalve in vakanties) en vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

DEZE WEEK
Leesinfo: Op de bekende info plekken ligt elke week wel weer enige informatie om te lezen.
Kijk eens of er iets van uw gading bij is.

Afscheid pater Clarenbeek
Pater Edward Clarenbeek O.S.A (1939) is vanaf 1988 priester assistent in Vlaardingen.
Vanaf 2002, bij het vertrek van pater Henk Erdhuizen S.D.B., werd hij, zoals we dat destijds noemden, uitgebreid assistent.
Hij heeft o.a. vele nabestaanden begeleid bij het afscheid nemen van hun dierbaren.
Edward is in 1964 tot priester gewijd. Een kleine 30 jaar van zijn priesterleven heeft hij zich ingezet voor de geloofsgemeenschappen in Vlaardingen. Vanaf de hete zomer van 2016 heeft hij zijn frequentie van voorgaan in de weekendvieringen verminderd. De jaren begonnen te tellen.
Tijdens de afgelopen kerstnachtviering is hij nog voorgegaan in de Pax Christi kerk en in januari bij een uitvaart in de H. Lucaskerk. Naar aanleiding van een min of meer onverwachte, korte ziekenhuisopname, half januari, voor een nader onderzoek, vond hij dat het moment was aangebroken om per direct afscheid te nemen van zijn assistentie.
Er is vooralsnog niets ernstigs ontdekt; na een paar dagen was hij weer thuis.
Op een nader te bepalen moment zal hij tijdens een viering afscheid nemen.
De Willibrord gemeenschap en het pastoraal team zijn hem heel dankbaar voor al zijn inzet tijdens de afgelopen 30 jaar! Pastoraal Team parochie De Goede Herder.

BEDEVAART HEILIGE MARIA LOURDES
FRANKRIJK, 14 – 19 JUNI 2018
MET PASTOR CHARLES DUYNSTEE PAROCHIE PASTOOR VAN GOEDE HERDER, MAASSLUIS, VLAARDINGEN EN SCHIEDAM

Wil u mee? Alles inclusief (Thalys ticket, 3X eten, hotel en bagage).
Wij gaan naar Notre-Dame, Eiffel Tower, Nevers St. Bernadette, Lourdes,
Basiliek St. Therese Lisieux, Mont St. Michel,
St. Catherine Laboure / Miraculous Medal, Sacre Coeur.
Per person € 850,- Contact met Pastor Charles Duynstee
Edu. 0644873314 E-mail: eunike_eduardo@yahoo.com
c.duynstee8@upcmail.nl

ACTUELE MEDEDELINGEN
“Samen zingen verbindt” SONGS of PRAISE.
Dit is de eerste activiteit van de Verzamelde Kerken in Vlaardingen en zal plaatsvinden op:
Zondag 25 februari om 15.00 uur in de Grote Kerk Vlaardingen (markt 63)
Met medewerking van de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils.
Dit is de topband van het Leger des Heils.

Workshop ‘Goedkope en gezonde voeding’ in de Windwijzer, Schiedamseweg 95
Op woensdag 31 januari en dinsdag 13 februari, van 17.00 – 19.30 uur biedt De Windwijzer in samenwerking met Restaurant van Lopik en de Vlaardingse Voedselbank een leuke workshop ‘Goedkope en gezonde voeding’ aan. Gezond eten is lekker en leuk! Zeker als je er weinig geld voor kwijt bent.
Chef-kok Remco Hokke vertelt u er alles over tijdens een workshop over gezond, lekker en betaalbaar eten.
Een diëtiste geeft aanvullende informatie en tips.
De workshop is een mix van informatie, zelf maken en zelf proeven! U hoeft als u aan de workshop deelneemt niet van tevoren thuis te eten. De workshop is verdeeld over twee avonden.
Tijdens de eerste avond staat centraal: Ontbijt (wat is een goed ontbijt en hoe maak je een ontbijt aantrekkelijk voor schoolgaande kinderen?) Groente en fruit als gezond tussendoortje Water is lekker (hoe maak je water (nog) lekkerder? Tijdens de tweede avond worden de volgende onderwerpen behandeld:
Diner (gezond, variatie, zelf maken, minder vlees, letten op vet en suiker enz.)
Vegetarisch/veganistisch (hoe maak je een lekker diner zonder vlees of dierlijke producten)
U krijgt tijdens de workshop een handig opschrijfboekje met daarin al wat informatie, recepten en een verwijzing naar handige adressen en websites. Op beide avonden zullen er ook een of twee kratten van de Voedselbank beschikbaar zijn en zullen we kijken wat we daaruit kunnen gebruiken.
Er kunnen slechts 12 mensen deelnemen. Meld je dus snel aan.
Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Resto van Lopik en Voedselbank Vlaardingen
Inlichtingen : Remco Hokke, tel. 06 – 3131 1443 Kosten: € 5,- voor twee keer, vóór de eerste avond te betalen in De Windwijzer Aanmelding bij De Windwijzer, tel. 010 – 434 78 87 of via info@dewindwijzer.nl

Dag van de Dialoog 2018 op vrijdag 2 februari 2018
Op deze dag kunnen Vlaardingers, jong en oud met verschillende culturele afkomst, met elkaar aan tafel in gesprek gaan. Tijdens een viergangenmaaltijd die wordt geserveerd op diverse locaties in Vlaardingen gaan we in gesprek over waar ieders wieg heeft gestaan. Vlaardingers zijn uit alle hoeken van Nederland maar ook van ver over de landsgrenzen naar deze stad gekomen en kunnen daar vast veel over vertellen.
Met elkaar wordt ook gesproken over wat iedereen vanuit zijn of haar achtergrond bij kan dragen aan de opbouw van onze mooie stad. Aan elke tafel zal een gespreksleider/ster het gesprek in goede banen leiden.
Als u mee wilt doen, kunt u zich via velevlaardingers@gmail.com aanmelden voor een lunch (12.00- 14.00 uur) of een avondmaaltijd (18.00- 20.30 uur). Dat aanmelden kan tot 29 januari.
Wilt u bij uw opgave uw adres en telefoonnummer en eventuele dieetwensen vermelden. U krijgt op 30 januari te horen bij welke tafel u ingedeeld bent. Kosten zijn er niet aan de maaltijd verbonden. Wel kunt u na de maaltijd een vrijwillige bijdrage geven ter dekking van de maaltijdkosten voor de gastheer/- vrouw.
Informatie bij: Marianne van Herp (tel. 06-226 23 815) of Rob van Herwaarden (tel. 06 – 424 06 350)

Paus Franciscus: Effect op de kerk en encycliek ‘Evangelii Gaudium’
Inhoud: Sinds 13 maart 2013 heeft paus Franciscus de wereld voor zich ingenomen. Hij kiest voor een kerk van de armen, geïnspireerd door de heilige Franciscus van Assisi. De paus laat zich wederom van zijn radicale kant zien: voor een optimistische en vreugdevolle evangelisatie en tegen binnenkerkelijke muggenzifterij. ‘Een evangelist moet er niet uitzien alsof hij net van een begrafenis is teruggekeerd.’
Hij roept mensen op naar buiten te gaan, de vreugde en de liefde van Jezus Christus uit te dragen.
Vorm: Tijdens de bijeenkomsten (inleiding en gesprek in groepjes) komen diverse aspecten van ‘Evangelii Gaudium’ aan de orde. Begeleiding: Pater Avin Kunnekkadan, SVD Plaats: Petrus en Pauluskerk, Andreasplein 1, 3144 PL Maassluis. Datum en tijd: Introductieavond: maandagavond 05 februari 2018,
Vervolgavonden: maandagavonden 12, 19 en 26 februari 2018, van 20.00 tot ca. 21.30 uur (Inloop vanaf 19.45 uur). Aanmelden: Bij het secretariaat van deelgemeenschap Andreas, Petrus en Paulus: Tel. 010-5912080 (op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur)
E-mail: secretariaat.andreaspetruspaulus@goedeherderparochie.nl Kosten: Een vrijwillige bijdrage.

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
Meerpaal: Zaterdag 3 februari : 18.00 uur; geen viering
Pax Christikerk: Zondag 4 februari : 11.00 uur; Eucharistieviering Ch. Duynstee. Koor Liriko met deurcollecte la Granja, Kinderwoorddienst 10+ groep; Annesty International.
H. Lucaskerk: Zondag 4 februari : 09.30 uur; Woord- en Communieviering Parochiaan,
Cantors en Samenzang, wereldwinkel.
Het secretariaat is geopend voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin. U kunt dit doen in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur, telefoon 010 – 4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk kan dit op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur en op vrijdag van 13.00 – 14.30 uur telefoon 010 – 4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-29037132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een de doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.