WILLIBRORD ACTUEEL 01-12-2019

Jaargang 13, nr. 13

01-12-2019

WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

Meerpaal Zaterdag 30 november Geen viering
H. Lucaskerk Zondag 1 december 9.30 uur Eucharistieviering Ch. Duijnstee
Cantors en samenzang
19.00 uur Taizé gebedsdienst in de Bethelkerk
Pax Christikerk Zondag 1 december 11.00 uur Eucharistieviering Ch. Duijnstee
Koor: Liriko
Themaviering Solidaridad met deurcollecte
Kinderwoorddienst en 10+ groep
Amnesty International

Eke dinsdag is er in de H. Lucaskerk om 14.00 uur Rozenkrans gebed.
Elke donderdagochtend (behalve in vakanties) en vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

WILLIBRORDNIEUWS

SOEPCAFÉ
Voor iedereen die zin heeft in een praatje, ontmoeting en gezelligheid bij een kopje soep met een broodje, is iedere 3e zondagmiddag (15 december) om 13.00 uur welkom in de Pax Christikerk.
Kosten: vrijwillige bijdrage. Aanmelden via emailadres: koalsie@upcmail.nl

BIJEENKOMST VOOR SENIOREN
Elke 2e donderdag van de maand is er in de Pax Christikerk een ochtend voor senioren die zin hebben in gezelligheid en graag samen iets ondernemen. Het begint om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur.
De eerstvolgende bijeenkomst is op 12 december en staat in het teken van Kerstmis. Iets leuks maken en een hapje en drankje.

De Gerarduskalender 2019 is weer uit en te verkrijgen bij de heer P. van Mil, na de zondagsviering in de H. Lucaskerk en na het Rozenkransgebed op dinsdagmiddag of bij mevrouw Marianne Kamp, Voorstraat 49, tel.nr. 06-16023546. Leuk cadeautje voor de komende feestdagen? De prijs is € 7.50

KERSTSAMENZANG IN DE PAX CHRISTIKERK
Zondag 22 december is in de Pax Christikerk een Kerstsamenzang. Hieraan doen drie koren van de kerk mee, te weten: Liriko, Impuls en Okido. Kaarten zijn te koop bij de leden van de koren, na de Adventsvieringen in de kerk en bij het secretariaat. Ze kosten € 3. Deze prijs is inclusief een kopje koffie in de pauze en een drankje na afloop. Er is ruimte om samen kerstliederen te zingen.
Aanvang: 14.00 uur. U bent van harte welkom.

KERSTBUFFET OP TWEEDE KERSTDAG!
Alle mensen, jong en oud, samen of alleen, die graag andere mensen willen ontmoeten onder het genot van lekker eten en drinken zijn van harte welkom op donderdag 26 december vanaf 12.45 uur. Het buffet start om 13.00 uur en we sluiten rond 16.30 uur af. Waar: De Windwijzer, Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Aanmelden: graag vóór 20 december via de telefoon bij: Ingrid Kind 010-4741404, Berthe de Leede 010-2470804 of per e-mail bij: ingridkind@hotmail.com Kosten: een vrijwillige bijdrage

GELOOFSVERDIEPING
DANSEN MET AANBIDDINGSVLAGGEN
Er zijn zoveel meer vormen om ons geloof te uiten en God te aanbidden. Met vlaggen is daar één van. Zosia Valstar nodigt ons uit en begeleidt ons om met het gebruik van vlaggen als vorm van aanbidding deel te nemen aan de workshop op zaterdag 14 december 2019 van 16.00 tot 17.45 uur
Waar: in de Petrus en Pauluskerk, Andreasplein 1, 3144 PL Maassluis
Aanmelden: vóór 3 december a.s. bij secretariaat.andreaspetruspaulus@goedeherderparochie.nl
Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

OP WEG NAAR KERSTMIS
Vier weken voor Kerst begint de Advent. Advent is durven dromen en aan de hand van een beeldpresentatie proberen we samen op het spoor te komen van onze eigen dromen. Pastoraal werkster Annemiek Wijnker-Hoedjes en pater Kees Maas SVD verzorgen deze bezinningsavond.
Waar: in de narthex van de Petrus en Paulus kerk in Maassluis. Wanneer: vrijdagavond 13 december van 20.00 uur-ca. 22.00 uur. Kosten: een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Opgave: graag vóór 3 december via: secretariaat.andreaspetrusenpaulus@goedeherderparochie.nl

PAROCHIEBREEDNIEUWS
KERST SING ALONG
Zondag 8 december aanvang 13.00 uur is er een Kerst Sing along. We zingen samen kerkelijke en profane kerstliederen. Begeleiding: Lidwien Meijer en Wim van der Steen ( pianist). Waar: St. Jan de Doper-Visitatiekerk, Mgr. Nolenslaan 99 ( Lieftinckplein) Schiedam. Entree: vrijwillige bijdrage. Na afloop drinken we een glaasje.
KERSTCONCERT LIDUINABASILIEK SCHIEDAM.
Zaterdag 21 december. Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: € 7,50. Zie voor verdere informatie Kerk aan de Waterweg.

KERSTMIS 2019: CONCERT KATHEDRALE HH. LAURENTIUS EN ELISABETH CANTORIJ
Zondag 15 december zingt de kathedrale HH. Laurentius en Elisabeth Cantorij haar traditionele kerstconcert. De Cantorij biedt een sfeervol en afwisselend muzikaal programma. Er is ook volop gelegenheid tot samenzang met alle aanwezigen. Op het programma staan onder meer de romantische “Christmas Lullaby” van Rutter. We eindigen het concert met de samenzang van het statige lied “Wij komen tezamen” Waar: Kathedrale Kerk HH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 307, Rotterdam
Aanvang: 15:30 uur. De toegang is gratis. Na afloop vindt er een deurcollecte plaats. Kijk voor meer sfeer en activiteiten op www.cantorijrotterdam.nl

WINDWIJZER, Schiedamseweg 95

CHRISTMAS CAROLS ZINGEN
Ter voorbereiding op de kerst worden onder de enthousiaste leiding van Bert van der Meer op woensdag 11 en 18 december in De Windwijzer een aantal eenvoudige meerstemmige christmas carols ingestudeerd. Deze worden dan op kerstavond in De Windwijzer tijdens een open huis ook nog eens uitgevoerd. We beginnen de eerste repetitieavond om 18.00 uur met een eenvoudige (kennismakings-) maaltijd. De repetitie is op beide avonden van 19.30 – 21.30 uur. Iedereen die van zingen houdt, wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Je hoeft geen noten te kunnen lezen en je hoeft ook niet voor te zingen. Wil je als je je opgeeft alsjeblieft ook vermelden welke stemsoort je hebt. Deelname is gratis. Aanmelden via : info@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
Meerpaal Zaterdag 7 december 18.00 uur Eucharistieviering H. Egging
H. Lucaskerk Zondag 8 december 9.30 uur Eucharistieviering H. Egging
Koor: Willibrordkoor
Amnesty International
Pax Christikerk Zondag 8 december 11.00 uur Eucharistieviering A. Kunnekkadan
Koor: Impuls
Kinderwoorddienst 10+ groep
Deurcollecte La Granja

Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

SPREEKUUR PASTOR MELVIN THARSIS SVD
Als u een pastor wilt spreken, dan kunt u bij pater Melvin Tharsis SVD terecht op maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Pax Christikerk en op vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur in de H. Lucaskerk. Is het bezwaarlijk om naar het spreekuur te komen, pater Melvin wil ook naar u toekomen.
Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kunt u bellen naar de telefoondienst van de Willibrordgemeenschap tel. 06-2903 7132.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-29037132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van
een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.