WILLIBRORD ACTUEEL 23-02-2020

Jaargang 13, nr. 24                                                                                    23-02-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat
Meerpaal Zaterdag 22 februari Geen viering.
H. Lucaskerk Zondag 23 februari 9.30 uur Woord- en communieviering parochiaan. Koor: Willibrordkoor.
Pax Christikerk Zondag 23 februari 11.00 uur Eucharistieviering H. Egging
Cantor en samenzang.

Eke dinsdag is er in de H. Lucaskerk om 14.00 uur Rozenkrans gebed.
Elke donderdagochtend (behalve in vakanties) en vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

WILLIBRORDNIEUWS

ASWOENSDAG MET SOBERE MAALTIJD IN DE PAX CHRISTIKERK
Woensdag 26 februari is de Aswoensdagviering in de Pax Christi kerk. Dit is een gezamenlijke viering met de H. Lucaskerk en het Kerkcentrum Holy. De voorganger is Pater M. Tharsis en muzikale begeleiding is in handen van Jaap en Joke van Toor. De viering begint om 19:30 uur.
Voorafgaand aan de viering is er een sobere maaltijd in de Pax Christikerk. Aanvang 18:30 uur.
U kunt zich hiervoor opgeven via de intekenlijsten in de hal van de kerken,
of via emailadres: koalsie@upcmail.nl

DOOR-DE-WEEKSE EUCHARISTIEVIERING
Vorig jaar is het voorstel geweest om ook in Vlaardingen ‘door-de-weekse’ vieringen te houden. Diverse mensen hebben daar positief op gereageerd. Met ingang van woensdag 4 maart zal elke eerste en derde woensdag van de maand om 14.00 uur een door-de-weekse eucharistieviering gehouden worden voor uiteraard de hele Willibrordgemeenschap in de Pax Christikerk. Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder genot van een kopje koffie of thee. Vooralsnog gaat het om een proefperiode t/m juni. Dan zullen we bekijken of er voldoende belangstelling is om er mee door te gaan.
De data van de door-de-weekse eucharistieviering zullen in het Willibrord Actueel vermeld worden. Soms zal van de eerste of derde woensdag worden afgeweken, dat wordt dan in het Willibrord Actueel vermeld.

GELOOFSVERDIEPING
LEREN OMGAAN MET VERLIES
Iedereen maakt het mee, verlies van een dierbare of iets dierbaars. We kennen ook de situatie waarin we niet goed weten hoe we moeten reageren bij verlies van een ander. Toch willen wij de ander tot steun zijn. Hoe doe je dat? Er is een methode ontwikkeld door Stéphanie Beijens en zij vertelt hierover op woensdag 4 maart van 20.00 -21.30 uur. Deze avond wordt ook begeleidt door Pastor Avin Kunnekkadan. Waar: De Wilgenburg, Land van Ris 6 (achter de Liduina Basiliek). Graag van te voren even laten weten of u van plan bent te komen via mail: jawobis@outlook.com
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

BLOEMARRANGEMENT MAKEN
Een liturgisch bloemarrangement maken, passend in de 40-dagentijd, met elementen die verwijzen naar de bijbellezingen in deze tijd. O.l.v. dames van de bloemversieringgroep uit de Pax kunt u zelf aan de slag. Wanneer: zondag 8 maart van ca 13.00-16.00 uur, na de viering en de koffie; voor een lunch om ca 12.30 uur wordt gezorgd. Waar: Pax Christikerk, Reigerlaan 51.
Kosten: lunch € 3,00; materialen bloemarrangement € 12,00 (incl. koffie/thee)
Aanmelden is noodzakelijk en kan t/m zaterdag 29 februari via de intekenlijsten in de hal van de kerken, of via emailadres: koalsie@upcmail.nl Graag zelf snoeischaar en mesje meenemen.

WAT HEBBEN ENGELEN ONS TE ZEGGEN IN DE 40 DAGENTIJD
Jezus werd in de woestijn tijdens zijn beproeving bijgestaan door engelen. Zo lezen wij dat in in het Evangelie van Matteüs. Kunnen engelen ook in onze vastentijd aan ons diensten bewijzen?
Woensdag 11 maart van 20.00-22.00 uur is er een lezing met gesprek. Pastor Charles Duijnstee zal ons op deze avond informeren vanuit de Bijbel en de theologie. Cintha van den Toorn zal spreken vanuit ervaringen. Wilt u hieraan deelnemen dan kan dat. Aanmelden is niet noodzakelijk.
Waar: Pax Christikerk, Reigerlaan 51 in Vlaardingen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

VROUWENDAG  — bijeenkomst in de Pax Christikerk

Op 7 maart 2020 organiseren de Pax Christi geloofsgemeenschap en het Kerkcentrum Holy een vrouwendag. Het thema van dit jaar zal zijn “Vrijheid”. Dit is ook het thema van de internationale vrouwendag, in het kader van 75 jaar vrijheid. Tijdens deze dag zullen we nadenken met elkaar wat vrijheid betekent, voor iedereen individueel en in groter verband. We hebben Lidwien Meijer als spreekster uitgenodigd en we werken het thema uit in workshops. Het is de bedoeling om in ontspanning en zingeving verbinding te zoeken met elkaar, allemaal vrouwen met een eigen idee en beleving van vrijheid.  Interesse gekregen? Meld je aan en neem je buurvrouw, dochter, moeder, nichtje of welke vrouw dan ook bij je in de buurt, mee. We willen wel graag weten of je komt en met hoeveel vrouwen je komt. De dag start om 11.30 uur in de Pax Christikerk, Reigerlaan 51. Rond 15.30 uur sluiten we af met een hapje en een drankje. De kosten voor deze dag zijn 5.- incl. koffie/thee/lunch.

Aanmelden kan bij  Elly Barendregt (koalsie@upcmail.nl) en Loes Hössen (loes.hossen@gmail.com)

PAROCHIEBREED
VESPERS IN MYSTERIUM MET WISHFUL SINGING
Luister en zing mee met dit eeuwenoude ritueel binnen de muren van de kerk. In navolging op het grote succes van de Missa in Mysterium, de Gregoriaanse meezingmis, komt a capella kwintet Wishful Singing nu met de Vespers in Mysterium. Een samenzijn in de kerk waarbij muziek van hoge kwaliteit wordt uitgevoerd. Net als bij de Missia in Mysterium zal de vesperdienst bestaan uit gregoriaanse gezangen en nodigt het ensemble het publiek uit om enkele delen mee te zingen. Wishful Singing geeft voorafgaand een workshop gregoriaans zingen aan de bezoekers. De vesper kan ook worden bezocht zonder deel te hebben genomen aan de workshop. De Vespers in Mysterium vindt plaats in de Liduina Basiliek in Schiedam op zondag 8 maart. Aanvang 16.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.wishfulsinging.nl. Hier kunt u ook een plaats reserveren voor de inleidende workshop.

OVERIG NIEUWS

DE WINDWIJZER – Schiedamseweg 95 in Vlaardingen
GRATIS KINDERFILM ‘SJAKIE EN DE CHOCOLADEFABRIEK’
Een familiefilm voor 6 jaar en ouder uit 2005. Tim Burtons versie van Roald Dahls klassieke jeugdboek is een feest voor oog en oor. De geniale maar zonderlinge chocoladefabrikant Willy Wonka laat al decennia niemand toe in zijn fabriek, waar hij het lekkerste snoepgoed ter wereld maakt. Groot is dan ook het enthousiasme als vijf gelukkige kinderen een bezoek kunnen brengen aan het chocoladeheiligdom. Fantastische film voor jong en oud. Wanneer: woensdag 26 februari om 14.00 uur.
De toegang is gratis (en er is ook nog limonade en wat te snoepen)
Wel graag reserveren via aanmelden@dewindwijzer.nl

FILMAVOND – WORKING WOMAN
Orna woont in Jeruzalem. Haar man heeft net een restaurant geopend en financieel hebben ze het niet breed. Als ze een kans krijgt op een baan bij een projectontwikkelaar grijpt ze deze kans met beide handen aan. Ze werkt hard en al gauw valt ze op bij haar baas Benny. Ze weet zijn speelse avances steeds af te wimpelen, maar na een geslaagde zakenreis benadert hij haar in de hotelkamer. Orna’s leven staat op zijn kop. Ze heeft de baan nodig, maar begint haar eigenwaarde kwijt te raken. Ze moet weer controle krijgen over haar eigen leven en besluit het op haar manier op te lossen.
Wanneer: vrijdag 28 februari om 20.00 uur. Kosten: € 6,00 (inclusief koffie/thee en een drankje)
Voorafgaand aan de film is er een maaltijd (voor max. 50 gasten) start maaltijd 18.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur) kosten: € 13,50 voor maaltijd + film – aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl
Vooraf aanmelden voor de maaltijd is noodzakelijk.

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEKEN
Meerpaal Zaterdag 29 februari Geen viering
H. Lucaskerk Zondag 1 maart 9.30 uur Eucharistieviering Ch. Duynstee
Cantor en samenzang. Wereldwinkel.
Pax Christikerk Zondag 1 maart 11.00 uur Woord-en communieviering 3D
Koor: Liriko met deurcollecte La Granja. Amnesty International.

SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

SPREEKUUR PASTOR MELVIN THARSIS SVD
Maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Pax Christikerk en op vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur in de H. Lucaskerk. Is het bezwaarlijk om naar het spreekuur te komen, pater Melvin wil ook naar u toekomen. Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kunt u bellen naar de telefoondienst van de Willibrordgemeenschap tel. 06-2903 7132

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van
een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.