WILLIBRORD ACTUEEL 29-03-2020

Jaargang 13, nr. 29                                                                                 29-03-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat
Zondag 29 maart 10.00 uur Eucharistieviering op NPO 2

Elke dag vieringen vanuit België via internet op www.kerknet.be/kerknet-redactie/artikel-informatie/alternatief-aanbod-vieringen-radio-tv-internet

Op Radio Maria (ook via internet) zijn elke dag vieringen te beluisteren via FM: DAB+VHF kanaal 11C (220.52 MHZ)

HET LAATSTE NIEUWS VAN HET PASTORAAL TEAM

Beste allen,
We leven in een moeilijke tijd, kerken kunnen geen vieringen meer aanbieden en ons allen wordt aanbevolen zoveel mogelijk binnen te blijven.
Het pastoraal team is bezig met het ontwikkelen van plannen om toch, binnen de mogelijkheden die er zijn, op “afstand nabij” te zijn.
Een eerste aanzet is het maken van een blad met teksten ter overweging, uitgaande van de lezingen van komende zondag. – zie de link op de Home-page

GEEN VIERINGEN T/M PINKSTEREN
De bisschoppen van de Nederlandse Kerkprovincie hebben een vervolg gegeven aan de richtlijn van de overheid als het gaat om de datum van het afgelasten van de vieringen.
DE BISSCHOPPEN HEBBEN INMIDDELS BEKEND GEMAAKT DAT DE PUBLIEKE LITURGISCHE VIERINGEN TOT EN MET TWEEDE PINKSTERDAG ZIJN AFGELAST.
Het is met pijn in het hart dat deze beslissing genomen moest worden.
Uiteraard worden de richtlijnen van de bisschoppen in acht genomen.

Met hartelijke groet en alle sterkte in deze periode,
namens het pastoraal team,

Elly Barendregt-Koalsie
Medewerkster Pastoraal Team Parochie De Goede Herder
T. 06-31990959 E. e.barendregt@goedeherderparochie.nl

PERSOONLIJK GEBED
– Voor persoonlijk gebed is de kerk geopend:
H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 -11.30 uur en op vrijdag van 11.30 -12.30 uur.
Pax Christikerk op maandag van 13.30 -15.00 uur, donderdag van 10.00 -11.30 uur en de woensdagen 1 en 15 april van 14.00 -15.00 uur.
– Het pastoraal team raadt echter aan nauwkeurig de richtlijnen van de overheid en RIVM te volgen en uzelf en anderen zo min mogelijk aan de risico’s van besmetting door het Corona virus bloot te stellen.

Heeft u hulp nodig (voor bijv. boodschappen of anderszins)
of heeft u behoefte aan af en toe een telefoontje, neemt u dan kontakt op met de TELEFOONDIENST van de WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Waarschuwing: maak geen gebruik van hulpaanbiedingen via emails, telefonisch of anderszins van onbekenden. Bel liever onze kerk telefoondienst; wij willen u graag helpen!

EN VERDER

MOVZWO – VASTENACTIE 2020 ‘WERKEN AAN JE TOEKOMST’

Een interview met Eshita
Eshita (38) is getrouwd en heeft een zoon (11). Zij en haar man werken hard, maar toch hadden ze altijd moeite om rond te komen. Via Caritas leerde Eshita eenden en kippen fokken. Daarmee kan ze inmiddels flink bijdragen aan het gezinsinkomen.
Hoe zag je leven eruit voordat je Caritas leerde kennen?
“In de stad werkte ik als lerares. Toen we naar dit dorp verhuisden moest ik erg wennen. Mijn man vindt het niet prettig als ik buitenshuis werk. Ik gaf privéles en deed naaiwerk, maar dat verdiende erg weinig. Mijn man en ik hadden vaak ruzie over geld, ik voelde me hopeloos.”
Waardoor is je situatie veranderd?
“Drie dingen hebben mij geholpen: vis, pluimvee en wormencompost. Ik ontmoette Didi van Caritas. Zij bracht me op ideeën om mijn inkomen te vergroten. Zo leerde ik eenden en kippen te fokken en vis te kweken. Ze liet me ook zien hoe je wormencompost maakt. Dat verkoopt goed. Mijn inkomen is door dit alles verdubbeld. Het maakt me trots dat ik meer kan bijdragen aan het huishouden. Mijn man waardeert het, we bespreken onze plannen en problemen nu samen. En ik heb al een mooi bedrag kunnen sparen voor de opleiding van mijn zoon.”
Wat doe je nog meer?
“Ik vaccineer pluimvee voor meerdere huishoudens en verkoop ook vaccins aan anderen. En ik geef gratis advies als mensen uit onze gemeenschap hulp of advies nodig hebben met hun dieren, naaiwerk of bij het oplossen van sociale problemen.”
Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“Vroeger had ik één kip, nu heb ik er acht en 22 kuikens en ook veertien eenden. Ik heb een geweldig plan! Binnen een jaar hoop ik een minifokkerij te hebben met honderd kippen en honderd eenden. Die koop ik niet, ik fok ze zelf. Dan hou ik de kippen en verkoop ik de haantjes.”

Draagt u deze projecten een warm hart toe, dan kunt u een bijdrage overmaken naar het volgende rekeningnummer: NL04 INGB 0000 0233 25
t.n.v. Vastenactie Schiedam, Vlaardingen, Maassluis te Vlaardingen.

INZAMELING VOOR VOEDSELBANK
Onder het motto: “Waar wij vasten, worden anderen gevoed” werd/wordt u gevraagd om gedurende de 40-dagentijd houdbare etenswaar voor de voedselbank te schenken. Nu de kerken op zondag gesloten zijn, kunt u de levensmiddelen die u wilt schenken afgeven bij het secretariaat, wanneer deze open is:

De secretariaten zijn geopend:
In de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur,
telefoon 010-4702679 e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur,
telefoon 010-4741790 e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl