WILLIBRORD ACTUEEL 05-04-2020

Jaargang 13, nr. 30                                                                            05-04-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

website: www.rkkerkvlaardingen.nl
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat
Zondag 5 april 10.00 uur viering van Palmzondag. Via het Goede Herder
YouTube kanaal https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos

Zondag 5 april 10.00 uur Eucharistieviering op NPO 2
Elke dag vieringen vanuit België via internet op www.kerknet.be/kerknet-redactie/artikel-informatie/alternatief-aanbod-vieringen-radio-tv-internet

Op Radio Maria (ook via internet) zijn elke dag vieringen te beluisteren via FM: DAB+VHF kanaal 11C (220.52 MHZ)

HET LAATSTE NIEUWS VAN HET PASTORAAL TEAM

Beste allen,

Nu de kerken tenminste t/m 1 juni (tweede Pinksterdag) gesloten zijn zoeken we naar wegen om toch met elkaar verbonden te blijven. Een mogelijkheid is het gaan uitzenden van besloten liturgische vieringen. Dat gaat gebeuren.
De eerste viering die te zien zal zijn is de viering van Palmzondag. Via het Goede Herder YouTube kanaal kunt u de viering bekijken. De viering is vanuit de basiliek en begint om 10.00 uur.

Het is de bedoeling dat ook worden uitgezonden:
Witte Donderdag: viering van Witte Donderdag 18.00 uur vanuit de basiliek
Goede Vrijdag: de kruiswegviering 15.00 uur vanuit de Pax Christikerk
Goede Vrijdag: de avondplechtigheden 20.00 uur vanuit de basiliek
Stille Zaterdag: Paaswake 20.00 uur vanuit de basiliek
1e Paasdag: Viering van Pasen 10.00 uur vanuit de Andreas Petrus Paulus

Alle vieringen zijn besloten vieringen. De vieringen kunnen dus NIET bijgewoond worden.
De link naar het YouTube kanaal is:
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos

Het overzicht met de vieringen komt ook in een extra – nood – editie van Kerk aan de Waterweg, die begin volgende week verspreid gaat worden.

Ik wens u alle goeds en met hartelijke groet, mede namens het pastoraal team,
Elly Barendregt-Koalsie
Medewerkster Pastoraal Team
Parochie De Goede Herder
T. 06-31990959
E. e.barendregt@goedeherderparochie.nl

PERSOONLIJK GEBED
– Voor persoonlijk gebed is de kerk geopend:
H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 -11.30 uur en op vrijdag van 11.30 -12.30 uur.
Pax Christikerk op maandag van 13.30 -15.00 uur, donderdag van 10.00 -11.30 uur en de woensdagen 1 en 15 april van 14.00 -15.00 uur.
– Het pastoraal team raadt echter aan nauwkeurig de richtlijnen van de overheid en RIVM te volgen en uzelf en anderen zo min mogelijk aan de risico’s van besmetting door het Corona virus bloot te stellen.

Heeft u hulp nodig (voor bijv. boodschappen of anderszins)
of heeft u behoefte aan af en toe een telefoontje, neemt u dan kontakt op met de TELEFOONDIENST van de WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Waarschuwing: maak geen gebruik van hulpaanbiedingen via emails, telefonisch of anderszins van onbekenden. Bel liever onze kerk telefoondienst; wij willen u graag helpen!

EN VERDER

MOVZWO – VASTENACTIE 2020 ‘WERKEN AAN JE TOEKOMST’

EEN INTERVIEW MET PATRICK
Hij was nog maar een peuter toen zijn moeder hem naar het dagcentrum in Mbala, Zambia bracht. Patrick Siluyele (23) kreeg er onderdak, verzorging en een opleiding. Hij vertelt wat dit voor hem betekent.
Hoe kwam je in het dagcentrum terecht?
“Mijn vader was hoofd van een school toen hij ziek werd en overleed. Onze familie wilde niet helpen en mijn moeder kon uiteindelijk niet voor ons gezin zorgen. We leden honger. Ze haalde mijn broers en zusjes van school, om geld te gaan verdienen voor eten. Ik was nog te klein. Ze bracht mij naar de Zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria, die me opnamen in hun opvangcentrum voor kansarme kinderen. Toen ik ouder werd zorgden ze dat ik naar school kon. Dankzij hen heb ik het vak van kleermaker geleerd en weet ik hoe ik groente moet verbouwen. Daar zal ik ze eeuwig dankbaar voor blijven.”

Je geeft tegenwoordig naailes. Waarom doe je dat?
“Iemand heeft mij zijn kennis en vaardigheden bijgebracht, die wil ik op mijn beurt doorgeven aan anderen, ook aan mensen met een handicap trouwens. Die hebben het moeilijk in onze gemeenschap. Met de vaardigheden die ze leren kunnen ook zij straks voor zichzelf zorgen.

Mensen zien jou als een voorbeeld, hoe vind je dat?
“Het voelt goed dat anderen van mij leren, maar daar wil ik niet over opscheppen. Ik probeer gehoorzaam te zijn en goed te luisteren. Ik vind het belangrijk om belangstelling en volledige inzet te tonen bij alles wat ik leer en doe. En ook dat je bereid bent kennis te delen met anderen.”

Wat zou jij je eigen kinderen later willen meegeven?
“Dat ze goed met anderen moeten samenleven, gehoorzaam zijn en anderen respecteren. Luisteren en leren. Je weet tenslotte nooit van wie je morgen hulp nodig hebt.”

Draagt u deze projecten een warm hart toe, dan kunt u een bijdrage overmaken naar het volgende rekeningnummer: NL04 INGB 0000 0233 25
t.n.v. Vastenactie Schiedam, Vlaardingen, Maassluis te Vlaardingen.

INZAMELING VOOR VOEDSELBANK
Onder het motto: “Waar wij vasten, worden anderen gevoed” wordt u gevraagd om gedurende de 40-dagentijd houdbare etenswaar voor de voedselbank te schenken. Nu de kerken op zondag gesloten zijn, kunt u de levensmiddelen die u wilt schenken afgeven bij het secretariaat, wanneer deze open is:

De secretariaten zijn geopend: In de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur,
telefoon 010-4702679 e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

Wilt u uw bijdrage geven aan de Voedselbank maar is het brengen van etenswaar naar de kerk niet mogelijk voor u, dan kunt u ook een financiële bijdrage storten op bankrekening nr. NL 78 RABO 0310 1946 60 ten name van Stichting Voedselbank Vlaardingen. Van harte aanbevolen.