WILLIBRORD ACTUEEL 21-06-2020

Jaargang 13, nr. 41 21-06-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat
Alle zondagsvieringen van onze eigen parochie zijn vanaf zondag 10.00 uur te zien via het Goede Herder YouTube kanaal
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos *

Zondag 21 juni uit de Pax Christikerk in Vlaardingen. Voorganger pater Avin Kunnekkadan

Zondag 28 juni uit de HH Andreas, Petrus en Pauluskerk in Maassluis
Voorganger pater Melvin Tharsis

Alle vieringen zijn besloten vieringen. De vieringen kunnen dus NIET bijgewoond worden.

VIERING GEMIST? Wanneer u een viering niet op de aangegeven tijd heeft kunnen bekijken, kan dat later ook nog. De vieringen blijven 6 weken op het YouTube kanaal beschikbaar, zodat u op een ander tijdstip de vieringen alsnog kunt bekijken.

Iedere Zondag om 10.00 uur Eucharistieviering op NPO 2
Elke dag vieringen vanuit België via internet op www.kerknet.be/kerknet-redactie/artikel-informatie/alternatief-aanbod-vieringen-radio-tv-internet *
Op Radio Maria (ook via internet) zijn elke dag vieringen te beluisteren via FM: DAB+VHF kanaal 11C (220.52 MHZ)
* voor koppeling moet u Ctrl+klikken met linkermuisknop

WEER VIEREN IN DE KERK

In de uitgave van Kerk aan de Waterweg die u deze week per post of digitaal ontvangt staat uitgebreide informatie over het hervatten van de vieringen op 5 juli a.s. en de maatregelen die genomen moeten worden om weer in de kerk te kunnen vieren.
De doordeweekse vieringen zullen op een later tijdstip van start gaan.
Tot 5 juli blijven de huidige regels van kracht.

VIERING MET IMPULS.

Zondag a.s. is er weer een online viering die is opgenomen in onze Pax Christikerk. Ook deze keer verleent Impuls daar zijn medewerking aan. Net als bij de viering van 17 mei jl. hebben we ons best gedaan de koorleden bij een aantal liedjes zingend in beeld te krijgen. Het resultaat is zonder meer verrassend geworden. Op deze manier hopen we toch wat meer bij onze parochianen betrokken te zijn. Naast deze koorliederen zullen er tijdens de viering ook enkele nummers live gespeeld worden.
De voorganger is pater Avin Kunnekkadan. We hopen dat velen met genoegen meedoen met deze viering en inspiratie zullen opdoen voor de komende tijd.
Voor informatie of reacties: impulszanggroep@gmail.com

WINDWIJZER

Zin op Zondag

Zondag 21 juni vertelt Jean Jacques Suurmond voormalig predikant in Vlaardingen over eenzaamheid. Volgens de dichter Rilke is eenzaamheid ‘het vreemdste, wonderlijkste en ondoorgrondelijkste dat ons kan overkomen’. Mooi gezegd kun je denken, maar eenzaamheid voelt, zeker in deze tijd van beperkingen vanwege het virus, vaak ook guur. Alsof je een kale tak bent die in de herfstwind tegen een muur slaat. Vaak vluchten we voor de eenzaamheid, waarmee we echter ook vluchten voor onszelf en voor God. Deze lezing helpt oog te krijgen voor het bevrijdende potentieel dat erin verborgen ligt, zodat we minder afhankelijk worden van anderen en de omstandigheden. Eenzaamheid wordt dan een weg van zelfwording, van persoonlijke groei die tot een grotere en diepere verbondenheid leidt. Denk aan de monnik (het woord komt van monos, alleen) die, met als enig gezelschap een bed, een stoel en een kerkmuis, zich verbonden voelt met de hele wereld en van daaruit voor haar bidt.

Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Zin op Zondag is van 15.00 – 16.00 uur met na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. Ook is er meestal een boekentafel. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.

Film ‘Becoming Astrid’
Vrijdag 26 juni om 20.00 uur wordt in De Windwijzer de film ‘Becoming Astrid’ (2018) vertoond. Ze vertelt dolgraag zelfverzonnen verhalen. Wordt ze op dansavond door geen enkele leuke jongen gevraagd, dan danst ze doodgemoedereerd met een meisje. Of in haar eentje, zelfs als de muziek al is afgelopen. Zie daar de jonge Astrid Lindgren, in het Deens-Zweedse kostuumdrama Becoming Astrid (Unga Astrid). De film begint halverwege de jaren twintig, in het dorp waar Astrid een zorgeloze jeugd beleeft, lang voordat ze Lindgren als achternaam krijgt. Maar ze heeft wel al de fantasie en eigenzinnigheid die haar later op het spoor van Pippi Langkous en Ronja de roversdochter zullen brengen. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durft te breken.
Kosten : € 6,- (inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een drankje na afloop). I.v.m. de coronamaatregelen kunnen we slechts 30 bezoekers toelaten. Aanmelding is dus verplicht en dat kan via aanmelden@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.


PERSOONLIJK GEBED

Ook al gaat de kerk op 5 juli voor vieringen weer open, de kerk is ook op onderstaande dagen en tijden voor een persoonlijk gebed geopend:
H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 -11.30 uur en op vrijdag van 11.30 -12.30 uur.
Pax Christikerk op maandag van 13.30 -15.00 uur en op donderdag van 10.00 -11.30 uur.
Het pastoraal team raadt echter aan nauwkeurig de richtlijnen van de overheid en RIVM te volgen en uzelf en anderen zo min mogelijk aan de risico’s van besmetting door het Corona virus bloot te stellen.

WERELDWINKEL

Voor vaderdag is de wereldwinkel open op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni
van 12 tot 15 uur.
Dus kom weer winkelen in de Wereldwinkel, Hoogstraat 104. U/Je bent welkom!!!!!
En natuurlijk is er de mogelijkheid om te bestellen via:
rwit@hetnet.nl of 0641523441
moniquemwm@hotmail.com of 0618458091

DE SECRETARIATEN ZIJN GEOPEND:

In de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur,
telefoon 010-4702679 e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en
op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790
e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

TELEFOONDIENST WILLBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132

Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.