WILLIBRORD ACTUEEL 28-06-2020

Jaargang 13, nr. 42                                                                                28-06-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

Alle zondagsvieringen van onze eigen parochie zijn zondag 10.00 uur te zien via het Goede Herder YouTube kanaal
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos *

Zondag 28 juni uit de HH Andreas, Petrus en Pauluskerk in Maassluis
Voorganger pater Melvin Tharsis

In de maanden juli en augustus worden er ook vieringen op You Tube uitgezonden. Zondag 5 juli is nog niet bekend vanuit welke kerk de viering wordt verzonden. Dat leest u in de volgende Willibrord Actueel.

Alle vieringen zijn besloten vieringen. De vieringen kunnen dus NIET bijgewoond worden.

VIERING GEMIST? Wanneer u een viering niet op de aangegeven tijd heeft kunnen bekijken, kan dat later ook nog. De vieringen blijven 6 weken op het YouTube kanaal beschikbaar, zodat u op een ander tijdstip de vieringen alsnog kunt bekijken.

Niet alle kerken binnen parochie De Goede Herder kunnen hun deuren op zondag 5 juli weer openen. De zondagsvieringen zullen dan ook nog via het Goede Herder You Tube kanaal te zien zijn.

WEER VIEREN IN DE KERK

Zondag 5 juli gaan de H.Lucaskerk (9.30 uur)  en Pax Christikerk (11.00 uur) weer open voor vieringen. In het schrijven aan de parochianen wat vorige week is meegestuurd met de WA en de zomer editie Kerk aan de Waterweg staat uitgebreide informatie over het hervatten van deze vieringen. Het bijwonen van een viering kan wanneer er vooraf een plaats is gereserveerd. Reserveren kan alleen voor beide kerken op de donderdag voor de viering per e.mail van 10.00 -20.00 uur of telefonisch van 10.00 – 15.00 uur.
• Pax Christikerk via e-mail reserveringpax@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 055
• H.Lucaskerk via e-mail reserveringlucas@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-2720450217

De doordeweekse vieringen zullen op een later tijdstip van start gaan.

PERSOONLIJK GEBED

Ook al gaat de kerk op 5 juli voor vieringen weer open, de kerk is ook op onderstaande dagen en tijden voor een persoonlijk gebed geopend:
H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 -11.30 uur en op vrijdag van 11.30 -12.30 uur.
Pax Christikerk op maandag van 13.30 -15.00 uur en op donderdag van 10.00 -11.30 uur.
Het pastoraal team raadt echter aan nauwkeurig de richtlijnen van de overheid en RIVM te volgen en uzelf en anderen zo min mogelijk aan de risico’s van besmetting door het Corona virus bloot te stellen.

WINDWIJZER

Film ‘Becoming Astrid’
Vrijdag 26 juni om 20.00 uur wordt in De Windwijzer de film ‘Becoming Astrid’ (2018) vertoond. Ze vertelt dolgraag zelfverzonnen verhalen. Wordt ze op dansavond door geen enkele leuke jongen gevraagd, dan danst ze doodgemoedereerd met een meisje. Of in haar eentje, zelfs als de muziek al is afgelopen. Zie daar de jonge Astrid Lindgren, in het Deens-Zweedse kostuumdrama Becoming Astrid (Unga Astrid). De film begint halverwege de jaren twintig, in het dorp waar Astrid een zorgeloze jeugd beleeft, lang voordat ze Lindgren als achternaam krijgt. Maar ze heeft wel al de fantasie en eigenzinnigheid die haar later op het spoor van Pippi Langkous en Ronja de roversdochter zullen brengen. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durft te breken.
Kosten : € 6,- (inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een drankje na afloop). I.v.m. de coronamaatregelen kunnen we slechts 30 bezoekers toelaten. Aanmelding is dus verplicht en dat kan via aanmelden@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.

STICHTING PRESENT VLAARDINGEN HELPT

De missie van deze stichting is: “een brug slaan tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben”. Present organiseert éénmalige zinvolle vrijwilligersprojecten voor groepen. Vrijwilligers ervaren dat een paar uur van hun tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander. Degene die hulp nodig heeft, ervaart dat hij er niet alleen voor staat. De stichting wil hiermee een beweging op gang brengen van mensen die het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Enkele voorbeelden van deze projecten zijn: tuin opruimen van iemand die ziek is, een kinderkamer opknappen bij gezinnen in armoede of een rolstoelwandeling met eenzame ouderen.
Present werkt nauw samen met maatschappelijke organisaties zoals de wijkteams en GGZ. Deze organisaties weten precies wie de hulp goed kan gebruiken en zo komt de hulp terecht bij wie het echt nodig heeft en kan ook dienen als verlengstuk van de diaconie.
Op het moment dat een groep vrijwilligers zich aanmeldt bij Present, zal de coördinator in een kennismakingsgesprek zoeken welke talenten en hoeveel tijd de groep kan inzetten. Hierna wordt er gezocht naar een passende hulpvraag.

Het werk van de stichting is afhankelijk van giften. Deze giften ontvangen we van kerken, bedrijven en particulieren, maar ook krijgen we subsidies van gemeente Vlaardingen en fondsen. De afgelopen weken zijn er al veel mooie matches gemaakt en hopen we de komende tijd door te kunnen gaan met het geven van hulp aan mensen die het nodig hebben. We hopen dat u mogelijkheden ziet om bij te dragen aan dit mooie werk met een gift: NL83 RABO 0343 5472 44 t.n.v. Stichting Present Vlaardingen.

Wilt u in één dag een verschil maken voor een ander? Meld je aan als vrijwilliger via onze website: www.presentvlaardingen.nl .Na aanmelding nemen we contact met u/jou op en zoeken we samen naar een passend project. Meer informatie over het werk van Stichting Present Vlaardingen kunt u opvragen bij coördinator Lori Lange: 06-48362320 / info@presentvlaardingen.nl

DE SECRETARIATEN ZIJN GEOPEND:

In de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur,
telefoon 010-4702679 e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en
op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790
e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

TELEFOONDIENST WILLBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132

Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.