WILLIBRORD ACTUEEL 06-09-2020

Jaargang 14, nr. 2                                                                                  06-09-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H. Lucaskerk Zondag 6 september 9.30 uur Woord-en communieviering parochiaan

Pax Christikerk Zondag 6 september 11.00 uur Eucharistieviering M. Tharsis SVD Deurcollecte La Granja.

Elke 1e en 3e woensdagmiddag van de maand tussen 14.00 uur en 15.00 uur is de Pax Christikerk open voor een persoonlijk gebed.
Elke vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de H.Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

WILLIBRORDNIEUWS
Niet alle kerken binnen parochie De Goede Herder hebben hun deuren op zondag 5 juli weer geopend. De zondagsvieringen zullen dan ook nog om 10.00 uur te zien zijn via het Goede Herder YouTube kanaal
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos *

Zondag 6 september uit de Basiliek St. Liduina en O.L. Vrouw Rozenkrans in Schiedam. Voorganger: pastor Ch. Duijnstee

Zondag 13 september uit de H. Andreas, Petrus en Pauluskerk in Maassluis.
Voorganger: pastor A. Kunnekkadan SVD

De zondagsvieringen via het Goede Herder You Tube kanaal zullen in de maand september ook nog plaatsvinden. 

Deze vieringen zijn besloten vieringen. De vieringen kunnen dus NIET bijgewoond worden.

De You Tube vieringen uit de Pax Christikerk en de H.Lucaskerk vervangen niet de zondagsviering in deze kerken.

VIERING GEMIST? Wanneer u een viering niet op de aangegeven tijd heeft kunnen bekijken, kan dat later ook nog. De vieringen blijven 6 weken op het YouTube kanaal beschikbaar, zodat u op een ander tijdstip de vieringen alsnog kunt bekijken.

VIEREN IN DE KERK
Zondag 5 juli zijn de H.Lucaskerk ( 9.30 uur ) en Pax Christikerk ( 11.00 uur ) weer open gegaan voor vieringen met 1.5 meter afstand en diverse aanpassingen.
Het bijwonen van een viering kan alleen wanneer er vooraf een plaats is gereserveerd en u geen Corona gerelateerde klachten heeft.
Reserveren kan alleen voor beide kerken op de donderdag voor de viering per e.mail van
10.00 -20.00 uur of telefonisch van 10.00 – 15.00 uur.
• Pax Christikerk via e-mail reserveringpax@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 055
• H.Lucaskerk via e-mail reserveringlucas@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 217
De doordeweekse vieringen zullen op een later tijdstip van start gaan.

GELOOFSVERDIEPING — RUST, INNERLIJKE VREDE EN HARMONIE DOOR MEDITATIE

Vrijdag 11 september starten we weer met de meditatieavonden.  Een mooie activiteit om in alle rust de beslommeringen van de week achter u te laten en het weekend te beginnen. De avond begint om 20.00 uur. Margareth v.d. Nol begeleidt de avonden. De avonden zijn “Coronaproef”. Vooraf graag aanmelden via koalsie@upcmail.nl  Graag tot ziens.

PAROCHIEBREED NIEUWS
WHISFULL SINGING CONCERT IN DE LIDUINA BASILIEK IN SCHIEDAM.
Wanneer : vrijdag 11 september. Aanvang: 19.30 uur
Wilt u een kaart reserveren, gaat u dan naar www.wishfulsinging.nl Wacht u niet te lang met bestellen. Het aantal zitplaatsen is beperkt! Vanzelfsprekend worden de coronamaatregelen in acht genomen.

VREDESWEEK: 19 september tot en met 27 september 2020
Het thema van deze vredesweek is: “Vrede Verbindt Verschil “
Verdere informatie en het programma wordt volgende week bekend gemaakt.

KRAANVOGELS VOUWEN VOOR VREDE
6 augustus j.l. –de dag dat 75 jaar geleden de eerste atoombom viel op Hiroshima en 9 augustus op Nagasaki — is de start gemaakt met het vouwen van kraanvogels voor de vrede. Tijdens de Vredesweek-tentoonstelling in het voormalige V&D pand zullen de kraanvogels worden opgehangen. De actie Vouwen voor Vrede vindt ook in andere steden in Nederland plaats. In Vlaardingen hopen we 1.000 kraanvogels te kunnen ophangen; 1.000 kraanvogels vouwen refereert aan een Japanse legende.
In een flyer over ‘vouwen voor vrede’ vindt u meer informatie en een beschrijving hoe een kraanvogel gevouwen wordt.
Vouwt u mee?
Wilt u meehelpen met het vouwen van kraanvogels, maar heeft u geen geschikt papier, laat het ons weten dan bezorgen we het bij u. U kunt bellen met het secretariaat (zie tel.nr. hieronder) of naar Anne v.d.Horst 0627241418.

WINDWIJZER
GRATIS COACHING VOOR BAANLOZEN
Op woensdag 9 september is er vanaf 9.30 – 13.00 uur in De Windwijzer weer de maandelijkse bijeenkomst van het netwerk ‘Baanloos…en dan?’ voor mensen die zonder werk zitten. De bijeenkomsten zijn bedoeld om mensen zonder baan een netwerk te bieden en te bemoedigen en mogelijkheden en middelen aan te reiken om weer aan de slag te komen. Het gesprek duurt ca. een uur en kan gaan over alles wat met het vinden van een baan te maken heeft. Inloop en koffie vanaf 9.00 uur. Kosten: € 2,50 voor de koffie en de thee. Aanmelden: is i.v.m. de coronamaatregelen verplicht en kan via een mailtje naar aanmelden@dewindwijzer.nl. Graag aangeven of je op die ochtend voor individuele coaching in aanmerking wil komen. Wees er snel bij want niet meer dan drie mensen kunnen op deze ochtend een individueel gesprek gesprek hebben.

REPAIR CAFÉ IN DE WINDWIJZER
Iets nieuws in De Windwijzer: het Repair Café! We starten Zaterdag 12 september en zaterdag
11 oktober van 9.30 – 12.00 uur met een eerste proefopenstelling van het Repair Café in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95.
Inwoners van Vlaardingen kunnen hun kapotte spullen gratis laten repareren door mensen die daar verstand van hebben. U kunt daarbij denken aan elektrische apparaten, kleding, fietsen e.d. Meestal klaar terwijl u wacht. Achterliggend idee bij het Repair Café is dat we willen voorkomen dat spullen die nog gerepareerd kunnen worden, worden weggegooid. Dat is zonde voor het milieu en zonde voor uw portemonnee.
Uiteraard houden we in het Repair Café rekening met de coronamaatregelen maar aanmelden vooraf is niet nodig. De reparaties worden gratis verricht. Wel kunt u een vrije gift doneren.

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
H. Lucaskerk Zondag 13 september 9.30 uur Woord- en communieviering L. Meijer
Deurcollecte: PCI parochie de Goede Herder
Pax Christikerk Zondag 13 september 11.00 uur Woord-en communieviering L. Meijer
Deurcollecte: PCI parochie de Goede Herder

SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

SPREEKUUR PASTOR MELVIN THARSIS SVD
Maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Pax Christikerk en op vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur in de H. Lucaskerk. Is het bezwaarlijk om naar het spreekuur te komen, pater Melvin wil ook naar u toekomen. Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kunt u bellen naar de telefoondienst van de Willibrordgemeenschap tel. 06-2903 7132

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord