WILLIBRORD ACTUEEL 27-09-2020

Jaargang 14, nr. 5                                                                                    27-09-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H. Lucaskerk Zondag 27 september 9.30 uur Eucharistieviering H. Egging.
Pax Christikerk Zaterdag 26 september 19.00 uur Woord-en communieviering 3D
Startviering
Zondag 27 september 11.00 uur Woord- en communieviering 3D
Startviering met kinderwoorddienst

Elke 1e en 3e woensdagmiddag van de maand tussen 14.00 uur en 15.00 uur is de Pax Christikerk open voor een persoonlijk gebed.
Elke vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de H. Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

WILLIBRORDNIEUWS
Niet alle kerken binnen parochie De Goede Herder hebben hun deuren weer geopend. De zondagsvieringen zullen dan ook nog om 10.00 uur te zien zijn via het Goede Herder YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos

Zondag 27 september uit de H. Andreas, Petrus en Pauluskerk in Maassluis.
Voorganger: pastor H. Egging

VIEREN IN DE KERK
Het bijwonen van een viering kan alleen met 1.5 meter afstand en wanneer er vooraf een plaats is gereserveerd en u geen Corona gerelateerde klachten heeft.
Reserveren kan alleen voor beide kerken op de donderdag voor de viering per e.mail van
10.00 -20.00 uur of telefonisch van 10.00 – 15.00 uur.
• Pax Christikerk via e-mail reserveringpax@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 055
• H.Lucaskerk via e-mail reserveringlucas@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 217
De doordeweekse vieringen zullen op een later tijdstip van start gaan.
STARTVIERING
Het weekend van 26 en 27 september a.s. is er in de Pax Christikerk weer een startviering om het nieuwe seizoen in te luiden. Een seizoen dat er anders uit zal zien dan de afgelopen jaren. Ook dit jaar zullen de drie koren (Liriko, Impuls en Okido) via de beamer medewerking verlenen aan de startviering. Vanwege de coronacrisis kunnen de koren natuurlijk niet live zingen. Nieuw in deze opzet is dat we ook enkele liederen die eerder tijdens een Anders dan Andersviering zijn opgenomen, kunnen afspelen. Vanwege de te verwachte drukte en het beperkte aantal zitplaatsen zijn er deze keer twee startvieringen: eentje op de gebruikelijke tijd: zondag om 11.00 uur, met kinderwoorddienst en een extra viering op zaterdagavond om 19.00 uur. Op deze manier hopen we iedereen een plaatsje te kunnen garanderen. Met in achtneming van de Covid regels schenken we bij deze viering koffie en thee. Natuurlijk moet u ook voor deze vieringen vooraf een plaatsje reserveren.

Zondag 27 september is ook in de H. Lucaskerk een viering met aandacht voor het nieuwe seizoen.
Met in achtneming van de Covid regels schenken we bij deze viering koffie en thee. Natuurlijk moet u ook voor deze viering vooraf een plaatsje reserveren.

GELOOFSVERDIEPING
GELOVEN IN CORONATIJD – HET VIRUS IS NOG ONDER ONS –
Het Corona-virus is echter nog steeds onder ons en dat maakt het leven er niet makkelijker op. Dat maakt, dat u zich mogelijk angstig/onzeker voelt. Er over praten met ‘lotgenoten’ kan helpen uw weg te vinden in deze verwarrende tijd.
In overleg met het pastorale team zijn er gespreksavonden gepland op:
woensdag 30 september Vlaardingen: in de Lucaskerk. Max. 25 deelnemers,
woensdag 07 oktober Schiedam: in de Wilgenburg. Max. 20 deelnemers.
Inloop: 19.30 uur. Aanvang: 19.45 uur. Einde: ca. 22.00 uur.
Begeleiding: pastores en leden werkgroep Geloofsverdieping.
Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Omdat vooraf aanmelden verplicht is vanwege de Corona-richtlijnen gaarne uw deelname in Vlaardingen uiterlijk maandag 28 september en in Schiedam vóór 1 oktober a.s. melden via secretariaat.andreaspetruspaulus@goedeherderparochie.nl.
Zie ook de informatie in Kerk aan de Waterweg.

VREDESWEEK: 19 september tot en met 27 september 2020
Het thema van deze vredesweek is: “Vrede Verbindt Verschil”
In het kader van de vredesweek is er op zaterdag 26 september tijdens BURENDAG in verschillende wijken van Vlaardingen KRAANVOGELS vouwen voor Vrede en beschilderen van vredesvlaggen.

WINDWIJZER (Schiedamseweg 95,Vlaardingen)
FILMAVOND – ‘FOR SAMA’
Vrijdag 25 september wordt om 20.00 uur de indrukwekkende filmdocumentaire ‘For Sama’vertoond. In deze documentaire legt regisseur/journalist Waad al-Kataeb met haar camera de Syrische opstand tegen dictator Assad in rebellenbolwerk Aleppo vast. Intussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodziekenhuis, dat uiteindelijk doelwit wordt van een bombardement. Het jonge gezin met dochtertje Sama worstelt met het dilemma: vluchten voor veiligheid, of blijven om hun vrienden in het verzet te helpen? De documentaire is als een liefdesbrief van de regisseur aan haar dochtertje. Een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De film won in 2019 op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire. Kosten: € 6,- (inclusief koffie/thee en een drankje) i.v.m. coronamaatregelen is aanmelden vooraf verplicht via: aanmelden@dewindwijzer.nl.

OVERIGE
WERELDWINKEL
U zult begrijpen dat het, door de maandenlange sluiting vanwege corona, met de winkel niet echt goed gaat! Daarom willen wij u van harte uitnodigen vanaf nu voor uw eerlijke boodschappen en cadeaus toch vooral bij de Wereldwinkel te kopen. In de maanden september en oktober is de winkel weer wat vaker open. De openingstijden zijn dan woensdag t/m zaterdag van 12 tot 15 uur.
Is het voor u moeilijk of echt niet mogelijk om naar de winkel te komen of kocht u altijd bij de stand in de kerk dan kunt u contact opnemen met:rwit@hetnet.nl of moniquemwm@hotmail.com of bellen naar telefoon 06-18458091.
U kunt bij ons ook fairtrade kerstpakketten bestellen (bestellen vóór half oktober geeft de meeste kans op voldoende voorraad). Van harte welkom! Wereldwinkel Hoogstraat 104 Vlaardingen

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
H. Lucaskerk Zondag 4 oktober 9.30 uur Eucharistieviering Ch. Duynstee
Pax Christikerk Zondag 4 oktober 11.00 uur Eucharistieviering Ch. Duynstee
Zang door enkele leden van Liriko. Deurcollecte La Granja
SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

SPREEKUUR PASTOR MELVIN THARSIS SVD
Maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Pax Christikerk en op vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur in de H. Lucaskerk. Is het bezwaarlijk om naar het spreekuur te komen, pater Melvin wil ook naar u toekomen. Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kunt u bellen naar de telefoondienst van de Willibrordgemeenschap tel. 06-2903 7132

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.