WILLIBRORD ACTUEEL 04-10-2020

Jaargang 14, nr. 6 04-10-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

website: www.rkkerkvlaardingen.nl
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H. Lucaskerk Zondag 4 oktober 9.30 uur Eucharistieviering Ch. Duynstee
Pax Christikerk Zondag 4 oktober 11.00 uur Eucharistieviering Ch. Duynstee
Deurcollecte La Granja

Elke 1e en 3e woensdagmiddag van de maand tussen 14.00 uur en 15.00 uur is de Pax Christikerk open voor een persoonlijk gebed.
Elke vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de H.Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

WILLIBRORDNIEUWS

Beëindigen You Tube vieringen
Met ingang van 1 oktober worden weer in alle kerken binnen parochie De Goede Herder zondagsvieringen gehouden. Het Pastoraal Team heeft daarom besloten te stoppen met het opnemen en uitzenden van vieringen via You Tube.

VIEREN IN DE KERK
Het bijwonen van een viering kan alleen met 1.5 meter afstand en wanneer er vooraf een plaats is gereserveerd en u geen Corona gerelateerde klachten heeft.
Reserveren kan alleen voor beide kerken op de donderdag voor de viering per e.mail van
10.00 -20.00 uur of telefonisch van 10.00 – 15.00 uur.
• Pax Christikerk via e-mail reserveringpax@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 055
• H.Lucaskerk via e-mail reserveringlucas@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 217
De doordeweekse vieringen zullen op een later tijdstip van start gaan.

KLEDING INZAMELING
Ook dit jaar is er weer de kledinginzamelingsactie van Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood. Dankzij
uw gebruikte kleding en schoeisel kunnen wij in Ethiopië ca. 5000 mensen voorzien van schoon drinkwater en sanitair.
U kunt uw kleding in gesloten plastic zakken inleveren op zaterdag 17 oktober van 10.00 uur – 12.00 uur in de Pax Christikerk in Vlaardingen. Dank u wel voor uw donatie.

GELOOFSVERDIEPING
RUST, INNERLIJKE VREDE EN HARMONIE DOOR MEDITATIE
Vrijdag 9 oktober is er weer een meditatieavond van 20.00 uur tot 21.00 uur en wordt begeleidt door Matrgareth van der Nol in de Pax Christikerk in Vlaardingen. De avonden zijn Corona proef van opzet. Daarom is het vooraf aanmelden gewenst via emailadres: koalsie@upcmail.nl
Een vrijwillige bijdrage voor de kosten wordt op prijs gesteld.

THE TWO POPES
De film over de pauzen Benedictus XVI en Franciscus is een historische filmdrama uit 2019. Wat Bergoglio (Franciscus) een noodzakelijke verandering noemt, ziet Benedictus als een vernietigend compromis. Bergoglio wil muren afbreken, volgens Benedictus heeft een huis muren nodig. Ook voor jongeren is deze film het kijken meer dan waard. Na afloop is er gelegenheid om na te praten over de film. De film is op vrijdag 23 oktober te zien in de Petrus en Pauluskerk, Andreasplein in Maassluis.
Inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur, einde 22.15 uur.
In verband met corona-registratie graag aanmelden vóór 20 oktober via emailadres: secretariaat.andreaspetruspaulus@goedeherderparochie.nl. Meer informatie vindt u in ‘Kerk aan de Waterweg’. Kosten: Een vrijwillige eigen bijdrage wordt op prijs gesteld.

OVERIGE
WERELDWINKEL
U zult begrijpen dat het, door de maandenlange sluiting vanwege corona, met de winkel niet echt goed gaat! Daarom willen wij u van harte uitnodigen vanaf nu voor uw eerlijke boodschappen en cadeaus toch vooral bij de Wereldwinkel te kopen. In de maanden september en oktober is de winkel weer wat vaker open. De openingstijden zijn dan woensdag t/m zaterdag van 12 tot 15 uur.
Is het voor u moeilijk of echt niet mogelijk om naar de winkel te komen of kocht u altijd bij de stand in de kerk dan kunt u contact opnemen met:rwit@hetnet.nl of moniquemwm@hotmail.com of bellen naar telefoon 06-18458091.
U kunt bij ons ook fairtrade kerstpakketten bestellen (bestellen vóór half oktober geeft de meeste kans op voldoende voorraad). Van harte welkom! Wereldwinkel Hoogstraat 104 Vlaardingen

WINDWIJZER (Schiedamseweg 95,Vlaardingen)
De Windwijzer kijkt in de eerste week van oktober terug op hoe we met elkaar het lastige corona-voorjaar zijn doorgekomen en zij doet dit met een themaweek ‘Corona en (n)u?’ met diverse activiteiten:

‘Soep-aan-tafel’ met Remy Jacobs
Eén van de programmaonderdelen is ‘Soep-aan-tafel’, een soepmaaltijd met gesprek
Tijdens een soepmaaltijd hebben we alle gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over hoe corona ons leven beïnvloed heeft en wat onze angsten en verwachtingen zijn.
Remy Jacobs, geestelijk verzorger, denker, acteur en schrijver zal tijdens de soepmaaltijd zijn gedachten met ons delen, verhalen ophalen, theater maken en uitnodigen tot mijmeren over hoe het in het voorjaar was, hoe het nu is en waar we heen gaan. Een muzikant zal het geheel begeleiden.
Maandag 5 oktober, van 18.00 – 20.00 uur. De maaltijd start om 18.00 uur (inloop vanaf 17.45 uur) Deelname is gratis. Aanmelden is i.v.m. de coronamaatregelen verplicht en kan via: aanmelden@dewindwijzer.nl
U bent van harte welkom. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95, Vlaardingen.

Zin op Zondag met Ron van Es over ‘Hoe verder na corona?’
Op zondag 4 oktober om 15.00 uur zal Ron van Es hierover spreken. Hij is stichter van de ‘School for Purpose Leadership’ en initiator en eindredacteur van het nieuwe boek ‘Anders Verder, 24 schrijvers over een wereld na corona’.
Een oude wet voor tijden van crisis luidt: de oude actie geeft dezelfde re-actie als er onderweg niets verandert in het systeem. Toegepast op de coronacrisis: willen we terug naar het oude ‘normaal’ van overconsumptie, van een overvloed aan spullen die ons niet gelukkig maken, armoede, uitputting van de aarde, individualisering, burn-outs en kansenongelijkheid? Of willen we naar een ander economisch systeem, waarin we meer vanuit liefde kunnen werken dan vanuit hebzucht, een samenleving inclusief voor mens, dier en planeet?
Na afloop zijn het boek ‘Anders Verder’ en andere werken te koop bij de boekentafel. Ook kunt u dan nog een drankje drinken en met elkaar en de inleider in gesprek gaan.
De toegang is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Aanmelden is i.v.m. de corona-maatregelen verplicht en kan via aanmelden@dewindwijzer.nl

Filmavond ‘’ Spring, Summer, Fall, Winter…and Spring’
De Zuid-Koreaanse regisseur Kim Ki-Duk maakte een betoverend mooie, verstilde, maar op momenten ook heftige film over het leerproces dat een jonge boeddhistische monnik in de loop van een jaar doormaakt. De film sluit ergens heel mooi aan bij het thema van de coronacrisis en de lessen die we daarvan kunnen leren.
Vrijdag 9 oktober om 20.00 uur. Kosten: € 6,- (inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een drankje). Aanmelden is i.v.m. de corona-maatregelen verplicht en kan via aanmelden@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
H. Lucaskerk Zondag 11 oktober 9.30 uur Woord-en communieviering, parochiaan Deurcollecte: Diaconie in eigen stad
Pax Christikerk Zondag 11 oktober 11.00 uur Eucharistieviering, M. Tharsis SVD Deurcollecte: Diaconie in eigen stad
SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

SPREEKUUR PASTOR MELVIN THARSIS SVD
Maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Pax Christikerk en op vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur in de H. Lucaskerk. Is het bezwaarlijk om naar het spreekuur te komen, pater Melvin wil ook naar u toekomen. Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kunt u bellen naar de telefoondienst van de Willibrordgemeenschap tel. 06-2903 7132

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.