WILLIBRORD ACTUEEL 11-10-2020

Jaargang 14, nr. 7 11-10-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat
H. Lucaskerk Zondag 11 oktober 9.30 uur Woord-en communieviering, parochiaan Deurcollecte: Diaconie in eigen stad
Pax Christikerk Zondag 11 oktober 11.00 uur Eucharistieviering, M. Tharsis SVD Deurcollecte: Diaconie in eigen stad

Elke 1e en 3e woensdagmiddag van de maand tussen 14.00 uur en 15.00 uur is de Pax Christikerk open voor een persoonlijk gebed.
Elke vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de H.Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

————————————————————————————————————–

LET OP !!

Deze week zijn de maatregelen om besmetting met het Coronavirus te voorkomen aangescherpt.

Vanuit de overheid is het dringende advies uit gegaan om het aantal kerkbezoekers te beperken tot maximaal 30 bezoekers.

In afwachting van het officiële bericht van de bisschoppen ziet het pastoraal team van onze parochie zich genoodzaakt om met ingang van het weekend van 10/11 oktober het maximaal aantal bezoekers van 30 te hanteren.

Wilt u de kerkdienst bezoeken dan moet u iedere week opnieuw reserveren. Zonder reservering loopt u helaas het risico, wanneer het maximum aantal bezoekers is ingeschreven, niet toegelaten te worden.

Uit zorg voor ieders gezondheid moeten we de maatregel strikt toepassen.

Voor beide kerken geldt:
Reserveren kan op donderdag, telefonisch van 10.00-15.00 uur
of per email van 10.00-20.00 uur
.

Telefonisch: 06-272 45 055

Telefonisch: 06-272 45 217

————————————————————————————————————

WILLIBRORDNIEUWS

MISSIO WERELDMISSIEMAAND 2020
Gelukkig de vredestichters. Stemmen van hoop in West-Afrika
Zondag 18 oktober is het Missiezondag. Missio richt de aandacht op West-Afrika. Te midden van problemen als honger, armoede en nu ook de coronapandemie klinken echter stemmen van hoop. Stemmen van zusters, priesters, bisschoppen, leken van de katholieke kerk die zich actief inzetten voor vrede. Want alleen samen kan men de problemen het hoofd bieden. Steun het werk van Missio door te geven in de kerkcollecte van zondag 18 oktober of door uw bijdrage te storten op
NL65 INGB 0000 0015 66, t.n.v. Missio Wereldmissiemaand te Den Haag. www.missio.nl

KLEDING INZAMELING
Ook dit jaar is er weer de kledinginzamelingsactie van Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood. Dankzij
uw gebruikte kleding en schoeisel kunnen wij in Ethiopië ca. 5000 mensen voorzien van schoon drinkwater en sanitair.
U kunt uw kleding in gesloten plastic zakken inleveren op zaterdag 17 oktober van 10.00 uur – 12.00 uur in de Pax Christikerk in Vlaardingen. Dank u wel voor uw donatie.

GELOOFSVERDIEPING
ETTY HILLESUM -Het aangrijpende verhaal van een Joodse vrouw in oorlogstijd-
Als jonge Joodse vrouw moest Etty Hillesum ervaren hoe in de Tweede Wereldoorlog haar wereld steeds kleiner werd. Tussen maart 1941 en oktober 1942 houdt ze een uitgebreid dagboek bij over haar innerlijke ontwikkeling in die periode. In 1981 maakte Lidwien Meijer kennis met de dagboeken van Etty Hillesum en zij vertelt ons over deze boeiende vrouw, waarbij het accent ligt op haar Godsbeleving. Het verhaal wordt toegelicht met afbeeldingen en met behulp van een aantal teksten gaan we met elkaar in gesprek. Waar: H. Lucaskerk in Vlaardingen. Wanneer: woensdagavond 14 oktober, van 20.00- 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Opgeven bij voorkeur via het e-mailadres:koalsie@upcmail.nl  

THE TWO POPES
De film over de pauzen Benedictus XVI en Franciscus is een historische filmdrama uit 2019. Wat Bergoglio (Franciscus) een noodzakelijke verandering noemt, ziet Benedictus als een vernietigend compromis. Bergoglio wil muren afbreken, volgens Benedictus heeft een huis muren nodig. Ook voor jongeren is deze film het kijken meer dan waard. Na afloop is er gelegenheid om na te praten over de film. De film is op vrijdag 23 oktober te zien in de Petrus en Pauluskerk, Andreasplein in Maassluis.
Inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur, einde 22.15 uur.
In verband met corona-registratie graag aanmelden vóór 20 oktober via emailadres: secretariaat.andreaspetruspaulus@goedeherderparochie.nl. Meer informatie vindt u in ‘Kerk aan de Waterweg’. Kosten: Een vrijwillige eigen bijdrage wordt op prijs gesteld.

WINDWIJZER (Schiedamseweg 95,Vlaardingen)
Filmavond ‘’ Spring, Summer, Fall, Winter…and Spring’
De Zuid-Koreaanse regisseur Kim Ki-Duk maakte een betoverend mooie, verstilde, maar op momenten ook heftige film over het leerproces dat een jonge boeddhistische monnik in de loop van een jaar doormaakt. De film sluit ergens heel mooi aan bij het thema van de coronacrisis en de lessen die we daarvan kunnen leren.
Vrijdag 9 oktober om 20.00 uur. Kosten: € 6,- (inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een drankje). Aanmelden is i.v.m. de corona-maatregelen verplicht en kan via aanmelden@dewindwijzer.nl

REPAIR CAFÉ DE WINDWIJZER UITGESTELD
In verband met de veranderingen in de corona-epidemie heeft de organisatie van het Repair Café De Windwijzer besloten de aanstaande bijeenkomst van 10 oktober niet door te laten gaan. Kijkend naar de ontwikkelingen op corona-gebied, vindt men het raadzaam de organisatie van het Repair Café De Windwijzer tot nader orde op te schorten. Voor november aanstaande staat een nieuw Repair Café in De Windwijzer op het programma. Of die door zal gaan is de vraag. Wilt u meer weten? Kijk op site www.dewindwijzer.nl.

ZIN OP ZONDAG-LEONI JANSEN
18 Oktober van 15.00 uur – 16.00 uur vertelt Leoni Jansen over de do’s and dont’s in tijden van ziekte en rouw (vijf jaar geleden stierf haar man Onno Krijn). Wat helpt en wat niet? Hoe neem je afscheid van iemand waar je niet zonder kan? Wat is de ring theory en waarom zou iedereen die moeten kennen? Een muzikale middag over liefde en loslaten.
Aanmelding vooraf is, i.v.m. de coronamaatregelen, verplicht. U kunt zich aanmelden via: aanmelden@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
H. Lucaskerk Zondag 18 oktober 9.30 uur Eucharistieviering, M. Tharsis SVD
Kerkcollecte: Wereldmissiedag
Pax Christikerk Zondag 18 oktober 11.00 uur Woord-en communieviering 3D
Kerkcollecte: Wereldmissiedag
SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

SPREEKUUR PASTOR MELVIN THARSIS SVD
Maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Pax Christikerk en op vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur in de H. Lucaskerk. Is het bezwaarlijk om naar het spreekuur te komen, pater Melvin wil ook naar u toekomen. Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kunt u bellen naar de telefoondienst van de Willibrordgemeenschap tel. 06-2903 7132

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.