WILLIBRORD ACTUEEL 18-10-2020

Jaargang 14, nr. 8                                                                                 18-10-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H. Lucaskerk Zondag 18 oktober 9.30 uur Eucharistieviering M. Tharsis SVD
Kerkcollecte: Wereldmissiedag
Pax Christikerk Zondag 18 oktober 11.00 uur Woord-en communieviering 3D met mederwerking van enkele zangers van Impuls
Elke vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de H.Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

WILLIBRORDNIEUWS

———————————————————————————————————-

LET OP !!

Deze week zijn de maatregelen om besmetting met het Coronavirus te voorkomen aangescherpt.

Vanuit de overheid is het dringende advies uit gegaan om het aantal kerkbezoekers te beperken tot maximaal 30 bezoekers.

In afwachting van het officiële bericht van de bisschoppen ziet het pastoraal team van onze parochie zich genoodzaakt om met ingang van het weekend van 10/11 oktober het maximaal aantal bezoekers van 30 te hanteren.

Wilt u de kerkdienst bezoeken dan moet u iedere week opnieuw reserveren. Zonder reservering loopt u helaas het risico, wanneer het maximum aantal bezoekers is ingeschreven, niet toegelaten te worden.

Uit zorg voor ieders gezondheid moeten we de maatregel strikt toepassen.

Voor beide kerken geldt:
Reserveren kan op donderdag, telefonisch van 10.00-15.00 uur
of per email van 10.00-20.00 uur
.

Telefonisch: 06-272 45 055

Telefonisch: 06-272 45 217

———————————————————————————————————

In verband met de herfstvakantie is het secretariaat van de Pax Christikerk en de H. Lucaskerk gesloten van 19 oktober t/m 23 oktober.

Het bisdomblad Tussenbeide is vernieuwd en is van informatie een inspiratieblad geworden. U vindt het blad in de hal van de kerk en het kerkplein.

DOORDEWEEKSE VIERINGEN WEER VAN START
Met ingang van november gaan de doordeweekse vieringen weer beginnen. Tweemaal in de maand, de eerste en de derde woensdag, zijn er dan vieringen voor de hele Willibrordgemeenschap in de Pax Christikerk. Te beginnen woensdag 4 november, aanvangstijd 14:00 uur.
Vooralsnog is reserveren niet nodig. U moet wel corona-klachtenvrij zijn.

MISSIO WERELDMISSIEMAAND 2020
Gelukkig de vredestichters. Stemmen van hoop in West-Afrika
Zondag 18 oktober is het Missiezondag. Missio richt de aandacht op West-Afrika. Te midden van problemen als honger, armoede en nu ook de coronapandemie klinken echter stemmen van hoop. Stemmen van zusters, priesters, bisschoppen, leken van de katholieke kerk die zich actief inzetten voor vrede. Want alleen samen kan men de problemen het hoofd bieden. Steun het werk van Missio door te geven in de kerkcollecte van zondag 18 oktober of door uw bijdrage te storten op
NL65 INGB 0000 0015 66, t.n.v. Missio Wereldmissiemaand te Den Haag. www.missio.nl

EEN KLEIN BEETJE ANDERS DAN ANDERS.
Zondag 25 oktober, spelen we met het Anders dan Anderscombo tijdens de viering van 11 uur. Het wordt geen echte Anders dan Andersviering maar een gewone zondagseucharistieviering.
Het leek ons een aardig idee, om in deze tijd van onzekerheid, waarbij kerkbezoek tot een minimum beperkt is, op deze manier een bijdrage te leveren aan de vieringen in de Pax Christikerk.
Voorganger in deze viering is pastor Henri Egging. Het belooft een bijzondere viering te worden.
Denkt u er aan om te reserveren!!

ZINWANDELEN
De geplande zinwandelingen zoals vermeld in de Kerk aan de Waterweg kunnen helaas i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen niet doorgaan.
GELOOFSVERDIEPING
THE TWO POPES
De film over de pauzen Benedictus XVI en Franciscus is een historische filmdrama uit 2019. Wat Bergoglio (Franciscus) een noodzakelijke verandering noemt, ziet Benedictus als een vernietigend compromis. Bergoglio wil muren afbreken, volgens Benedictus heeft een huis muren nodig. Ook voor jongeren is deze film het kijken meer dan waard. Na afloop is er gelegenheid om na te praten over de film. De film is op vrijdag 23 oktober te zien in de Petrus en Pauluskerk, Andreasplein in Maassluis.
Inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur, einde 22.15 uur.
In verband met corona-registratie graag aanmelden vóór 20 oktober via emailadres: secretariaat.andreaspetruspaulus@goedeherderparochie.nl. Meer informatie vindt u in ‘Kerk aan de Waterweg’. Kosten: Een vrijwillige eigen bijdrage wordt op prijs gesteld.

WINDWIJZER (Schiedamseweg 95,Vlaardingen)
ZIN OP ZONDAG-LEONI JANSEN
18 Oktober van 15.00 uur – 16.00 uur vertelt Leoni Jansen over de do’s and dont’s in tijden van ziekte en rouw (vijf jaar geleden stierf haar man Onno Krijn). Wat helpt en wat niet? Hoe neem je afscheid van iemand waar je niet zonder kan? Wat is de ring theory en waarom zou iedereen die moeten kennen? Een muzikale middag over liefde en loslaten.
Aanmelding vooraf is, i.v.m. de coronamaatregelen, verplicht. U kunt zich aanmelden via: aanmelden@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK

H. Lucaskerk Zondag 25 oktober 9.30 uur Eucharistieviering, Ch. Duynstee

Pax Christikerk Zondag 25 oktober 11.00 uur Eucharistieviering H. Egging
Met medewerking van het Anders Dan Anders vieringencombo
SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

SPREEKUUR PASTOR MELVIN THARSIS SVD
Maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Pax Christikerk en op vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur in de H. Lucaskerk. Is het bezwaarlijk om naar het spreekuur te komen, pater Melvin wil ook naar u toekomen. Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kunt u bellen naar de telefoondienst van de Willibrordgemeenschap tel. 06-2903 7132

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.