WILLIBRORD ACTUEEL 08-11-2020

Jaargang 14, nr. 11                                                                              08-11-2020
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat
H. Lucaskerk Zondag 8 november 9.30 uur Patroonsfeest eucharistieviering
A. Kunnekkadan SVD
Deurcollecte Willibrordzondag Pax Christikerk Zondag 8 november 11.00 uur Patroonsfeest eucharistieviering
A.Kunnekkadan SVD Kinderwoorddienst 10+ Gezamenlijke koren Pax
Deurcollecte Willibrordzondag
Elke vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de H. Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

WILLIBRORDNIEUWS
Het aantal kerkbezoekers is n.a.v. de laatste covid-19 maatregelen nu beperkt tot maximaal 30
Wilt u de kerkdienst bezoeken dan moet u iedere week opnieuw reserveren. Zonder reservering loopt u helaas het risico, wanneer het maximum aantal bezoekers is ingeschreven, niet toegelaten te worden.
Uit zorg voor ieders gezondheid moeten we de maatregel strikt toepassen.
Voor beide kerken geldt:
Reserveren kan op donderdag, telefonisch van 10.00-15.00 uur of per email van 10.00-20.00 uur.
• Pax Christikerk via e-mail reserveringpax@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 055
• H. Lucaskerk via e-mail reserveringlucas@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 217
DOORDEWEEKSE VIERINGEN WEER VAN START
De eerstvolgende woensdagviering is op 18 november. Aanvangstijd 14:00 uur.
In de opzet begin dit jaar, was het ook de bedoeling om naast het vieren van de eucharistie een gezellig ontmoetingsmoment te creëren. Helaas is dat nog niet mogelijk op dit moment.
Vooralsnog is reserveren niet nodig. U moet wel corona-klachtenvrij zijn.

EEN NIEUWE ANDERS-DAN-ANDERSVIERING
In het weekend van 21 en 22 november is er weer een Anders dan Andersviering gepland. Vanwege de coronabeperkingen en de te verwachten drukte, hebben we besloten twee vieringen te houden. Als het aantal aanmeldingen beperkt blijft, vervalt de extra viering van zaterdag.
De viering op zaterdag 21 november begint om 19.00 uur, die van zondag 22 november om 11.00 uur.
Het thema van de viering is: “Onzeker op weg” . Een thema dat helemaal past in deze coronatijd. De muziek wordt weer verzorgd door het combo olv. Dick Nels. Voorganger van deze viering is Charles Duynstee. Ook voor deze vieringen dient u te reserveren. Dat kan op donderdag 19 november. Zie hierboven bij reserveringen kerkdienst. Geeft u bij de reservering wel aan voor welke viering u reserveert.

De Gerarduskalender 2021 is weer uit en te verkrijgen bij de heer Piet van Mil, na de zondagsviering
in de H. Lucaskerk of bij mevrouw Marianne Kamp, Voorstraat 49 , telefoonnummer 06-16023546,
Misschien een leuk cadeautje voor de komende feestdagen. De prijs is € 7.95

GELOOFSVERDIEPING
RUST, INNERLIJKE VREDE EN HARMONIE DOOR MEDITATIE
Vrijdag 13 november is er weer de maandelijkse meditatieavond in de Pax Christikerk van 20.00 uur tot ca. 21.00 uur. Meditatie is het tot rust brengen van de geest en hem vrijmaken van rusteloze emoties en gedachten. Het helpt om stress en angstgevoelens te verlichten, om beter met het leven om te gaan, het versterkt het lichaam van binnenuit en vergroot de concentratie en helderheid. Meditatie bevordert vreugde en geluk in elk aspect van het leven. De avonden zijn Corona proef van opzet, mede daarom is het vooraf aanmelden gewenst. Dat kan bij Elly Barendregt, e-mailadres: koalsie@upcmail.nl. Een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten wordt op prijs gesteld.

OVERIG
OMGEKEERDE ADVENTSKALENDER
U kent het waarschijnlijk allemaal wel: een Adventskalender. Een kalender met vakjes, waarvan je er in december elke dag 1 mag openmaken en zo aftelt naar de Kerst.
Maar wat is dan een ‘omgekeerde adventskalender’?
Bij de omgekeerde adventskalender is het idee dat je niet iedere dag voor jezelf een chocolaatje of een andere verrassing openmaakt, maar juist iedere dag iets geeft voor een ander. Degene die hieraan mee wil doen, krijgt een mand/tas en een kalender met daarop de artikelen die er per dag ingedaan moeten worden. Deze manden worden dan net voor kerst verzameld en overhandigd aan mensen die in de opvang zitten in Vlaardingen en Rotterdam. Afhankelijk van de soort opvang, verschilt de inhoud van zo’n mand/tas. Dat kan bijvoorbeeld thee, shampoo, koekjes zijn, maar ook knutselspulllen, pennen, knuffels als het om gezinnen met kinderen gaat. Dit idee van het Leger des Heils is door de Verzamelde Kerken Vlaardingen omarmd. Wilt u ook meedoen en een mand/tas vullen of meer informatie laat u dit dan weten vóór 12 november op het emailadres van de Pax (zie bij secretriaat). Ook kunt bellen naar Anne: 06-27241418.
Wij zien uw reactie graag tegemoet.

WINDWIJZER (Schiedamseweg 95,Vlaardingen)
GRATIS COACHING VOOR BAANLOZEN
Woensdag 11 november is er van 9.30 – 13.00 uur in De Windwijzer weer de maandelijkse bijeenkomst van het netwerk ‘Baanloos…en dan?’ voor mensen die zonder werk zitten. Inloop en koffie vanaf 9.00 uur. Op deze ochtend is jobcoach Alfred Wald aanwezig om met mensen die zich daarvoor aanmelden een individueel coaching gesprek te voeren. Kosten € 2,50 voor de koffie en de thee. Aanmelden is verplicht en kan via een mailtje naar aanmelden@dewindwijzer.nl. Graag aangeven of je op die ochtend voor individuele coaching in aanmerking wil komen. Wees er snel bij want niet meer dan drie mensen kunnen op deze ochtend een individueel gesprek hebben.

ZIN OP ZONDAG DE KRACHT VAN RITUELEN
15 november van 15.00 – 16.30 uur
Zondag houdt Willemijn Jonkers, zij studeerde theologie aan de UvA en psycho-spirituele geneeswijzen
In Amsterdam, een interactieve lezing over de helende kracht van rituelen. Rituelen zijn van oudsher ingezet als middel tot transformatie: degenen die een ritueel ondergaan, leggen een symbolische weg af en komen anders uit het ritueel tevoorschijn dan zij erin gingen. Rituelen zijn bedoeld als beoefening van spiritualiteit, maar kunnen ook een therapeutische (= genezende) werking hebben.
Wanneer: zondag 15 november van 15.00 tot 16.00 uur. Kosten: een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld
U bent van harte welkom in de Windwijzer maar aanmelden voor bovenvermelde activiteiten is i.v.m. de coronamaatregelen verplicht en kan via: aanmelden@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
H. Lucaskerk Zondag 15 november 9.30 uur Eucharistieviering H. Egging
Pax Christikerk Zondag 15 november 11.00 uur Woord en Communieviering 3D m.m.v. enkele zangers van Impuls
Woensdag 18 november 14.00 uur Doordeweekseviering in de Pax Christikerk.

SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

SPREEKUUR PASTOR MELVIN THARSIS SVD
Maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Pax Christikerk en op vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur in de H. Lucaskerk. Is het bezwaarlijk om naar het spreekuur te komen, pater Melvin wil ook naar u toekomen. Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kunt u bellen naar de telefoondienst van de Willibrordgemeenschap tel. 06-2903 7132

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.