WILLIBRORD ACTUEEL 6-12-2020

Jaargang 14, nr. 15                                                                                      6-12-2020

WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat
H. Lucaskerk Zondag 6 december 9.30 uur Eucharistieviering M. Tharsis SVD 2e Zondag van de Advent
Pax Christikerk Zondag 6 december 11.00 uur Woord-en communieviering 3D 2e Zondag van de Advent Kinderwoorddienst 10+
Themaviering Solidaridad met deurcollecte

Elke vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de H.Lucaskerk open voor een persoonlijk gebed.

Deze week geen You Tube viering.
De volgende viering is op 13 december vanuit de Jacobus – Martinuskerk in Schiedam.
WILLIBRORDNIEUWS
Het aantal kerkbezoekers is n.a.v. de laatste covid-19 maatregelen nu beperkt tot maximaal 30.
Wilt u de kerkdienst bezoeken dan moet u iedere week opnieuw reserveren. Zonder reservering loopt u helaas het risico, wanneer het maximum aantal bezoekers is ingeschreven, niet toegelaten te worden.
Uit zorg voor ieders gezondheid moeten we de maatregel strikt toepassen.
Voor beide kerken geldt:
Reserveren kan op donderdag, telefonisch van 10.00-15.00 uur of per email van 10.00-20.00 uur.
• Pax Christikerk via e-mail reserveringpax@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 055
• H. Lucaskerk via e-mail reserveringlucas@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 217
GRAAG WILLEN WIJ U ONDERSTAANDE RICHTLIJNEN NOG EENS ONDER DE AANDACHT BRENGEN.
We begrijpen dat u graag tijdens de viering mee wilt zingen. Navraag bij het RIVM leert ons dat dit niet is toegestaan, ook niet als u een mondkapje draagt. Wij vragen u met nadruk zich aan deze regels te houden. Denk aan elkaar, allemaal willen we ons zo veilig mogelijk voelen in de kerk.

Donderdag 24 december wil de werkgroep kinderactiviteiten weer een kinder-Kerst-web-viering online laten gaan. Hiervoor willen zij kinderen vragen een Kerstgroet op te nemen die dan te zien zal zijn. Kent u een kind dat graag een Kerstgroet in wil spreken? Stuur dan even een mail naar secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl om het kind op te geven. Wij nemen dan contact met u op.

GELOOFSVERDIEPING
RUST, INNERLIJKE VREDE EN HARMONIE DOOR MEDITATIE
De eerstvolgende meditatieavond is vrijdag 11 december om 20.00 uur in de Pax Christikerk.
Gaarne vooraf aanmelden bij Elly Barendregt, mail adres: koalsie@upcmail.nl

OVERIG
PLATFORM VERBINDING HOLY
Vanuit het Platform Verbinding wordt er op woensdagmiddag volop gekookt in de Pax Christikerk. Aan het einde van de middag staan 25 maaltijden klaar om opgehaald te worden. Inmiddels vinden diverse mensen voor een maaltijd hun weg al naar de kerk. Wilt u ook een maaltijd? Dat kan. U moet zich wel vooraf opgeven via telefoon nummer 06 82200875. Ophalen tussen 16.00 en 18.00 uur.
De kosten zijn € 2,50 voor een maaltijd.

SCHRIJVEN VOOR MENSENRECHTEN: OOK IN CORONATIJD!
6,6 miljoen (!) brieven werden vorig jaar geschreven tijdens de Write for Rights: de actie rond de dag van de mensenrechten 10 december: een nieuw record!
Bovendien werden ook resultaten geboekt en voelden mensen zich enorm gesteund!
“Ik ben enorm blij met alle brieven. Het betekent dat mensen zich zorgen maken over mij en alles wat hier gebeurd is.” Zo reageerde Nasu Abdulaziz uit Nigeria die opkwam voor de inwoners van een dorp dat zonder aankondiging met de grond gelijk werd gemaakt.
“Veel dank aan Amnesty International voor de steun tijdens dit proces. Hierdoor boeken we nu vooruitgang.” Jose Adrian uit Mexico werd door de politie opgepakt en geslagen, terwijl hij niets had gedaan . Bovendien heeft hij gehoorproblemen, waardoor hij niet met de politie kon communiceren. Door de acties van Amnesty heeft hij nu geen strafblad meer. Nu de excuses nog….
“Bedankt dat jullie de tijd namen om te schrijven en actie te ondernemen. Het betekent zoveel voor ons: jullie geven ons hoop om de strijd voort te zetten, ondanks alle hindernissen die we tegenkomen.” Dat schreef de Filipijnse Marinel Sumoo Ubaldo. Zij strijdt voor de wederopbouw van haar dorp waar 7 jaar na een verwoestende orkaan nog steeds gebrek was aan voedsel, water, onderdak, elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Door de actie is de overheid eindelijk aan de slag gegaan.
Individuele pakketten
Het is nu niet mogelijk om met elkaar in één ruimte te schrijven, maar
Schrijven kan natuurlijk altijd!
Amnesty heeft voor dit jaar individuele pakketten gemaakt waarmee iedereen thuis aan de slag kan. In zo’n pakket zitten voorbeeldbrieven, briefpapier, een pen en een raamposter.
U kunt zo’n pakket afhalen (en weer inleveren) bij De Windwijzer (Schiedamseweg 95), bij Kade40 (Westhavenkade 40) en bij de bibliotheek in de Waalstraat.
Op verzoek kunt u een pakket afhalen in de Pax Christikerk, wanneer het secretariaat geopend is. Stuur een mail of bel Anne van der Horst 0627241418.
Schrijf een brief; verander een leven.

WINDWIJZER (Schiedamseweg 95,Vlaardingen)
GRATIS COACHING VOOR BAANLOZEN
Op woensdag 9 december is er van 9.30 – 13.00 uur in De Windwijzer weer de maandelijkse bijeenkomst van het netwerk ‘Baanloos…en dan?’ voor mensen die zonder werk zitten. Inloop en koffie vanaf 9.00 uur. Op deze ochtend is jobcoach Erwin Kok aanwezig om met mensen die zich daarvoor aanmelden een individueel coaching gesprek te voeren. Kosten € 2,50 voor de koffie en de thee. Aanmelden is verplicht en kan via een mailtje naar aanmelden@dewindwijzer.nl. Graag aangeven of je op die ochtend voor individuele coaching in aanmerking wilt komen. Wees er snel bij want niet meer dan drie mensen kunnen op deze ochtend een individueel gesprek hebben.

FILM ‘SORRY WE MISSED YOU’
Vrijdag 11 december om 20.00 uur wordt in De Windwijzer de film ‘Sorry We Missed You’ (UK/2019) vertoond. Ken Loach is een Britse regisseur die graag misstanden aan de onderkant van de samenleving onder de loep neemt. In zijn nieuwste film ‘Sorry We Missed You’ gaat het om Ricky, een man die allerlei baantjes gehad heeft om rond te kunnen komen met zijn gezin. Als een groot postorderbedrijf hem een contract aanbiedt, lijkt het een prachtige kans; maar al snel blijkt dat dit beeld te rooskleurig is. Na het zien van deze film kijkt u met een andere bril naar elke bezorger. Kosten : € 6,- (incl. koffie/thee/drankje) Aanmelding is verplicht en kan via aanmelden@dewindwijzer.nl.

VIERINGEN VOOR DE KOMENDE WEEK
H. Lucaskerk Zondag 13 december 9.30 uur Woord-en communieviering parochiaan 3e Zondag van de Advent mmv. leden van Willibrordkoor,
Themaviering Solidaridad met deurcollecte.
Pax Christikerk Zondag 13 december 11.00 uur Eucharistieviering Ch. Duynstee; mmv. leden van Impuls.
3e Zondag van de Advent. Deurcollecte La Granja
Kinderwoorddienst 10+
Woensdag 16 december 14.00 uur Eucharistieviering.

SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

SPREEKUUR PASTOR MELVIN THARSIS SVD
Maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Pax Christikerk en op vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur in de H. Lucaskerk. Is het bezwaarlijk om naar het spreekuur te komen, pater Melvin wil ook naar u toekomen. Om een afspraak te maken voor een huisbezoek kunt u bellen naar de telefoondienst van de Willibrordgemeenschap tel. 06-2903 7132.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.