WILLIBRORD ACTUEEL 31-01-2021

Jaargang 14, nr. 21                                                                                   31-01-2021

WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
website: www.rkkerkvlaardingen.nl
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

WILLIBRORDNIEUWS

SLUITING KERKEN
Het parochiebestuur en pastoraal team hebben besloten om met ingang van zaterdag 23 januari alle publieke vieringen op te schorten. Op momenten dat doordeweeks een viering gepland staat op ( de 1e en 3e woensdag van de maand ) is de kerk geopend voor een persoonlijk gebed. Er is dan een voorganger aanwezig. Regelmatig zal via het parochiële You Tube-kanaal een viering worden uitgezonden.

De besloten vieringen gehouden door de leden van het pastoraal team, met inbreng vanuit de verschillende deelgemeenschappen kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos *

of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap. Deze vieringen zijn vanaf zondag 10.00 uur te zien en kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen de komende tijd:
Vrijdag 29 januari om 17.00 uur Vesperviering ( het boekje is maandag 25 januari al per mail verzonden)
31 januari vanuit de Pax Christikerk in Vlaardingen. Dit is een woord-en gebedsviering en zal verzorgd worden met medewerking van mensen van de Pax Christikerk.
31 januari vanuit de Sint Liduinabasiliek in Schiedam. Dit is een eucharistieviering met als voorganger pater Melvin Tharsis SVD
7 februari vanuit de Sint Liduinabasiliek in Schiedam met o.a. Gregoriaanse gezangen. Dit is een eucharistieviering met als voorganger pater Avin Kunnekkadan SVD.

GELOOFSVERDIEPING
In verband met de lockdown en sluiting van de kerken gaan parochiebreed de activiteiten zoals vermeld in het overzicht in de Kerk aan de Waterweg niet door. Wanneer we weer uit lockdown mogen laten wij u weten wanneer we de activiteiten weer op kunnen pakken.

OVERIGE

WERELDWINKEL
Namens het bestuur van Wereldwinkel Vlaardingen moeten wij u
het droevige nieuws meedelen dat de Wereldwinkel gaat sluiten.
De wereldwinkel is een winkel die eigenlijk niet meer “weg” te
denken is.
Toch hebben we het besluit moeten nemen om dit jaar de winkel te
sluiten. De omzet is laag, het verlies wordt groter en het lukt niet om
op deze manier te “wereldwinkelen”.
De datum van sluiting staat nog niet vast. Wel weten we dat er
geen Kerst meer komt voor de winkel.
Daarom zijn de kerstartikelen de komende tijd in de aanbieding:
voor de helft van de prijs.
Zowel voor bestellingen als voor een afspraak kunt u ons bereiken
op: rwit@hetnet.nl of moniquemwm@hotmail.com of 06 1845 8091
PS. Loop eens langs de etalage, dan zie je vast wel iets leuks.

DIGITALE 40 DAGENRETRAITE 2021 VAN DE JEZUÏTEN

Het licht van uw gelaat is de titel van de online 40-dagenretraite in 2021. De retraite gaat op Aswoensdag 17 februari van start en eindigt op Paaszondag. Het is alweer de veertiende digitale retraite van de jezuïeten. De teksten zijn geschreven door jezuïet Bert Daelemans.

Deelnemers krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de 40-dagentijd, de Goede Week en het Paasmysterie intenser te beleven.

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.40dagenretraite.org.

Enkele citaten van deelnemers aan de vorige digitale retraite:
– “Ik heb in het openbaar vervoer in de stiltecoupé de tijd genomen om de retraite te doen, omdat er thuis veelal geen stilte is.”
– “Ik ben het meest blij dat ik als protestant mee mag/kan liften met m’n rooms-katholieke familie!”
– “De digi-tijd breekt aan! Gezien er steeds meer kerken niet meer actief zullen zijn, zullen wij gelovigen moeten leren gebruik te maken van de digitale mogelijkheden zodat we pelgrims blijven en geen dolers worden.”
– “Kom niet tot werkelijk mediteren maar zo’n dagelijkse speldenprik doet me goed: een klein moment van aandacht en bezinning.”

Aantal deelnemers
Voor deze veertiende digitale retraite van de jezuïeten rekenen we op 20.000 retraitanten uit Nederland en Vlaanderen.

Hoe?
Deelnemers schrijven zich in door hun e-mailadres op te geven via 40dagenretraite.org. Ze ontvangen gedurende de 40-dagentijd dagelijks een gebedsmail.

Zoom-meditaties
Iedere zaterdag zal er een geleide meditatie plaatsvinden via Zoom. Daarin worden de deelnemers uitgenodigd om in gebed terug te blikken op de gebedstijd, alleen en tegelijk verbonden met de andere deelnemers. Deze geleide meditaties verschijnen ook op YouTube. Zo kunnen we in tijden van corona toch met elkaar verbonden zijn.

Inspiratie
De retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. In het online gastenboek op ignatiaansbidden.org/gastenboek kunnen deelnemers hun gebedservaringen delen.

Een productie van ignatiaansbidden.org
ignatiaansbidden.org verzorgt jaarlijks twee digitale retraites, tijdens de Advent en de 40-dagentijd. Ons doel is mensen te helpen in hun gebed tijdens de speciale tijden in het kerkelijk jaar. Om zich meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in hun leven.

SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor de Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.