WILLIBRORD ACTUEEL 30-05-2021

Jaargang 14, nr. 38                                                                                   30-05-2021
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat
H. Lucaskerk Zondag 30 mei 09.30 uur Eucharistieviering voorganger: Ch. Duynstee m.m.v. organist en cantor
Pax Christikerk Zondag 30 mei 11.00 uur Woord-en communieviering voorgangers: leden van 3D. m.m.v. zangers van Impuls.
Pax Christikerk woensdag 2 juni 14.00 uur Doordeweekseviering voorganger: H. Egging

De besloten vieringen gehouden door de leden van het pastoraal team, met inbreng vanuit de verschillende deelgemeenschappen kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos *
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap. Deze vieringen kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen de komende tijd:
Vrijdag 28 mei is in de basiliek de opname van de Vesperviering , omstreeks 20.00 kunt u de viering op het You-Tube kanaal bekijken.
Voorganger L. Meijer, muzikale medewerking door W.v.d. Steen en L. d. Kaper.
Vanaf zondag 30 mei is er wekelijks een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
Daarnaast wordt er maandelijks (op de tweede zondag van de maand) een gebedsdienst, vanuit verschillende kerken, op het YouTube-kanaal geplaatst (behalve in augustus).
Op de laatste vrijdag van de maand (tot augustus) is er een vesperdienst.

Om de vieringen in de kerk bij te kunnen wonen is het belangrijk hiervoor te reserveren op donderdag voorafgaand aan de betreffende zondag:
telefonisch van 10.00-15.00 uur of per email van 10.00-20.00 uur.
Pax Christikerk via e-mail reserveringpax@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 055
H. Lucaskerk via e-mail reserveringlucas@goedeherderparochie.nl
Telefonisch: 06-272 45 217

DOORDEWEEKSE VIERINGEN WEER VAN START
Woensdag 2 juni, aanvangstijd 14:00 uur is er weer een eucharistieviering in de Pax Christikerk. Helaas nog niet met een gezellige ontmoetingsmogelijk erna.
Wellicht voor u een moment om de stap naar de kerk te nemen als u de viering op zondag als te druk ervaart. Of misschien vindt u het een mooi moment om ook door de week te komen om te vieren, te bidden en samen te zijn.
Vooralsnog is reserveren niet nodig. U moet wel corona-klachtenvrij zijn.

TOEKOMST KERKGEBOUWEN VLAARDINGEN

De bisschop van Rotterdam heeft toestemming gegeven om een voorlopig besluit bekend te maken betreffende de toekomst van de kerkgebouwen in Vlaardingen.

In de afgelopen week is bij alle parochianen In Vlaardingen een brief bezorgd van het parochiebestuur en pastoraal team waarin u op de hoogte bent gesteld van dit voorlopige besluit.

Op zondag 30 mei  juni wordt door Jan Bekkers, vice-voorzitter van het parochiebestuur, aansluitend aan de zondagsviering een toelichting gegeven in de H. Lucaskerk.

Op zondag 6 juni zal Jan Bekkers, aansluitend aan de viering een toelichting geven in de Pax Christikerk.

Voor deze vieringen kunt u zich op de gebruikelijke manier aanmelden.

GELOOFSVERDIEPING
Moesten wij u eerder melden dat de serie avonden Rode Draden in Marcus in mei niet kon doorgaan, nu kunnen we u berichten dat, zoals het er nu naar uitziet, de serie avonden in juni kan plaatsvinden. De avonden worden gehouden 21 en 28 juni en 5 juli van 19.30 – 21.30 uur. De avonden worden gehouden in Schiedam in de centrum De Wilgenburg. U kunt zich aanmelden via e-mailadres riero24@hotmail.com

HERINRICHTING VAN DE REIGERLAAN – PAX CHRISTIKERK
Maandag 18 mei is Boskalis in opdracht van de gemeente Vlaardingen gestart met de herinrichting van de Reigerlaan. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is de parkeerplaats naast de Lidl, tegenover de kerk. De parkeerplaats is niet via de Reigerlaan bereikbaar maar via de Kraanvogellaan, deze loopt parallel aan de Reigerlaan.
Toegezegd is dat er in het weekend rijplaten van de parkeerplaats naar de kerk liggen, zodat u niet door het zand hoeft te lopen.

NEEM — EN — GEEF, EEN NIEUW INITIATIEF IN DE PAX CHRISTIKERK
Een parochiaan die onlangs is verhuisd heeft de kerk een boekenkast en boeken geschonken.
Wat zou het leuk zijn om deze en andere boeken in de kerk te zetten, dachten we. Wie zin heeft in een boek, kan eens een kijkje nemen in de kast of er iets van zijn of haar gading bij is.
Dat boek mag zo meegenomen worden. Heeft u het gelezen, dan mag het weer terug in de boekenkast gezet worden, of aan een andere belangstellende gegeven worden.
En, misschien heeft u een boek wat u aan de boekenkast “wilt geven”. Dat kan.

PATER AVIN DOET EEN BEROEP OP DE PAROCHIANEN VAN DE GOEDE HERDER
In een bijna uitzichtloze situatie vraagt Pater Avin Kunnekkadan uw financiële steun om in zijn parochie in India noodzakelijke hulpmiddelen te kunnen aanschaffen.
“Leest u bijgaande brief en laat uw hart spreken”

BERICHT VAN DE WERELDWINKEL
De maand mei is bijna voorbij, dat betekent dat de Wereldwinkel in Vlaardingen nog maar een paar dagen open is!
Vrijdag en zaterdag zijn de laatste dagen van de Wereldwinkel aan de Hoogstraat 104.
De winkel is geopend van 12 tot 17 uur.
Kom nog eens langs. Nu kun je nog iets “fairs” kopen en ons 50 jarig bestaan mee vieren!
We sluiten positief af: we vieren ons 50 jaar bestaan en dat is gelukt dankzij al onze klanten en vrijwilligers. Daarvoor DANK namens de medewerkers Wereldwinkel Vlaardingen.

OUD PAPIER ACTIE Op zaterdag 5 juni is er weer Oud Papier Actie. Vanwege de herinrichting van de Reigerlaan kan de container niet bij het Kerkcentrum Holy staan. Gelukkig is er een alternatief gevonden. De container staat op 5 juni op de parkeerplaats van V.V. Zwaluwen. De Coronamaatregelen worden in acht genomen, er is een looproute aangegeven om op een veilige manier uw papier te kunnen inleveren.

VIERINGEN VOOR KOMENDE WEEK
H.Lucaskerk Zondag 6 juni 09.30 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging m.m.v. Cantor en organist
Pax Christikerk Zondag 6 juni 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging muzikale medewerking door leden van Liriko

AFWEZIGHEID PATER MELVIN THARSIS Pater Melvin Tharsis SVD is van woensdag 5 mei t/m donderdag 5 augustus afwezig i.v.m vakantie en familiebezoek in India.

SECRETARIAAT
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.