WILLIBRORD ACTUEEL 31-10-2021

Jaargang 15, nr. 10                                                                                31-10-2021
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk : zondag 31 okt. 09.30 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging m.m.v. cantor en organist
dinsdag 2 nov. 19.30 uur gezamenlijke Allerzielenviering, Pax Christikerk gesloten.
Pax Christikerk: zondag 31 okt. 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging m.m.v. zanggroep Impuls.
Er is kinderwoorddienst en 10+ groep
Woensdag 3 nov. 14.00 uur Eucharistieviering, voorganger: M. Tharsis

De besloten vieringen, gehouden door de leden van het pastoraal team, met inbreng vanuit de verschillende deelgemeenschappen kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap. Deze vieringen kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen de komende tijd:
Wekelijks is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
Op de 2e zondag van de maand is er, vanuit verschillende kerken, een gebedsdienst.
Op de laatste vrijdag van de maand is er een vesperdienst om 17.00 uur.  (liturgieboekje staat op de website)

CORONA MAATREGELEN
Sedert 25 september zijn er aangepaste regels inzake de Corona maatregelen van kracht. De volledige tekst is verkrijgbaar in de kerken. Er is geen QR code plicht. Wel wordt met nadruk gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van de parochianen. M.a.w. blijf thuis bij Corona gerelateerde klachten, handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog. Blijf alert en voorzichtig. Nog steeds is de pandemie niet ten einde. Daarom vragen wij ieder zorg en voorzichtigheid naar hun naasten te blijven betrachten.

DOORDEWEEKSE EUCHARISTIE VIERING
Op woensdag 3 november is er in de Pax Christikerk weer een doordeweekse eucharistieviering. Aanvang 14.00 uur. Na de viering kunt u nog gezellig napraten bij een kopje koffie of thee.

SINT MAARTEN in de PAX CHRISTIKERK
11 november is de naamdag van Martinus van Tours, ook wel Sint Maarten genoemd. Sint Maarten werd bekend doordat hij als soldaat de helft van zijn mantel gaf een aan arme bedelaar. Na een droom koos hij om verder te leven als een christen. Het Sint-Maartenfeest wordt ook wel het lichtjesfeest genoemd en wordt op verschillende plaatsen in Nederland gevierd. En wij willen niet achter blijven! Daarom organiseren wij onze eigen Sint-Maartenviering voor alle kinderen van 4 tot 14 jaar. Kom jij ook een lampion knutselen en luisteren naar het mooie verhaal van Sint Maarten?
Wanneer: vrijdag 5 november 2021 van 19:00 uur tot ongeveer 20:00 uur
Waar: Pax Christikerk, Reigerlaan 51, Vlaardingen
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via het e-mailadres reserveringpax@goedeherderparochie.nl. Vermeld in de e-mail je naam en leeftijd.

EEN NIEUWE ANDERS DAN ANDERSVIERING.
Het is alweer een jaar geleden dat we in de Pax Christikerk een Anders dan Andersviering hebben gehad. Maar we mogen weer! Op 14 november a.s. om 11.00 uur is het weer zo ver. Dit keer in samenwerking met de mensen van 3D.
Het thema van de viering is: “Het is iets meer, mag dat”. In deze viering staan we o.a. stil bij het functioneren van onze consumptiemaatschappij. Natuurlijk hebben we met het Combo weer een aantal passende songs uitgezocht, o.a. nummers van Queen, Doe Maar, Dido en de Beatles. Als corona geen roet in het eten gooit, mag iedereen gewoon weer meezingen. Dat is dan weer niet anders dan anders.

VIERING 10 JAAR PAROCHIE DE GOEDE HERDER
Op 1 juli 2021 was het 10 jaar geleden dat De Goede Herder parochie werd opgericht. Wegens de coronamaatregelen kon dat toen niet gevierd worden. Nu wordt het feestelijk gevierd op
vrijdag 19 november met om 19.00 uur een feestelijke eucharistieviering
in de Liduinabasiliek in Schiedam.
En om 20.15 uur een lezing door bisschop mgr. van den Hende over ‘Een vitale kerk na corona’.
Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Het pastoraal team en het parochiebestuur nodigen u van harte uit om bij deze feestelijkheden aanwezig te zijn.

GELOOFSVERDIEPING
HERBEGINNEN MET JEZUS
Aan de hand van het boekje van Johan Bonny -bisschop van Antwerpen- met elkaar verdiepen in wat christen zijn voor ons betekent. In de woorden van bisschop Bonny: ‘Een Christen is niet op de eerste plaats met God bezig, wel met Jezus Christus. Hoe Hij over God spreekt, daar wil ik naar luisteren.’
Na een inleiding van Pastor Duynstee gaan we met elkaar in gesprek.
Wanneer: woensdagen 10 en 17 november, 19.30 – 21.30 uur (inloop v.a. 19.15u)
Waar: H.Lucaskerk, Hoogstraat 26, Vlaardingen
Vooraf aanmelden is wenselijk, bij voorkeur via het e-mailadres: koalsie@upcmail.nl of telefonisch
via 06 10709911. Of via de intekenlijst in de kerk.
Kosten: een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

VOEDSELBANK VERKOOPT NON-FOODPRODUCTEN
De voedselbank Vlaardingen ontvangt regelmatig non-foodproducten die worden verkocht om van de opbrengst extra levensmiddelen aan de cliënten aan te kunnen bieden. Leuke cadeautjes voor Sint en Kerst. Het gaat om een heel breed assortiment. Autoaccessoires, windlichten, bloemenvazen, speelgoed, kerstversiering, kleding en nog veel meer.
De verkoop vindt plaats op zaterdag 6 november van 9.30 tot 13.00 uur
in Kerkcentrum Holy, Reigerlaan.
Wellicht handig om meteen in uw agenda te noteren! (Wij hebben geen pinapparaat!)

DE WINDWIJZER
Zes jongeren spelen op WOENSDAG 3 NOVEMBER OM 20.00 UUR in De Windwijzer de voorstelling ‘ESCAPEROOM TERRA’, een bonte tragicomedie over klimaat, verantwoordelijkheid en de tijd.
Vijf vrienden komen terecht in een geheimzinnige escaperoom, die gerund wordt door de excentrieke Theo en zijn gebochelde assistent. Wat begint als een onschuldig uitje naar een escaperoom, verandert al snel in een bizarre race tegen de klok om te redden wat er nog te redden valt. Krijgen ze vat op wat er gebeurt? Komen ze er samen uit? Vinden ze de sleutel tot de essentie of verdrinken ze in de stijgende zeespiegel en een groeiende afvalberg?
De jongeren, van tussen de 18 en 25 jaar oud, komen uit Gouda en zijn daar betrokken bij het Weilandklooster, een leefgroep voor jongeren. Ze maakten er deze actuele en serieuze maar zeker niet zwaarmoedige theatervoorstelling. Ze verdiepten zich in vraagstukken rond het klimaat, gingen met elkaar in gesprek over de zin van het leven, de verantwoordelijkheid van de mens en wat er nodig is voor een leefbare aarde. Vanuit improvisaties dans, tekst, muziek, spel en clownerie maakten ze samen een sprankelende theatervoorstelling. Ieders inbreng en talent telt en is nodig om uit de escaperoom van de klimaatdilemma’s te ontsnappen. De regie van de voorstelling is in handen van Joyce Schoon.
U kunt zich AANMELDEN via aanmelden@dewindwijzer.nl De ENTREEPRIJS is: € 5,-.De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95

OP STRAAT VOOR EEN LEEFBAAR KLIMAAT
De klimaatcrisis is nu. Steeds meer mensen worden getroffen door bosbranden, overstromingen en hongersnoden. Het is hard nodig dat er bij instanties en bevolking meer bewustwording en actie komt. Daarom gaan we zaterdag 6 november de straat op in Amsterdam. Start om 13.00 uur.
Meer info via vlaardingsenergiecollectief.nl/nieuws of in de kerk.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk : zondag 7 nov. geen viering i.v.m. gezamenlijke patroonsfeestviering in de Pax Christikerk
Pax Christikerk: zondag 7 nov. 10.30 uur Gezamenlijke eucharistieviering t.g.v. patroonsfeest voorganger H. Egging; m.m.v. Liriko
deurcollecte voor Willibrordzondag

SECRETARIATEN
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de te