WILLIBRORD ACTUEEL 12-12-2021

Jaargang 15, nr. 16                                                                                    12-12-2021
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

3e zondag van de advent
H.Lucaskerk : zondag 12 dec. 9.30 uur Eucharistieviering
Voorganger: A. Kunnekkadan,SVD m.m.v. Willibrordkoor
Pax Christikerk: zondag 12 dec.11.00 uur Woord- en communieviering
Voorgangers: leden van 3D, m.m.v. Impuls
Kinderwoorddienst en 10+ groep
Pax Christikerk: Woensdag 15 dec. 14.00 uur Eucharistieviering
voorganger: M. Tharsis SVD

De besloten vieringen, gehouden door de leden van het pastoraal team, met inbreng vanuit de verschillende deelgemeenschappen kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap. Deze vieringen kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen de komende tijd:
Wekelijks is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
Op de 2e zondag van de maand is er, vanuit verschillende kerken, een gebedsdienst, deze maand op 12 december is de gebedsviering vanuit de Pax Christikerk. Voorganger is pastor H. Egging. Muziek: Ruud Oosterhof en cantors. De viering is te zien op ons YouTube kanaal
________________________________________________________________________
CORONA MAATREGELEN VANAF 1 DECEMBER
In navolging van de huidige door de overheid aangegeven regelgeving vanwege Corona hebben de bisschoppen eveneens de regels voor de RK kerken aangepast.
Naast alle inmiddels bekende maatregelen zullen er tot en met Kerstmis geen fysieke vieringen en activiteiten plaatsvinden tussen 17.00 en 5.00 uur. Helaas zullen de vieringen op kerstavond dus niet doorgaan. Het is een pijnlijk maar noodzakelijk besluit. Het pastoraal team overweegt de mogelijkheden voor een digitaal aanbod. Uiteraard houden wij u op de hoogte.
De vieringen door de week en op zondag gaan wel door. Daarvoor geldt nog steeds:
Er is geen QR code plicht. Wel wordt met nadruk gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van de parochianen. M.a.w. blijf thuis bij Corona gerelateerde klachten, handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog. Actuele regels: dringend advies om een mondkapje te dragen en tijdens de viering niet mee te zingen. Goede ventilatie is noodzakelijk. Daarnaast is het noodzakelijk de 1.5 m afstand weer in acht te nemen en koffiedrinken na afloop van de viering is niet toegestaan. Koorzang is toegestaan, mits de 1.5 m in acht genomen wordt. Gezinsleden hoeven de 1.5 m niet in acht te nemen.
Blijf alert en voorzichtig. Nog steeds is de pandemie niet ten einde. Daarom vragen wij iedereen zorg en voorzichtigheid naar hun naasten te blijven betrachten.

KERSTVIERINGEN — RESERVEREN
De vieringen op kerstavond gaan niet door. Op 1e kerstdag vinden de vieringen wel plaats. Aangezien er nog steeds een beperkt aantal zitplaatsen is dient u voor de viering op 1e kerstdag een plaatsje te reserveren. In de volgende WA komt er meer informatie.
Op kerstavond kunt u wel, ook vanuit Vlaardingen, via You Tube vieringen zien.

GERARDUSKALENDER
De Gerarduskalender is weer verkrijgbaar. Leuk voor uzelf of als cadeautje voor de feestdagen. U kunt ze bestellen en afhalen bij: Marian Kamp, Voorstraat 49 in Vlaardingen. Vooraf graag even bellen: 06 16023546. De prijs is € 8,50.

GEEN KERSTMARKT IN KERKCENTRUM HOLY
Meldden wij u vorige week dat er op 18 december in Kerkcentrum Holy een Kerstmarkt wordt gehouden, nu moeten wij u melden dat de kerkenraad heeft besloten dat de Kerstmarkt wegens de Corona is afgelast.

DIGITALE ADVENTSRETRAITE
Op 28 november is de digitale adventsretraite ’Hoop bedriegt niet’ gestart. Jezuïet Jan Stuyt schreef de tekst van deze digitale retraite. Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.
Deelnemers schrijven zich in door hun e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org

DE WINDWIJZER — Schiedamseweg 95
Een bijzondere editie van Zin op Zondag met muziek!
In deze advents-editie van Zin op Zondag gidsen theoloog Alain Verheij en kunstenaar Broeder Dieleman ons van het donker richting het licht. Verheij doet niets liever dan Bijbelverhalen vertellen – in eigentijdse taal, aan een hedendaags publiek. Samen met de Zeeuws-Vlaamse singer-songwriter Tonnie (Broeder) Dieleman zoeken ze, vertellend en zingend, musicerend en dichtend, in de Bijbel naar dapperheid en warmte, troost en revolutie. Een adventsmiddag vol verhalen en muziek, om de week van Kerst op passende wijze in te luiden. Aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl.
Zondag 19 december om 15.00 uur. Gratis entree, gift is welkom.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
Vierde zondag van de advent
H.Lucaskerk : zondag 19 dec. 09.30 uur. Eucharistieviering.
Voorganger H. Egging m.m.v. organist en cantor
Pax Christikerk: zondag 19 dec. 11.00 uur. Eucharistieviering
Voorganger H. Egging m.m.v. organist en gelegenheidskoor
Kinderwoorddienst en 10+ groep

SECRETARIATEN
Voor inlichtingen, het opgeven van intenties en het doorgeven van berichten voor dit informatiebulletin kunt u terecht in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.