WILLIBRORD ACTUEEL 27-02-2022

Jaargang 15, nr.26                                                                                     27-02-2022
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat


H.Lucaskerk : zondag 27 februari 09.30 uur Eucharistieviering voorganger: H. Egging Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: zondag 27 februari 11.00 uur Woord-en Communieviering: voorgangers: leden van 3D. Organist en samenzang
In beide kerken is er een deurcollecte voor het werk van pater Erdhuizen in Bolivia
Pax Christikerk: woensdag 2 maart 19.30 uur Gezamenlijke Aswoensdagviering Voorganger: M. Tharsis, SVD  m.m.v. Joke en Jaap van Toor.
In de Pax is er op 2 maart geen middagviering.

————————————————————————————————————
De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap. Deze vooraf opgenomen vieringen kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
Vrijdag 25 februari Vesperviering vanuit de basiliek.
Om de maand is er, vanuit verschillende kerken, een gebedsdienst.
______________________________________________________________________________
CORONA MAATREGELEN
Met ingang van dit weekend zullen de Coronamaatregelen aangepast worden.
Van het pastoraal team ontvingen wij een brief met de nieuwste aanpassingen.
Enkele aspecten uit de brief:
Het houden van 1,5 m afstand komt te vervallen en het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, ook niet bij het lopen door de kerk. Vooraf reserveren is niet meer noodzakelijk.
Handen geven bij de vredeswens is nog niet toegestaan, de collecteschalen gaan nog niet rond, na de viering staat de collecteschaal in de hal van de kerk.
Koffiedrinken na afloop van de viering is weer mogelijk, wel wordt met nadruk aanbevolen om de koffie op de zitplaats te serveren. De volledige brief vindt u bij de updates op de home pagina.
GELOOFSVERDIEPING
Bloemenarrangement in de vastentijd: In plaats van 6 maart wordt deze activiteit gehouden op zondag 20 maart. Het is een mooie gelegenheid ter bezinning in de vastentijd. Na de viering en het koffiedrinken is er een eenvoudige lunch. Na de lunch gaan we met de bloemen aan de slag onder leiding van Rita Vlierhuis en Dien van Bel. De bijeenkomst duurt tot ca. 16.00 uur.
Opgeven vooraf, tot uiterlijk 14 maart, is noodzakelijk i.v.m. de aan te schaffen materialen.
U kunt dit doen via de intekenlijst in de hal van de kerk of via emailadres koalsie@upcmail.nl
Rode draden in Lucas. Op maandagavond 7 maart start de serie Rode draden in Lucas. De volgende avonden zijn op 28 maart, 25 april en 23 mei. Het beloven boeiende avonden te worden waarin pastor Henri Egging vertelt over de verbindingen tussen het Lucasevangelie en andere Bijbelteksten en tussen de wereld van toen en nu. De avonden worden gegeven in Maassluis in de Petrus en Pauluskerk van 19.45 – 21.45 uur. Vooraf opgeven is gewenst, dat kan via emailadres: secretariaat@appp.nl Om de avonden goed te kunnen volgen is het raadzaam om een bijbel mee te nemen.
ONTMOETINGSOCHTENDEN
Op woensdag 2 maart is er in de Lucaskerk een extra bijeenkomst van ontmoeten.
In Vlaardingen is er ’s avonds om 19.30 een Aswoensdag viering in de Pax. Er zullen parochianen zijn voor wie de avond een bezwaar is. Voor deze mensen heeft Ontmoeten gevraagd om een extra viering vanwege Aswoensdag. Vanaf 10.00 uur is er inloop, om 10.30 uur is er een gebedsdienst waarin pastor Melvin het askruisje uitreikt. Daarna is er ontmoeten met koffie en of thee.
In de vastenperiode eten wij op onze ontmoetingsdag om 12.00 uur soep.
Wanneer u naar ontmoeten wilt komen vanwege het askruisje en u wilt deelnemen aan ons vasten-soepproject op Aswoensdag dan is het fijn als u zich opgeeft bij José Smeele 0623632559. Heeft u vervoer nodig om te komen; dan kunt u ook contact opnemen met José Smeele.
Op donderdag 10 maart bent u in de Pax Christikerk van harte welkom voor ontmoeting en gezellig samenzijn. Deze keer is de bijeenkomst van 10.00 tot ca. 14.00 uur. Naast koffie en/of thee krijgt u rond lunchtijd erwtensoep en pannenkoeken geserveerd.
ZIN IN FLEURIGE VIOLEN ?
Heeft u na alle sombere dagen ook zo’n zin in een beetje fleurigheid? Bestel dan één of meerdere hangzakken met violen. Daar word je gelijk vrolijk van. De zakken kosten euro 8,50 per stuk. Met de aankoop steunt u onze kerk. Er is keuze uit de kleuren paars, geel of een zak met gemengde kleuren. Te bestellen tot uiterlijk 6 maart via de intekenlijst in de hal van de kerk, via het emailadres: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl of via tel. nr. 06 10 70 99 11.
Ophalen op 11 maart tussen 14.00 en 15.00 uur in de Pax Christikerk. Wilt u graag violen bestellen, maar kunt u ze niet zelf ophalen, dan kunnen ze ook thuis bezorgd worden.
VASTENSOEP TO GO
Een maaltijdsoep eten voor het vastenproject! Dat kan met ‘soep-to-go’. U kunt zich elke week aanmelden voor een emmertje vegetarische maaltijdsoep. We vragen minimaal €2,00 per portie maar meer mag ook, want de opbrengst is voor de vastenprojecten.
Bestellen kan telefonisch en per e-mail:  Voor de Lucaskerk: via email movzwo@hetnet.nl of telefonisch: 06-3056 5296 (bij geen gehoor 06-2724 5217). Uiterlijk woensdagavond.
Voor de Pax Christikerk: via email tot dinsdag 20.00 uur: reserveringpax@goedeherderparochie.nl .
telefonisch: 06-2724 5055 op maandag en dinsdag van 10.00-20.00 uur. De soep kan na bestelling worden opgehaald in de kerk waar u besteld heeft:  in de Lucaskerk op vrijdagmiddag tussen 12.30 – 13.30 uur of vrijdagavond tussen 19.00 – 19.30 uur.  in de Pax Christikerk op vrijdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur. Kunt u zelf niet naar de kerk komen en is er niemand die voor u soep kan meenemen of ophalen, dan wordt de soep van harte bij u thuis bezorgd.
VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK 
H.Lucaskerk: zondag 6 maart 10.30 uur Gezamenlijke viering
Eucharistie, voorganger: Ch. Duynstee Koor: Liriko
Pax Christikerk: zondag 6 maart Gezamenlijke viering. Pax Christikerk gesloten.
SECRETARIATEN
Zijn geopend: in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl :
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.
——————————————————————————————————–
Let op: komende week is het secretariaat wegens vakantie gesloten.
——————————————————————————————————–
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.