WILLIBRORD ACTUEEL 18-06-2022

Jaargang 15, nr.40                                                                                    18-06-2022
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: zondag 12 juni 09.30 uur Woord- en Communieviering. Voorg. parochiaan. M.m.v. organist en cantor
Pax Christikerk: zondag 12 juni 11.00 uur Eucharistieviering. Voorg. M. Tharsis SVD m.m.v. zanggroep Impuls
Deurcollecte voor La Granja

De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap. Deze vooraf opgenomen vieringen kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand is er een Vesperviering vanuit de basiliek

SOEPCAFE
Zondag 19 juni kunt u na de viering en de koffie in de Pax Christikerk weer aanschuiven voor een lekker kopje soep en een broodje. Aanmelden via emailadres: koalsie@upcmail.nl of tel. 06 10709911. Of via de intekenlijst in de H. Lucaskerk /Pax Christikerk.

ZOMERLUNCH
Dinsdag 21 juni willen wij, Lucas Cooking, een lunch verzorgen voor de parochianen van parochie De Goede Herder. Iedereen is van harte welkom. Deze lunch staat in het teken van het begin van de zomerperiode.
De lunch begint om 12 uur op het Kerkplein van de H. Lucaskerk. Kosten € 7,50. Aanmelden via lucascooking.vld@gmail.com
Of via de intekenlijst in de H. Lucaskerk /Pax Christikerk. Wij hopen u te mogen ontmoeten!!

GELOOFSVERDIEPING
DE VERBEELDING — wandelen en fotograferen –
De in Kerk aan de Waterweg aangekondigde workshop “de Verbeelding” die op zaterdag 25 juni zou plaatsvinden, gaat niet door.
OPNIEUW GEBOREN WORDEN.
Nog één avond over de sacramenten o.l.v. het pastoraal team.
donderdagavond 23 juni (biecht en ziekenzalving) Locatie: pastorie van de basiliek, Schiedam. Tijd: 19.30 -21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Aanmelden via emailadres: riero24@hotmail.com
HAPPY STONES
Stenen met een missie, onder deskundige leiding een doodgewone kiezelsteen beschilderen met een boodschap, mooie tekst of een afbeelding. Om zelf te houden of weg te geven.
Wanneer: zaterdag 2 juli van 10.30 tot 13.00 uur.
Waar: Petrus en Pauluskerk, Andreasplein 1 in Maassluis.
Kosten: een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Aanmelden via secretariaat@appp.nl

KERKTERRASVIERING.
Werk mee aan het Kerkterras op zondag 21 augustus
Dit jaar wordt er op zondag 21 augustus in “het Hof” in Vlaardingen weer een Kerkterrasviering gehouden. Dit is een viering in de open lucht, georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Vlaardingen.

Om het Kerkterras mogelijk te maken zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers:
– Een coördinerende taak bij de voorbereiding (overzicht houden over de vrijwilligers; of contact onderhouden met de organisatie van Zomerterras; of stoelen in ontvangst nemen op zaterdag en afleveren op maandag);
– Hand en span-diensten op zondag 21 augustus (koffie zetten; of stoelen klaarzetten en opruimen; of boekjes uitdelen; of collecteren).
Hopelijk vinden wij voldoende vrijwilligers en kan het Kerkterras op 21 augustus doorgaan!

Meld je dus aan bij:  secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

Uitnodiging voor het gelegenheidskoor bij de Zomerterrasviering.
Zin om mee te zingen met het Kerkterras gelegenheidskoor ?
Deze keer neemt koor Impuls het voortouw.
Naast Impulsleden is iedereen die het leuk vindt om mee te doen van harte welkom. Of je nu in een koor zingt of niet, ooit in een koor gezongen hebt of niet: iedereen kan meedoen. Niet alleen vanuit de Pax Christikerk zoeken we deelnemers maar ook daarbuiten. De verwachting is dat er van alle deelnemende kerken zangers/ zangeressen zullen aansluiten. Naast de leden van Impuls is er echter ruimte voor zo’n dertig deelnemers.
Voor deze viering moet uiteraard gerepeteerd worden. Op woensdag 22 en 29 juni zijn de eerste twee repetities. Na de vakantie repeteren we nog een keertje op woensdag 17 augustus.
Zin om mee te doen: kom dan woensdagavond 22 juni om 20.00 uur naar de eerste repetitie in de Pax Christikerk, Reigerlaan 51. Het is beslist de moeite waard.

DE WINDWIJZER Schiedamsweg 95
Met elkaar eten geeft mooie gesprekken. Tweemaal per maand organiseren we in De Windwijzer een avondmaaltijd onder de naam Warm Onthaal. We serveren een driegangenmenu voor € 5,00. Vrijwilligers staan achter het fornuis en koken graag voor je. Je ontmoet nieuwe mensen en bent er even helemaal uit. Het Warm Onthaal is op
donderdag 23 juni, de inloop start om 17.30 uur.
Wel graag vooraf aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl of tel. 4347887.

Filmavond Deze keer wordt King Richard getoond. Richard Williams is de vader van Venus en Serena Williams. Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is hij vastbesloten om van zijn dochters, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken.
Vrijdagavond 24 juni aanvang om 20.00 uur, entree € 6,-

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: zondag 26 juni 09.30 uur Eucharistieviering.Voorgagnger: Ch. Duynstee M.m.v. organist en cantor
Pax Christikerk: zondag 26 juni 11.00 uur Communieviering. Voorg. leden van 3D. Gezinsviering met kinderkoor Okido
SECRETARIATEN
Zijn geopend: in de H. Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4702679 of per e-mail: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl ( komende week is het secretariaat van de H.Lucaskerk gesloten)
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur, telefoon 010-4741790 of per e-mail
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl :
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.