WILLIBRORD ACTUEEL 02-10-2022

Jaargang 16, nr.06                                                                                    02-10-2022
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat
H.Lucaskerk: zondag 2 okt. H.Lucaskerk gesloten, gezamenlijke viering in de Pax Christikerk
Pax Christikerk: zondag 2 okt. 10.30 uur Gezamenlijke viering
Woord-en communieviering, voorgangers: leden van 3D, gezinsviering en kerkenbandviering. Koor: Okido Deurcollecte voor La Granja.
Pax Christikerk: woensdag 5 oktober 14.00 uur Eucharistieviering voorganger: H. Egging


De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Deze vooraf opgenomen vieringen kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
30 september, de laatste vrijdag van de maand, is er weer een Vesperviering vanuit de basiliek
______________________________________________________________________________
GELOOFSVERDIEPING
De Vrouwen van Jezus van Nazareth
Aan de hand van de documentaire van Kefah Allush treden we in de voetsporen van vier vrouwen die, tegen de tijdgeest in, bereid waren hun leven in dienst te stellen van Jezus’ revolutionaire boodschap. Er komen nog 3 avonden. Iedere avond staat 1 vrouw centraal. De avonden zijn: 3,10 en 17 oktober. De avonden zijn in de Petrus en Pauluskerk in Maassluis. Tijdstip: 19.45-22.00 uur. Aanmelden via: emailadres: secretariaat.andreaspetruspaulus@goedeherderparochie.nl
Herbeginnen met Jezus
Serie van twee avonden aan de hand van een boekje van de bisschop van Antwerpen over christen zijn. Een christen is niet op de eerste plaats met God bezig, wel met Jezus Christus. Wat Hij zegt en doet, dat boeit. Herbeginnen bij Jezus Christus, een andere keuze hebben we niet. Op dat punt staan we voor dezelfde opdracht als de apostelen in de eerste tijd van de kerk. De avonden zijn op woensdag 5 oktober en donderdag 20 oktober (Let op: gewijzigde datum) van 19.30-21.30 uur in de pastorie van de basiliek in Schiedam. Aanmelden bij Riek Wouters, email: riero24@hotmail.com
DIERENZEGENING OP 4 OKTOBER
Op dinsdag 4 oktober zijn tussen 18.30 en 19.00 uur in de Pax Christikerk alle huisdieren en knuffeldieren welkom om de zegen te ontvangen. Houdt u er wel rekening mee dat er meer dieren aanwezig kunnen zijn. Er zijn dieren die daar niet tegen kunnen. U kent uw eigen dier het beste. Na afloop is er wat lekkers voor dier en baasje.
DONDERDAG 6 OKTOBER OPENT PLATFORM VERBINDING DE DEUREN
Ben je op zoek naar leuke activiteiten? Of ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Of wil je weleens weten wie en wat Platform Verbinding Holy is? Kom langs en ontdek.
Kennismaken met de activiteiten is gratis, wel vooraf aanmelden i.v.m. beperkt aantal plaatsen via email: platformverbindingholy@gmail.com
Van 9.30-10.30 uur en van 11.00-12.00 uur is er Yoga bij Kerkcentrum Holy.
Van 10.30-12.00 uur kunt u schilderen in de Bijenkorf. Ter afsluiting kunt u van 12.00-13.00 uur gezellig soep eten in de Pax Christikerk.
MARRIAGE COURSE — online
Marriage Course is een interessante online cursus voor stellen die willen gaan trouwen en voor reeds langer gehuwden. De cursus is op 7 en 28 oktober, 18 november, 9 december, 6 en 20 januari van 19.45 uur tot 22.00 uur. Evaluatie op 27 januari. Meer info en aanmelden (uiterlijk 6 oktober ’s ochtends) via de website van het Bisdom: https://www.bisdomrotterdam.nl/roeping/huwelijk-en-gezin-roeping/marriage-course
Kosten: € 25,– per paar.
GREGORIAANSE KRING ROTTERDAM
Bij voldoende belangstelling start november 2022 een Gregoriaanse Kring
Rotterdam. Een Gregoriaanse Kring bestaat uit een groep liefhebbers van het gregoriaans, die eenmaal per maand samenkomt om zich zingend te verdiepen in het gregoriaanse repertoire, behorend bij de betreffende periode van het kerkelijk jaar. Een Gregoriaanse Kring geeft geen uitvoeringen. Er wordt gezongen met aandacht voor onder andere de relatie van tekst en muziek, het tekstritme en de neumennotaties van de oude handschriften. Het zingenderwijs bestuderen van de gezangen staat echter centraal. De Gregoriaanse Kring Rotterdam zal onder leiding staan van Ed Catijn. Meer informatie of aanmelding? Mail naar ed.catijn@me.com of bel 06 384 56 553.
WINDWIJZER
In de Windwijzer is er van 10 september tot 28 oktober een tentoonstelling van de werken van Sil van Mil. Natuur is haar grootste passie. Daarnaast zijn woeste golven van de zee een geliefd onderwerp in haar werken. De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 10 september om 15.30 uur. Inloop vanaf 15.15 uur.
VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 9 oktober 9.30 uur Eucharistie, voorganger: Ch. Duynstee.
Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 9 oktober.11.00 uur Eucharistie, voorganger: Ch. Duynstee. Koor: Liriko
In beide kerken is de kerkcollecte voor Wereldmissiedag van de kinderen.
SECRETARIATEN
Zijn geopend: in de H.Lucaskerk op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email:
secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.