WILLIBRORD ACTUEEL 06-11-2022

Jaargang 16, nr.11                                                                                                                       06-11-2022
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 6 november 10.30 uur Gezamenlijke viering. Willibrordzondag. Eucharistie, voorganger: M. Tharsis Koor: Liriko
Pax Christikerk: 6 november Kerk gesloten vanwege gezamenlijke viering in de Lucaskerk

De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Deze vooraf opgenomen vieringen kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand (25 november), is er een Vesperviering vanuit de basiliek.
____________________________________________________________________________________________________________
LIRIKO ZOEKT TOETSENIST
Na 17 jaar neemt Roel afscheid van LiRiKo. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een andere toetsenist, als het kan iemand die daarbij ook kan dirigeren. LiRiKo is inmiddels een seniorenkoor geworden, met leden die nog steeds heel graag zingen.
Bent u of kent u iemand die zin heeft in deze muzikale uitdaging? Dan horen we graag van u en komen graag met u of die persoon in contact voor een oriënterend gesprek.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne van der Horst, telefoon 06-27241418.

ONTMOETINGSOCHTENDEN
Woensdag 9 november is er van 10 – 12 uur een ontmoetingsochtend op het kerkplein van de Lucaskerk. Er zijn verschillende mogelijkheden – praattafel – klaverjassen – rummi cup. Wij sluiten de ochtend af met soep.

De ontmoetingsochtend in de Pax Christikerk wordt een week verschoven naar donderdag 17 november. U bent van 10 tot 12 uur welkom voor een gezellig praatje en een leuke activiteit.

EEN NIEUWE ANDERS DAN ANDERSVIERING
Op 13 november is er in de Pax Christikerk weer een Anders dan Andersviering.
Het thema van de viering is: “We houden contact”. In deze viering staan we o.a. stil bij de invloed die de sociale media hebben op de manier waarop we met elkaar omgaan. Hebben we nog echt contact of laten we ons leiden door de waan van de dag.
Voorgangers in deze zijn Arno Mooren en Elly Barendregt namens 3D.
Natuurlijk hebben we met het Combo weer een aantal passende songs uitgezocht. Dit keer gaat het o.a. om nummers van Phil Collins, Roxette, The Scene, Queen, The Common Linnets en Bryan Adams.
De viering begint gewoon om 11 uur. We hopen op een ouderwets grote opkomst.

GELOOFSVERDIEPING
De kracht van betekenis — Hoe zin te geven aan je leven?
In de westere samenleving zijn we in een zincrisis beland. Mensen, ook veel jongeren, zoeken naar zin en betekenis in hun leven, die verder rijkt dan rijkdom of succes. De Canadese psychiater Emily Esfahani Smith schreef een boek hierover ’De kracht van betekenis’. Wat maakt het leven zinvol, zinrijk en betekenisvol. Lidwien Meijer is getroffen door dit boek. Zij verzorgt op maandagavond 14 november een avond over dit belangrijke thema. De avond is van 20.00-22.00 uur in de Pax Christikerk. Inloop is vanaf 19.45. Graag vooraf aanmelden via emailadres koalsie@upcmail.nl of tel. 06 10709911.

St. Maarten
11 november is het St. Maarten, ook wel lichtjesfeest genoemd. Op 11 november organiseren we in de Pax Christikerk van 19.00 – 20.00 uur voor alle kinderen van 4 tot 14 jaar een St. Maartenfeest. Het wordt een leuk feest met allerlei activiteiten.
Kom je ook? Uiterlijk 6 november aanmelden i.v.m. de aanschaf van de materialen. Dit kan via emailadres jongerenwerkpaxchristi@gmail.com

EN VERDER
Het Pauluskoor geeft op zaterdag 12 (20.00u.) en 13 november (15.00u) een uitvoering in museum Vlaardingen. Ze zingen de schitterende liederen van de Messe Brève. 10 Kunstenaars hebben de thema’s uit de Messe verbeeld in kunstwerken, die tijdens en na de voorstelling getoond worden. Het wordt een schitterende en boeiende uitvoering, waaraan ook een harpiste en organist meewerken. Kaarten, die slechts 8 euro kosten, kun je kopen via de website van het museum: museumvlaardingen.nl Kies op de website: tickets, de juiste datum, evenementen en extra’s. Ook aan de kassa van het museum kun je tickets kopen. Van harte aanbevolen!

Energiecompensatie doneren aan de voedselbank
In november en december ontvangt ieder huishouden een compensatie (2×190 euro) voor de gestegen energierekening. Maar niet bij iedereen stijgt de rekening. Een deel van de Nederlanders heeft nog altijd een vast contract met lage prijzen, of heeft het geld sowieso niet nodig. Maar afzien van de compensatie kan niet. Energiebedrijven adviseren mensen die compensatie niet nodig hebben om het bedrag te doneren aan goede doelen. In de media heeft u het advies misschien ook gehoord en/of gelezen.
De Voedselbank Vlaardingen is zo’n goed doel met ANBI-status. De voedselbank kan het geld goed gebruiken – zij zien het aantal cliënten groeien en de pakketten worden kleiner. U kunt uw gift overmaken naar bankrekening: NL78 RABO 0310 1946 60 tnv Voedselbank Vlaardingen. Bij voorbaat DANK.

DE WINDWIJZER Schiedamseweg 95
Beethoven
Maandag 7 november vertelt Kees Burger, klassieke muziekliefhebber, over Beethoven. De achterkleinzoon van een bakker uit Mechelen die zich ontpopte tot een drager van de Europese cultuurgeschiedenis. Beethoven is een fenomeen, een muzikaal genie. Daarbij plaatst hij Beethoven in zijn tijd en zijn enorme ontwikkeling gedurende de jaren van zijn leven. Een boeiende avond met vele mooie muziekfragmenten en een erg interessant verhaal.
Aanvang 19.30 uur. Entree is gratis.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 13 november 09.30 uur Eucharistie, voorganger: Ch. Duynstee.
Koor: Willibrordkoor.
Pax Christikerk: 13 november 11.00 uur Anders dan Andersviering, voorgangers leden van 3D. M.m.v. Combo.
SECRETARIATEN
In de H.Lucaskerk open op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk open op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.