WILLIBRORD ACTUEEL 13-11-2022

Jaargang 16, nr.12                                                                                                                   13-11-2022
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 13 november 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger: Ch. Duynstee
Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 13 november 11.00 uur Anders-dan-Anders viering. Voorgangers leden van 3D. m.m.v. Combo o.l.v. Dick Nels.
Pax Christikerk: woensdag 16 november 14.00 uur: Eucharistie, voorganger: A. Kunnekkadan

De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Deze vooraf opgenomen vieringen kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand (25 november), is er een Vesperviering vanuit de basiliek.
____________________________________________________________________________________________________________
LIRIKO ZOEKT TOETSENIST
Na 17 jaar neemt Roel afscheid van LiRiKo. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een andere toetsenist, als het kan iemand die daarbij ook kan dirigeren. Bent u of kent u iemand die zin heeft in deze muzikale uitdaging? Dan horen we graag van u en komen graag met u of die persoon in contact voor een oriënterend gesprek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne van der Horst, telefoon 06-27241418.

ONTMOETINGSOCHTENDEN
De ontmoetingsochtend in de Pax Christikerk is op donderdag 17 november. U bent van 10 tot 12 uur welkom voor een gezellig praatje en een leuke activiteit.

EEN NIEUWE ANDERS DAN ANDERSVIERING
Op 13 november is er in de Pax Christikerk weer een Anders dan Andersviering.
Het thema van de viering is: “We houden contact”. In deze viering staan we o.a. stil bij de invloed die de sociale media hebben op de manier waarop we met elkaar omgaan. Hebben we nog echt contact of laten we ons leiden door de waan van de dag.
Natuurlijk hebben we met het Combo weer een aantal passende songs uitgezocht.
De viering begint gewoon om 11 uur. We hopen op een ouderwets grote opkomst.

GELOOFSVERDIEPING
De kracht van betekenis — Hoe zin te geven aan je leven?
In de westere samenleving zijn we in een zincrisis beland. Mensen, ook veel jongeren, zoeken naar zin en betekenis in hun leven, die verder rijkt dan rijkdom of succes. De Canadese psychiater Emily Esfahani Smith schreef een boek hierover ’De kracht van betekenis’. Lidwien Meijer is getroffen door dit boek. Zij verzorgt op maandagavond 14 november een avond over dit belangrijke thema. De avond is van 20.00-22.00 uur in de Pax Christikerk. Inloop is vanaf 19.45. Graag vooraf aanmelden via emailadres koalsie@upcmail.nl of tel. 06 10709911.

Meditatie
Vrijdag avond 18 november om 20.00 uur is er weer de maandelijkse meditatieavond.
De avond is in de Pax Christikerk, Reigerlaan 51. De avond duurt tot ca. 21.00 uur, daarna is er nog gelegenheid om na te praten en een kopje thee te drinken. Graag vooraf opgeven via emailadres: koalsie@upcmail.nl Graag tot ziens.

Adventskrans maken
Gelukkig kunnen we dit jaar weer de workshop Adventskrans maken aanbieden. Een mooie manier om de adventstijd te starten en toe te leven naar Kerst.
Dit jaar komen er 2 workshops:
Vrijdagavond 25 november van 20.00 tot ca. 22.00 uur voor volwassenen.
Zaterdag 26 november van 17.00 tot ca 19.00 voor kinderen met ouder(s).
Aanmelden (tot en met 18 november) via emailadres koalsie@upcmail.nl is noodzakelijk in verband met de aanschaf van materialen.

EN VERDER
Het Pauluskoor geeft op zaterdag 12 (20.00u.) en zondag 13 november (15.00u) een uitvoering in museum Vlaardingen. Ze zingen de schitterende liederen van de Messe Brève. 10 Kunstenaars hebben de thema’s uit de Messe verbeeld in kunstwerken, die tijdens en na de voorstelling getoond worden. Kaarten, die slechts 8 euro kosten, kun je kopen via de website van het museum: museumvlaardingen.nl Ook aan de kassa van het museum kun je tickets kopen. Van harte aanbevolen!

SINT PANNEKOEK
Dinsdag 29 november vieren we weer Sint Pannekoek. Met deze oud-Rotterdamse traditie bieden we gelegenheid om gezellig met elkaar pannenkoeken te eten. Dit kan in de Pax Christikerk en aan het Boerderijpad 5 (naast de kinderboerderij in wijkpark Holy).
Om 18.00 uur gaan we aan tafel.
Aanmelden kan via platformverbindingholy@gmail.com of tel. 06-34657861.

Energiecompensatie doneren aan de voedselbank
In november en december ontvangt ieder huishouden een compensatie (2×190 euro) voor de gestegen energierekening. Maar niet bij iedereen stijgt de rekening. Een deel van de Nederlanders heeft nog altijd een vast contract met lage prijzen, of heeft het geld sowieso niet nodig. Maar afzien van de compensatie kan niet. Energiebedrijven adviseren mensen die compensatie niet nodig hebben om het bedrag te doneren aan goede doelen. De Voedselbank Vlaardingen is zo’n goed doel met ANBI-status. De voedselbank kan het geld goed gebruiken U kunt uw gift overmaken naar bankrekening: NL78 RABO 0310 1946 60 tnv Voedselbank Vlaardingen. Bij voorbaat DANK.

DE WINDWIJZER Schiedamseweg 95
Om vast in de agenda te zetten: In aanloop naar “onze” adventsactie voor Solidaridad – FairTrade – Eerlijke handelketens – zal er op donderdagavond 24 november een informatieve avond zijn over cacoa en eerlijke chocolade, die wordt verzorgd door Paul Schoenmakers, werkend bij Tony’s chocolonely. Meer informatie in de volgende WA.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 20 november 09.30 uur Woord-en com.viering voorganger: parochiaan.
Organist, cantor en samenzang.
Pax Christikerk: 20 november 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: H.Egging, gezinsviering met Okido.
In beide kerken is de deurcollecte voor Nationale Jongeren.

SECRETARIATEN
In de H.Lucaskerk open op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk open op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.