WILLIBRORD ACTUEEL 20-11-2022

Jaargang 16, nr.13                                20-11-2022
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 20 november 9.30 uur Woord-en communieviering, voorganger: parochiaan. Organist, cantor en samenzang.
Pax Christikerk: 20 november 11.00 uur Eucharistieviering,voorganger H. Egging. Gezinsviering met Okido
In beide kerken is er een deurcollecte voor de Nationale Jongeren.
Deze zondag is het Christus Koning, de laatste zondag van het kerkelijk jaar.

De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Deze vooraf opgenomen vieringen kunnen NIET bijgewoond worden.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand (25 november), is er een Vesperviering vanuit de basiliek.

DEURCOLLECTE VOOR NATIONALE JONGEREN.
In het weekend van 21 en 22 november wordt weer de jaarlijkse landelijke jongerencollecte gehouden. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de organisatie van landelijke jongerenprojecten en voor het jongerenwerk in de bisdommen. Voor de ontwikkeling, voortgang en toekomst van de diocesane en landelijke jongerenprojecten is brede financiële steun noodzakelijk.Landelijke jongerenactiviteiten zijn onder meer de WJD@Home. Hiervoor zijn “alle jongerenwerkers samen hard bezig om dit in aangepaste vorm toch door te laten gaan. Ook kijken we hoopvol naar de Wereldjongerendagen die in 2023 in Lissabon zullen plaatsvinden en waarvoor de voorbereidingen inmiddels zijn gestart.

Wie op 21-22 november niet in de gelegenheid is naar de kerk te gaan, kan een bijdrage overmaken naar: Nationale Jongerencollecte IBAN NL 11 INGB 0002 7844 98, t.n.v. ‘Rooms Katholiek Kerkgenootschap in Nederland’ te Utrecht, o.v.v. ‘Jongerencollecte 2020’ AMNESTY Zondag 20 november staat er in de hal van de Pax Christikerk een stand van Amnesty. Dit keer geen handtekeningenactie maar er zijn prachtige (kerst)kaarten, kaarsen en servetten te koop. Kom eens een kijkje nemen, er is vast iets voor u bij. De artikelen moeten wel contant afgerekend worden. Pinnen is niet mogelijk.

BISDOMBLAD In de hal van beide kerken ligt weer het nieuwe bisdomblad Tussenbeide. U kunt dit blad gratis meenemen.

LIRIKO ZOEKT TOETSENIST
Na 17 jaar neemt Roel afscheid van LiRiKo. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een andere toetsenist, als het kan iemand die daarbij ook kan dirigeren. Bent u of kent u iemand die zin heeft in deze muzikale uitdaging? Dan horen we graag van u en komen graag met u of die persoon in contact voor een oriënterend gesprek.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne van der Horst, telefoon 06-27241418.

ONTMOETINGSOCHTENDEN
De ontmoetingsochtend in de H.Lucaskerk is op woensdag 23 november. Er zijn diverse tafels – een praat – klaverjas en rummykup tafel. Bij de koffie speculaas vanwege de sint. En wij sluiten af met een pannenkoek. U bent van 10 tot 12 uur welkom.

GELOOFSVERDIEPING

Adventskrans maken
Gelukkig kunnen we dit jaar weer de workshop Adventskrans maken aanbieden. Een mooie manier om de adventstijd te starten en toe te leven naar Kerst.
Dit jaar komen er 2 workshops:
Vrijdagavond 25 november van 20.00 tot ca. 22.00 uur voor volwassenen.
Zaterdag 26 november van 17.00 tot ca 19.00 voor kinderen met ouder(s).
Aanmelden (tot en met 18 november) via emailadres koalsie@upcmail.nl is noodzakelijk in verband met de aanschaf van materialen.

EN VERDER
SINT PANNEKOEK
Dinsdag 29 november vieren we weer Sint Pannekoek. Met deze oud-Rotterdamse traditie bieden we gelegenheid om gezellig met elkaar pannenkoeken te eten. Dit kan in de Pax Christikerk en aan het Boerderijpad 5 (naast de kinderboerderij in wijkpark Holy).
Om 18.00 uur gaan we aan tafel. Per locatie is er maximaal plaats voor 30 personen.
Aanmelden kan via platformverbindingholy@gmail.com of tel. 06-34657861.

Energiecompensatie doneren aan de voedselbank
In november en december ontvangt ieder huishouden een compensatie (2×190 euro) voor de gestegen energierekening. Maar niet bij iedereen stijgt de rekening. Een deel van de Nederlanders heeft nog altijd een vast contract met lage prijzen, of heeft het geld sowieso niet nodig. Maar afzien van de compensatie kan niet. Energiebedrijven adviseren mensen die compensatie niet nodig hebben om het bedrag te doneren aan goede doelen. De Voedselbank Vlaardingen is zo’n goed doel met ANBI-status. De voedselbank kan het geld goed gebruiken U kunt uw gift overmaken naar bankrekening: NL78 RABO 0310 1946 60 tnv Voedselbank Vlaardingen. Bij voorbaat DANK.

DE WINDWIJZER Schiedamseweg 95
Om in de agenda te zetten: In aanloop naar “onze” adventsactie voor Solidaridad – FairTrade – Eerlijke handelketens – zal er in de Windwijzer op donderdagavond 24 november, aanvang 20.00 uur, -een informatieve avond zijn over cacoa en eerlijke chocolade, die wordt verzorgd door Paul Schoenmakers, werkend bij Tony’s chocolonely. Uitgebreide informatie vindt u in de bijlage. Van harte aanbevolen.

Kinderboekenbeurs voor en met Sinterklaas
Sinterklaas is weer in het land! Daarom staan op zaterdag 19 en 26 november tussen 9.30 en 12.00 uur de kinderboeken centraal tijdens de boekenbeurs van De Windwijzer.
Er zijn heel veel mooie kinderboeken te koop voor kinderen van 2 tot 15 jaar. Van prentenboek tot spannende avonturenroman. Zowel voor de schoen als voor pakjesavond koop je al voor 50 cent een prachtig boek! Op zaterdag 26 november komt Sinterklaas om 10.30 uur zelf ook even langs. Wil je hem ontmoeten? Dan ben je van harte welkom! En voor ieder kind heeft de Sint een boek klaarliggen!

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 27 november 09.30 uur Eucharistieviering A. Kunnekkadan,SVD
Koor: Willibrordkoor.
Pax Christikerk: 27 november 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: Ch. Duynstee Koor: Impuls.

SECRETARIATEN
In de H.Lucaskerk is het secretariaat op donderdag 24 november gesloten. Bereikbaar per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk open op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.