WILLIBRORD ACTUEEL 27-11-2022

Jaargang 16, nr.14                                                                                   27-11-2022
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 27 november 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger: A. Kunnekkadan SVD. Koor: Willibrordkoor.
Pax Christikerk: 27 november 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger Ch.Duynstee
Koor: Impuls. Deurcollecte voor La Granja
Deze zondag is het de 1e zondag van de Advent.

De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap. You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
Vrijdag van de maand 25 november, is er een Vesperviering vanuit de basiliek.
___________________________________________________________________________________

ZONDAG 27 NOVEMBER : Een bijzondere Impuls – viering.
Zondag 27 november a.s. zingt Impuls tijdens de viering van 11 uur in de Pax Christikerk. Voor het koor is dat een bijzondere viering: tijdens de viering wordt Sepp, de zoon van Suzanne Nels, koorlid van Impuls en begeleidster van de kinderwoorddienst, en Michael de Wit gedoopt. Sepp is al een paar keer bij een viering van Impuls aanwezig geweest, en hij voelt zich al helemaal thuis in de Pax Christikerk. We hopen dat Sepp en zijn ouders een fijne viering gaan beleven en wensen hen alle goeds voor de toekomst.

EEN NIEUWE JONGERENGROEP.
Vorig jaar heeft een groep van 16 jongeren uit de hele Goede Herder-gemeenschap het sacrament van het vormsel ontvangen. Een deel van de jongeren en hun ouders hebben de wens geuit om als groep verder te gaan. We hebben besloten eens per maand bij elkaar te komen, om een thema uit te diepen. De eerste keer gaan we op de thematiek in, en we proberen daar een gastspreker bij de betrekken. De tweede bijeenkomst is op locatie en de derde bijeenkomst is de evaluatie. We hebben de eerste bijeenkomst en excursie op locatie gehad. Na een inleiding van pastor Charles Duynstee heeft Jeroen van Kempen, agent in de gemeente Den Haag, met ons gesproken over hoe we met geboden en afspraken omgaat. Afgelopen zondag zijn we bij hem op het bureau in Den Haag geweest, en heeft hij ons een indruk gegeven van zijn werkzaamheden aldaar. Het was een indrukwekkend bezoek.
Bij deze willen we Jeroen bedanken voor zijn inzet, en een aantal ouders dat voor ons heeft gereden. Als er jongeren zijn die na het lezen van dit artikel interesse hebben om mee te doen: je bent van harte welkom. Laat het even weten bij pastor Charles Duynstee of bij mij, Dick Nels email djnels@live.nl

LIRIKO ZOEKT TOETSENIST
Na 17 jaar neemt Roel afscheid van LiRiKo. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een andere toetsenist, als het kan iemand die daarbij ook kan dirigeren. Bent u of kent u iemand die zin heeft in deze muzikale uitdaging? Dan horen we graag van u en komen graag met u of die persoon in contact voor een oriënterend gesprek.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne van der Horst, telefoon 06-27241418.

SINT PANNEKOEK
Dinsdag 29 november vieren we weer Sint Pannekoek. Met deze oud-Rotterdamse traditie bieden we gelegenheid om gezellig met elkaar pannenkoeken te eten Er is nog plaats op de locatie Boerderijpad 5 (naast de kinderboerderij in wijkpark Holy). Pax Christikerk is vol.
Om 18.00 uur gaan we aan tafel. Per locatie is er maximaal plaats voor 30 personen.
Aanmelden kan via platformverbindingholy@gmail.com of tel. 06-34657861.

ENERGIECOMPENSATIE DONEREN AAN DE VOEDSELBANK
In november en december ontvangt ieder huishouden een compensatie (2×190 euro) voor de gestegen energierekening. Maar niet bij iedereen stijgt de rekening. Een deel van de Nederlanders heeft nog altijd een vast contract met lage prijzen, of heeft het geld sowieso niet nodig. Maar afzien van de compensatie kan niet. Energiebedrijven adviseren mensen die compensatie niet nodig hebben om het bedrag te doneren aan goede doelen. De Voedselbank Vlaardingen is zo’n goed doel met ANBI-status. De voedselbank kan het geld goed gebruiken U kunt uw gift overmaken naar bankrekening: NL78 RABO 0310 1946 60 tnv Voedselbank Vlaardingen. Bij voorbaat DANK.

EXTRA ENERGIETOESLAG VOOR LAGE INKOMENS
Heeft u een laag inkomen? Misschien heeft u dit jaar recht op de energietoeslag.
De energieprijzen zijn hard gestegen de afgelopen tijd. Voor huishoudens met een inkomen tot en met 120% van het sociaal minimum is een energietoeslag van €1300 beschikbaar gesteld. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 januari 2023. Inwoners die de energietoeslag van € 800 al hebben ontvangen, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij dit jaar het resterende bedrag van € 500 automatisch op hun rekening. Hulp nodig bij aanvragen? Bel Stroomopwaarts, 010 246 5555, en maak een afspraak voor de Formulierenbrigade in het stadhuis. Of ga zonder afspraak naar Humanitas: Elke woensdag van 09:00-12:00 spreekuur op de derde verdieping in Buurtpunt Groot Ambacht, Rotterdamseweg 176. Elke maandag van 13:00-16:00 inloopspreekuur in wijkcentrum de Telder, Professor Telderstraat 10. Zelf aanvragen? Online kunt u de aanvraag indienen via de website van Stroomopwaarts www.stroomopwaarts.nl/inwoners/inkomen/energietoeslag.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 4 december 09.30 uur Eucharistieviering, voorganger: Ch. Duynstee
Organist, cantor en samenzang.
Pax Christikerk: 4 december 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: M.Tharsis,SVD Koor: Liriko. Kinderwoorddienst en 10+ groep
In beide kerken is er een themaviering voor Solidaridad, de opbrengst van de deurcollecte is
voor de adventsactie – Solidaridad.

SECRETARIATEN
In de H.Lucaskerk is open op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur Bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk open op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.