WILLIBRORD ACTUEEL 04-12-2022

Jaargang 16, nr.15                                                                 04-12-2022
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 4 december 09.30 uur Eucharistieviering, voorganger: Ch. Duynstee
Organist, cantor en samenzang.
Pax Christikerk: 4 december 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: M.Tharsis,SVD Koor: Liriko. Kinderwoorddienst en 10+ groep
Pax Christikerk wo. 7 december 14.00 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging.

In beide kerken is er 4 december een themaviering voor Solidaridad, de opbrengst van de
deurcollecte is voor de adventsactie – Solidaridad.

De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.

__________________________________________________________________________________

PRODUCTEN VOOR DE VOEDSELBANK GEVRAAGD
Steeds meer mensen zien zich genoodzaakt om gebruik te maken van de voedselbank. Het aantal producten dat de voedselbank van o.a. supermarkten ontvangt wordt steeds minder.
Probleem dus! Wilt u de voedselbank Vlaardingen helpen?
Deze week wil men graag (gemalen filter) koffie – thee – suiker (gewoon kilopak) aan de pakketten toevoegen. Helpt u mee?
Koop een of meer van deze producten en doe ze zondag in de kerk in de daarvoor bestemde doos. Namens de ontvangers veel DANK!
>>> brengt u zaterdag uw oud papier naar het Kerkcentrum aan de Reigerlaan? Dan kunt u deze producten ook daar inleveren.

EEN NIEUWE JONGERENGROEP
Vorig jaar heeft een groep van 16 jongeren uit de hele Goede Herder-gemeenschap het sacrament van het vormsel ontvangen. Een deel van de jongeren en hun ouders hebben de wens geuit om als groep verder te gaan. We hebben besloten eens per maand bij elkaar te komen, om een thema uit te diepen. De eerste keer gaan we op de thematiek in en we proberen daar een gastspreker bij te betrekken. De tweede bijeenkomst is op locatie en de derde bijeenkomst is de evaluatie. We hebben de eerste bijeenkomst en excursie op locatie gehad. Na een inleiding van pastor Charles Duynstee heeft Jeroen van Kempen, agent in de gemeente Den Haag, met ons gesproken over hoe we met geboden en afspraken omgaan. Afgelopen zondag zijn we bij hem op het bureau in Den Haag geweest en heeft hij ons een indruk gegeven van zijn werkzaamheden aldaar. Het was een indrukwekkend bezoek.
Bij deze willen we Jeroen bedanken voor zijn inzet, en een aantal ouders dat voor ons heeft gereden. Als er jongeren zijn die na het lezen van dit artikel interesse hebben om mee te doen: je bent van harte welkom. Laat het even weten bij pastor Charles Duynstee of bij mij, Dick Nels (djnels@live.nl).

AMNESTY INTERNATIONAL
Elk jaar organiseert Amnesty International rond de dag van de mensenrechten een grote internationale schrijfactie. Miljoenen brieven worden geschreven die effect hebben. Mensen worden vrijgelaten, ervaren steun uit de hele wereld! Op zaterdag 10 december ben je welkom in De Windwijzer tussen 10.00 en 15.00 uur om één of meerdere brieven (over) te schrijven.

KERSTCONCERT
Zondag 11 december om 15.00 uur geven THE SECRET SINGERS & JONGERENENSEMBLE ZING! Een sfeervol kerstconcert o.l.v. Anja Brands. Kosten € 5,00 (incl. pauzedrankje) Locatie: Kerkcentrum Holy

ENERGIECOMPENSATIE DONEREN AAN DE VOEDSELBANK
In november en december ontvangt ieder huishouden een compensatie (2×190 euro) voor de gestegen energierekening. Maar niet bij iedereen stijgt de rekening. Een deel van de Nederlanders heeft nog altijd een vast contract met lage prijzen, of heeft het geld sowieso niet nodig. Maar afzien van de compensatie kan niet. Energiebedrijven adviseren mensen die compensatie niet nodig hebben om het bedrag te doneren aan goede doelen. De Voedselbank Vlaardingen is zo’n goed doel met ANBI-status. De voedselbank kan het geld goed gebruiken U kunt uw gift overmaken naar bankrekening: NL78 RABO 0310 1946 60 tnv Voedselbank Vlaardingen. Bij voorbaat DANK.

EXTRA ENERGIETOESLAG VOOR LAGE INKOMENS
Heeft u een laag inkomen? Misschien heeft u dit jaar recht op de energietoeslag.
De energieprijzen zijn hard gestegen de afgelopen tijd. Voor huishoudens met een inkomen tot en met 120% van het sociaal minimum is een energietoeslag van €1300 beschikbaar gesteld. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 januari 2023. Inwoners die de energietoeslag van € 800 al hebben ontvangen, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij dit jaar het resterende bedrag van € 500 automatisch op hun rekening. Hulp nodig bij aanvragen? Bel Stroomopwaarts, 010 246 5555, en maak een afspraak voor de Formulierenbrigade in het stadhuis.
Of ga zonder afspraak naar Humanitas:
Elke woensdag van 09:00-12:00 spreekuur op de derde verdieping in Buurtpunt Groot Ambacht, Rotterdamseweg 176. Elke maandag van 13:00-16:00 inloopspreekuur in wijkcentrum de Telder, Professor Telderstraat 10. Zelf aanvragen? Online kunt u de aanvraag indienen via de website van Stroomopwaarts www.stroomopwaarts.nl/inwoners/inkomen/energietoeslag.

DE WINDWIJZER, Schiedamseweg 95
Op zaterdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur is er een kleine, maar zeer gezellige kerstmarkt in De Windwijzer. Zo maar een aantal kraampjes met wat gratis kerstspullen, een muziekje, warme chocolademelk en natuurlijk een kerstkransje! Kom jij ook even langs? Entree is gratis.
Aansluitend is er nog een gezellige ZaterdagMiddagBorrel. Je bent van harte welkom.

Oude verhalen, wat zeggen die ons nog in deze donkere dagen voor kerst? In deze adventseditie van Zin op Zondag op 18 december gidsen theoloog Alain Verheij en muzikant Laurens Collee ons van het donker richting het licht. Samen zoeken zij vertellend en zingend in de Bijbel naar dapperheid en warmte, revolutie, troost en licht. Een adventsmiddag vol verhalen en muziek om de week voor kerst op passende wijze in te luiden. Aanvang is om 15.00 uur.

De Mainport Barbershop Singers is een Rotterdams mannenkoor dat vierstemmig
a-capella zingt. Op donderdag 15 december zijn zij te gast in De Windwijzer voor een mooi en sfeervol kerstoptreden. Een bijzondere avond waar naast verschillende kerstliederen ook andere mooie ballads en sfeersongs ten gehore worden gebracht. De toegang van de avond is gratis, een vrije gift is welkom als tegemoetkoming in de onkosten. De deur is open vanaf 19.30 uur,
aanvang is om 20.00 uur. Graag vooraf even aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 11 december 09.30 uur Woord- en Communieviering, voorg. parochiaan.
m.m.v. Willibrordkoor.
Pax Christikerk: 11 december 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: M.Tharsis,SVD Samenzang. Kinderwoorddienst- en 10+groep.

SECRETARIATEN
In de H.Lucaskerk is open op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur Bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk open op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.