WILLIBRORD ACTUEEL 11-12-2022

Jaargang 16, nr.16                                                                 11-12-2022
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 11 december 09.30 uur Woord-en Communieviering, voorganger parochiaan. Koor: Willibrordkoor.
Pax Christikerk: 11 december 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: M.Tharsis,SVD Organist en samenzang. Kinderwoorddienst en 10+ groep.

De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand: Vesperviering
__________________________________________________________________________

KINDERKOOR OKIDO
Heb je zin om te komen zingen bij ons kinderkoor OKIDO. Dat zou erg fijn zijn.
Komende keer repeteren we in plaats van maandag op dinsdag 13 december van 18.45 – 19.45 uur.
De week erna is de repetitie weer op maandag. We zien jullie graag.

GEZAMENLIJKE KERSTGEZINSVIERING 24 december – in Kerkcentrum Holy i.p.v. in de Pax Christikerk – aanvang 19.00 uur.
Dit jaar is de kerstgezinsviering in Kerkcentrum Holy (naast de Pax Christikerk).
We vieren samen de geboorte van het kindje Jezus. Ons koor Okido zingt en er is een kerstspel. Wil je graag b.v. herdertje of engeltje zijn met het kerstspel tijdens de gezinsviering of meezingen met Okido, geef je dan op door een emailtje te sturen naar:
jongerenwerkpaxchristi@gmail.com
Het is natuurlijk ook heel leuk als je komt kijken. Iedereen is welkom.

ONTMOETINGSOCHTEND
De ontmoetingsochtend in de H. Lucaskerk is op woensdag 14 december van 10.00-12.00 uur. Er zijn diverse tafels, een praat – klaverjas- en rummykup tafel. We sluiten af met een broodje en een kopje soep. Als het te koud is op het kerkplein, gaan we in de bovenzaal zitten. Er is een lift aanwezig.

SOEPCAFE
Zondag 18 december is er na de viering in de Pax Christikerk weer het bekende Soepcafe.
Om 12.45 uur is de soep warm en zijn de broodjes gesmeerd. Parochianen uit beide deelgemeenschappen zijn van harte welkom. Graag vooraf opgeven via de intekenlijst in de hal van de kerk of via tel. nr. 06 10709911.

EEN NIEUWE JONGERENGROEP
Vorig jaar heeft een groep van 16 jongeren uit de hele Goede Herder-gemeenschap het sacrament van het vormsel ontvangen. Een deel van de jongeren en hun ouders hebben de wens geuit om als groep verder te gaan. We hebben besloten eens per maand bij elkaar te komen, om een thema uit te diepen. De eerste keer gaan we op de thematiek in en we proberen daar een gastspreker bij te betrekken. De tweede bijeenkomst is op locatie en de derde bijeenkomst is de evaluatie.
Als er jongeren zijn die na het lezen van dit artikel interesse hebben om mee te doen: je bent van harte welkom. Laat het even weten bij pastor Charles Duynstee of bij mij, Dick Nels (djnels@live.nl).

ENERGIECOMPENSATIE DONEREN AAN DE VOEDSELBANK
In november en december ontvangt ieder huishouden een compensatie (2×190 euro) voor de gestegen energierekening. Maar niet bij iedereen stijgt de rekening. Een deel van de Nederlanders heeft nog altijd een vast contract met lage prijzen, of heeft het geld sowieso niet nodig. Maar afzien van de compensatie kan niet. Energiebedrijven adviseren mensen die compensatie niet nodig hebben om het bedrag te doneren aan goede doelen. De Voedselbank Vlaardingen is zo’n goed doel met ANBI-status. De voedselbank kan het geld goed gebruiken U kunt uw gift overmaken naar bankrekening: NL78 RABO 0310 1946 60 tnv Voedselbank Vlaardingen. Bij voorbaat DANK.

EXTRA ENERGIETOESLAG VOOR LAGE INKOMENS
Heeft u een laag inkomen? Misschien heeft u dit jaar recht op de energietoeslag.
De energieprijzen zijn hard gestegen de afgelopen tijd. Voor huishoudens met een inkomen tot en met 120% van het sociaal minimum is een energietoeslag van €1300 beschikbaar gesteld. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 januari 2023. Inwoners die de energietoeslag van € 800 al hebben ontvangen, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij dit jaar het resterende bedrag van € 500 automatisch op hun rekening. Hulp nodig bij aanvragen? Bel Stroomopwaarts, 010 246 5555, en maak een afspraak voor de Formulierenbrigade in het stadhuis.
Of ga zonder afspraak naar Humanitas:
Elke woensdag van 09:00-12:00 spreekuur op de derde verdieping in Buurtpunt Groot Ambacht, Rotterdamseweg 176. Elke maandag van 13:00-16:00 inloopspreekuur in wijkcentrum de Telder, Professor Telderstraat 10. Zelf aanvragen? Online kunt u de aanvraag indienen via de website van Stroomopwaarts www.stroomopwaarts.nl/inwoners/inkomen/energietoeslag.

DE WINDWIJZER, Schiedamseweg 95
Oude verhalen, wat zeggen die ons nog in deze donkere dagen voor kerst? In deze adventseditie van Zin op Zondag op 18 december gidsen theoloog Alain Verheij en muzikant Laurens Collee ons van het donker richting het licht. Samen zoeken zij vertellend en zingend in de Bijbel naar dapperheid en warmte, revolutie, troost en licht. Een adventsmiddag vol verhalen en muziek om de week voor kerst op passende wijze in te luiden. Aanvang is om 15.00 uur.

De Mainport Barbershop Singers is een Rotterdams mannenkoor dat vierstemmig
a-capella zingt. Op donderdag 15 december zijn zij te gast in De Windwijzer voor een mooi en sfeervol kerstoptreden. Een bijzondere avond waar naast verschillende kerstliederen ook andere mooie ballads en sfeersongs ten gehore worden gebracht. De toegang van de avond is gratis, een vrije gift is welkom als tegemoetkoming in de onkosten. De deur is open vanaf 19.30 uur,
aanvang is om 20.00 uur. Graag vooraf even aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 18 december 09.30 uur Eucharistieviering, voorganger: M.Tharsis,SVD
Organist, cantor en samenzang
Pax Christikerk: 18 december 11.00 uur Woord-en communieviering, voorgangers: leden van 3D. Organist en samenzang. Kinderwoorddienst- en 10+groep.
SECRETARIATEN
In de H.Lucaskerk is open op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur Bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
In de Pax Christikerk open op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.