WILLIBRORD ACTUEEL 22-01-2023

Jaargang 16, nr.20 22-01-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 22 januari 9.30 uur Woord-en communieviering, voorganger Parochiaan Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 22 januari 10.30 uur Oecumenische viering in Kerkcentrum Holy
Pax Christi gesloten Voorgangers: L.Meijer en H. Habekotté Koor: Impuls

==============================================
De You-Tube vieringen vanuit parochie De Goede Herder kunt u bekijken via het Goede Herder YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand: Vesperviering 27 januari 2023
____________________________________________________________________________________________________________
GELOOFSVERDIEPING Vrijdagavond 20 januari is er filmavond in de Pax Christikerk. De avond is van 20.00 tot circa 22.15 uur. U kunt vanaf 19.45 uur binnenlopen. We gaan kijken naar de film THE TWO POPES. In 2013 kondigde de onlangs overleden paus Benedictus XVI geheel onverwacht zijn aftreden aan. De film speelt vlak voor de machtswisseling en volgt een (speculatieve) ontmoeting tussen de twee tegenpolen. Als kardinaal Bergoglio (de huidige paus Franciscus) vanuit Argentinië naar Rome afreist om paus Benedictus te vragen afstand te mogen doen van zijn kardinaalschap, omdat hij ‘als gewone priester de gelovigen beter kan bijstaan’, begint een gesprek tussen twee mannen. En wat voor gesprek….. Van harte aanbevolen deze film te bekijken. Zondagmiddag 29 januari is er aansluitend aan de viering een filmmiddag in de De Werff met koffie en lunch. We kijken naar de film: Kapsalon Romy. Aanmelden voor 29 januari via email: jacobusmartinus@goedeherparochie.nl Kloosterweekend Even loskomen van de alledaagse hectiek, tijd voor bezinning, tijd om je mee te laten nemen in het rustgevende ritme van het kloosterleven. Dat kan bij de zusters Benedictinessen in Oosterhout. Van donderdag 15 juni tot en met zondag 18 juni is er weer een kloosterweekend waaraan u kunt deelnemen. Het lijkt nog ver weg, maar de zusters willen graag in maart al weten of ze kunnen rekenen op een groep uit Vlaardingen. Er is plaats voor maximaal 11 deelnemers. Dus geef u snel op. Meer informatie via tel. 06-27241418. Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

AKTIE KERKBALANS Zaterdag 14 januari is de actie Kerkbalans van start gegaan. Een actie om aandacht te vragen voor de financiële kant van het ‘Kerk zijn’. Ook de kerken ontkomen niet aan prijsstijgingen o.a. vanwege de verhoogde energiekosten. Vele vrijwilligers dragen ‘om niet’ hun steentje bij, dat verlicht de kosten en daar zijn we uitermate dankbaar voor. Maar er blijven nog veel kosten over die betaald moeten worden. We hopen van harte dat u meedoet door het inschrijfformulier in te vullen en te retourneren en op die manier uw financiële steentje bij te dragen.

WEEK VAN GEBED VOOR EENHEID VAN CHRISTENEN Bid mee van 15 t/m 22 januari 2023 tijdens de Week van gebed voor eenheid. De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. In het kader van de eenheid zijn er in Vlaardingen twee oecumenische vieringen. Op 15 januari was de viering in de Bethelkerk, op 22 januari om 10.30 uur in Kerkcentrum Holy voor gemeenteleden en parochianen van Kerkcentrum Holy en de Pax Christikerk.

DE WINDWIJZER, Schiedamseweg 95
Tegenlicht: De zon is van iedereen
Op maandag 23 januari bekijken we de uitzending ‘De zon is van iedereen’, waarin kunstenaar Marjan van Aubel pleit voor een ‘solar democracy’. Op het moment dat zonnetechnologie gekoppeld wordt aan esthetiek en design ontstaat een heel nieuw perspectief. We spreken met elkaar verder over onderdelen uit het programma en hoe we zelf denken over de gedachten die naar voren worden gebracht. Entree bedraagt € 2,50.
Graag vooraf aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl.
Gastvrijdag met Supernova
Twee mannen, al 20 jaar samen. Een schrijver en een concertpianist die samen een trip door Engeland maken. Ze bezoeken oude vrienden en belangrijke plaatsen. Eén van de mannen is dement aan het worden. Op deze misschien laatste reis samen zien we hun liefde maar ook hun problemen. Ze ruziën en kibbelen. Een mooie stille film met twee heel goede acteurs! Wees welkom op vrijdag 27 januari om 20.00 uur (€ 6,–); maaltijd vooraf om 18.00 uur (€ 7,50), aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl
Do 26/1 om 17.00 uur – Warm Onthaal Za 21/1 om 9.30 uur – Repair café

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK

H.Lucaskerk: 29 januari 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging Organist en samenzang
Pax Christikerk: 29 januari 11.00 uur Eucharistieviering voorganger: M.Tharsis, SVD
Organist en samenzang
SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur geopend zijn. Op donderdag is het secretariaat gesloten.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op
donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.