WILLIBRORD ACTUEEL 29-01-2023

Jaargang 16, nr.21                                                                                                             29-01-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN website: www.rkkerkvlaardingen.nl
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 29 januari 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger: H. Egging Organist en samenzang
Pax Christikerk: 29 januari 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: M. Tharsis, SVD
Organist en samenzang
Pax Christikerk: 14.00 uur 1 febr. Eucharistieviering, voorganger: H. Egging


CARNAVALSFEEST Vrijdagavond 17 februari van 19.00-20.30 uur is er voor kinderen vanaf 4 jaar en jongeren van 12 + een Carnavalsfeest in de Pax Christikerk. Tijdens een gezellig samenzijn gaan we Venetiaanse maskers maken. Graag voor 13 februari opgeven via jongerenwerkpaxchristi@gmail.com

GELOOFSVERDIEPING Vrijdagavond 10 februari is er weer meditatieavond in de Pax Christikerk. De avond is van 20.00 tot ca. 21.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en thee te drinken. Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

Vrijdagavond 10 februari Filmavond in Petrus en Pauluskerk De avond is van 20.00 tot circa 22.15 uur. U kunt vanaf 19.45 uur binnenlopen. We gaan kijken naar de film Still Mine. Craig Morrison, een boer op het platteland van St. Martens in Canada, is gewend om dingen zelf te doen. Wanneer de gezondheid van zijn vrouw Irene begint te falen, realiseert Craig, een bekwame timmerman, zich dat hij een nieuw huis voor hen moet bouwen om in te wonen en om het voor haar gemakkelijker te maken om zich te verplaatsen. Maar wanneer een overheidsinspecteur het zijn persoonlijke missie maakt om de bouw van het nieuwe huis te stoppen, moet Craig vechten voor zijn recht om hun laatste huis te bouwen.Een romatisch filmdrama, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Van harte aanbevolen deze film te bekijken. Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

Kloosterweekend Even loskomen van de alledaagse hectiek, tijd voor bezinning, tijd om je mee te laten nemen in het rustgevende ritme van het kloosterleven. Dat kan bij de zusters Benedictinessen in Oosterhout. Van donderdag 15 juni tot en met zondag 18 juni is er weer een kloosterweekend waaraan u kunt deelnemen. Het lijkt nog ver weg, maar de zusters willen graag in maart al weten of ze kunnen rekenen op een groep uit Vlaardingen. Er is plaats voor maximaal 11 deelnemers. Dus geef u snel op. Meer informatie via tel. 06-27241418. Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

VOOR DE VOEDSELBANK
Zondag 5 februari is de eerste zondag van de maand. U kunt dan weer producten inleveren die bestemd zijn voor de voedselbank. Iedere maand staat er een ander product centraal. Voor de maand februari wordt gevraagd om broodbeleg (zoals jam, pasta, hagelslag, pindakaas). Ook nu de mensen die gebruik maken van de voedselbank naar de speciale winkel gaan en niet meer in de kerken komen afhalen, zijn de producten hard nodig. Van harte aanbevolen.

BIJEENKOMST OP 15 FEBRUARI OVER LHBTI EN GELOOF
MOV/ZWO organiseren op woensdag 15 februari om 19.30 uur in De Windwijzer een avond over kerk, geloofsgesprekken en LHBTI onder begeleiding van stichting WIJdekerk in samenwerking met Regenboogstad Vlaardingen.
Hoe ga je hierover het gesprek met elkaar aan en steun je gelovige LHBTI personen en hun naasten bij hun geloofsbeleving? Paula Blokhuis van Stichting WIJdekerk zal de avond begeleiden. Op deze avond kunt u met elkaar ervaringen uitwisselen en ervaringen uit het land vernemen. Daarnaast kan met elkaar ook het gesprek aangegaan worden over hoe LHBTI-zijn plek kan hebben in de kerken. Nadrukkelijk zonder te sturen maar om respectvol open met elkaar te verkennen.
De zaal gaat open om 19.00 uur en de avond start om 19.30 uur. U bent van harte welkom!
Wij kunnen ons voorstellen dat LHBTI en geloof voor sommigen een lastig onderwerp is om aan te snijden. Han Raeijmaekers heeft aangeboden om, indien dit op prijs gesteld wordt, vooraf persoonlijk een toelichting te kunnen geven op de bijeenkomst.
Han is bereikbaar op 06 3056 5296.

DE WINDWIJZER, Schiedamseweg 95
Gastvrijdag met Supernova
Twee mannen, al 20 jaar samen. Een schrijver en een concertpianist die samen een trip door Engeland maken. Ze bezoeken oude vrienden en belangrijke plaatsen. Eén van de mannen is dement aan het worden. Op deze misschien laatste reis samen zien we hun liefde maar ook hun problemen. Ze ruziën en kibbelen. Een mooie stille film met twee heel goede acteurs! Wees welkom op vrijdag 27 januari om 20.00 uur (€ 6,–); maaltijd vooraf om 18.00 uur (€ 7,50), aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl

Leesgroep De Kampschilders.
Met elkaar willen we het nieuwe boek De Kampschilders van Jan Brokken bespreken als voorbereiding op de schrijversavond over dit boek op 22 februari aanstaande. We wisselen onze ervaringen uit en kunnen ook vragen bespreken die op de 22e aan de schrijver gesteld kunnen worden. De avond is gepland op maandag 6 februari om 19.30 uur. Er is nog geen vaste leesgroep in De Windwijzer, maar wie weet raak jij geïnspireerd om meer te lezen en samen te bespreken en is dit een mooie aanzet. Graag vooraf aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 5 februari gesloten Gezamenlijke viering in de Pax Christikerk
Pax Christikerk: 5 februari 10.30 uur Gezamenlijke gezinsviering.
Voorganger M. Tharsis, SVD
Voorstellen1e communicanten. 

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur geopend zijn. Op donderdag is het secretariaat gesloten.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op
donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.