WILLIBRORD ACTUEEL 05-02-2023

Jaargang 16, nr.22                                                                            05-02-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 05 februari kerk gesloten, viering in de Pax Christikerk
Pax Christikerk: 05 februari 10.30 uur Gezamenlijke viering Eucharistieviering, gezinsviering voorganger: M.Tharsis, SVD, voorstellen 1e communicanten Organist en samenzang
Deurcollecte bestemd voor de PCI

YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand: Vesperviering
____________________________________________________________________________________________________________
1E COMMUNICANTEN
Zondag 5 februari zullen de kinderen die in Vlaardingen zich gaan voorbereiden op hun
1e H. Communie zich tijdens de viering voorstellen.
We wensen hen een mooie dienst en een goede voorbereidingstijd.

CARNAVALSFEEST
Vrijdagavond 17 februari van 19.00-20.30 uur is er voor kinderen vanaf 4 jaar en jongeren van 12 + een Carnavalsfeest in de Pax Christikerk.
Tijdens een gezellig samenzijn gaan we Venetiaanse maskers maken. Graag voor 13 februari opgeven via jongerenwerkpaxchristi@gmail.com

KOM ZINGEN BIJ OKIDO
Kids:Vind je ook dat OKIDO altijd van die leuke liedjes zingt? Zit je ook mee te swingen op je stoel? Kom dan gezellig mee zingen, dan wordt het nog leuker.
Een aantal kinderen verlaat OKIDO, dus zijn we hard op zoek naar kinderen die willen komen zingen. Anders…….. kan het zomaar zijn dat OKIDO moet stoppen. En dat kan toch niet! Vanaf plusminus 6 jaar ben je meer dan welkom.
Bel voor meer info naar Dick Nels: 06 40633691.

VOOR DE VOEDSELBANK
Zondag 5 februari is de eerste zondag van de maand. U kunt dan weer producten inleveren die bestemd zijn voor de voedselbank. Iedere maand staat er een ander product centraal. Voor de maand februari wordt gevraagd om broodbeleg (zoals jam, pasta, hagelslag, pindakaas). Ook nu de mensen die gebruik maken van de voedselbank naar de speciale winkel gaan en niet meer in de kerken komen afhalen, zijn de producten hard nodig. Van harte aanbevolen.

ONTMOETINGSOCHTENDEN
Woensdag 8 februari: Ontmoetingsochtend in de H.Lucaskerk. Hans Oosterholt verzorgt een film-reisverslag van zijn reis naar Toscane. De ochtend wordt afgesloten met een Italiaanse lunch verzorgd door Lucas Cooking. Kosten € 7,50. Inschrijven voor 5 februari via
ontmoetenkerkplein@gmail.com of telefonisch via 06 23632559.Tijd: van 10.00-12.00 uur.

Donderdag 9 februari: Ontmoetingsochtend in de Pax Christikerk. Vanaf 11.30 uur bent u van harte welkom voor een stamppotmaaltijd ,ontmoeting, koffie, thee, gezelligheid en een leuke activiteit. 

GELOOFSVERDIEPING
Vrijdagavond 10 februari is er weer meditatieavond in de Pax Christikerk. De avond is van 20.00 tot ca. 21.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en thee te drinken.
Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl
Vrijdagavond 10 februari Filmavond in Petrus en Pauluskerk
De avond is van 20.00 tot circa 22.15 uur. U kunt vanaf 19.45 uur binnenlopen. We gaan kijken naar de film Still Mine. Craig Morrison, een boer op het platteland van St. Martens in Canada, is gewend om dingen zelf te doen. Wanneer de gezondheid van zijn vrouw Irene begint te falen, realiseert Craig, een bekwame timmerman, zich dat hij een nieuw huis voor hen moet bouwen om in te wonen en om het voor haar gemakkelijker te maken om zich te verplaatsen. Maar wanneer een overheidsinspecteur het zijn persoonlijke missie maakt om de bouw van het nieuwe huis te stoppen, moet Craig vechten voor zijn recht om hun laatste huis te bouwen. Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl
Kloosterweekend
Even loskomen van de alledaagse hectiek, tijd voor bezinning, tijd om je mee te laten nemen in het rustgevende ritme van het kloosterleven. Dat kan bij de zusters Benedictinessen in Oosterhout. Van donderdag 15 juni tot en met zondag 18 juni is er weer een kloosterweekend waaraan u kunt deelnemen. Het lijkt nog ver weg, maar de zusters willen graag in maart al weten of ze kunnen rekenen op een groep uit Vlaardingen. Er is plaats voor maximaal 11 deelnemers. Dus geef u snel op. Meer informatie via tel. 06-27241418. Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

BIJEENKOMST OP 15 FEBRUARI OVER LHBTI EN GELOOF
MOV/ZWO organiseren op woensdag 15 februari om 19.30 uur in De Windwijzer een avond over kerk, geloofsgesprekken en LHBTI onder begeleiding van stichting WIJdekerk in samenwerking met Regenboogstad Vlaardingen.
Hoe ga je hierover het gesprek met elkaar aan en steun je gelovige LHBTI personen en hun naasten bij hun geloofsbeleving? Paula Blokhuis van Stichting WIJdekerk zal de avond begeleiden. Op deze avond kunt u met elkaar ervaringen uitwisselen en met elkaar ook het gesprek aangegaan over hoe LHBTI-zijn plek kan hebben in de kerken. Nadrukkelijk zonder te sturen maar om respectvol open met elkaar te verkennen.
De zaal gaat open om 19.00 uur en de avond start om 19.30 uur. U bent van harte welkom!
Vindt u LHBTI en geloof een lastig onderwerp ? Han Raeijmaekers heeft aangeboden om, indien dit op prijs gesteld wordt, vooraf persoonlijk een toelichting te kunnen geven op de bijeenkomst. Han is bereikbaar op 06 3056 5296.

De Kampschilders

Met elkaar willen we het nieuwe boek De Kampschilders van Jan Brokken bespreken als voorbereiding op de schrijversavond over dit boek op 22 februari aanstaande. We wisselen onze ervaringen uit en kunnen ook vragen bespreken die op de 22e aan de schrijver gesteld kunnen worden. De avond is gepland op maandag 6 februari om 19.30 uur. Er is nog geen vaste leesgroep in De Windwijzer, maar wie weet raak jij geïnspireerd om meer te lezen en samen te bespreken en is dit een mooie aanzet. Graag vooraf aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 12 februari 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger M.Tharsis,SVD
Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 12 februari 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger Ch. Duynstee
Koor: Liriko
Deurcollecte voor La Granja.
SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Op donderdag is het secretariaat gesloten.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl

Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op
donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.