WILLIBRORD ACTUEEL 12-02-2023

Jaargang 16, nr.23                                                                   12-02-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 12 februari 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger M. Tharsis,SVD. Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 12 februari 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: Ch. Duynstee
Koor: Liriko. Deurcollecte voor La Granja
Pax Christikerk: woensdag 15 februari 14.00 uur Eucharistieviering, voorganger: M. Tharsis, SVD

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand: Vesperviering
____________________________________________________________________________

CARNAVALSFEEST Vrijdagavond 17 februari van 19.00-20.30 uur is er voor kinderen vanaf 4 jaar en jongeren van 12 + een Carnavalsfeest in de Pax Christikerk. Tijdens een gezellig samenzijn gaan we Venetiaanse maskers maken. Graag voor 13 februari opgeven via jongerenwerkpaxchristi@gmail.com

KOM ZINGEN BIJ OKIDO Kids:Vind je ook dat OKIDO altijd van die leuke liedjes zingt? Zit je ook mee te swingen op je stoel? Kom dan gezellig mee zingen, dan wordt het nog leuker. Een aantal kinderen verlaat OKIDO, dus zijn we hard op zoek naar kinderen die willen komen zingen. Anders…….. kan het zomaar zijn dat OKIDO moet stoppen. En dat kan toch niet! Vanaf plusminus 6 jaar ben je meer dan welkom. Bel voor meer info naar Dick Nels: 06 40633691.

GELOOFSVERDIEPING Bloemschikken in de Vastentijd – zondagmiddag 5 maart. De vastentijd is een tijd van inkeer en bezinning. Zondagmiddag 5 maart is er gelegenheid een bloemschikking te maken, passend in de vastentijd, met elementen die verwijzen naar Bijbellezingen in deze tijd. Na de viering en het koffiedrinken gebruiken we de lunch, daarna gaan we aan de slag om de bloemschikkinmg te maken. Plaats: Pax Christikerk – Datum: zondag 5 maart. Aanvang: na de viering. De middag duurt tot ca.16.00 uur. Opgeven: voor 19 februari via tel. nr. 06-10709911 of emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl of via de intekenlijst in de hal van de kerk.

Heeft de kerk nog toekomst Serie van 2 avonden naar aanleiding van het boek van Jozef de Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. We leven niet meer in een religieuze, christelijke samenleving. Voor sommigen is daardoor de Kerk in crisis en verwarring geraakt. Dat ontkent bisschop De Kesel niet, maar zegt hij: ’de Kerk moet de tekenen van de tijd leren verstaan’. Tijdens 2 avonden willen we, onder leiding van pastor Duynstee ons bezinnen hoe de Kerk toekomst heeft in de huidige samenleving. Ze zal zich moeten herbezinnen over haar zending en zich moeten herpositioneren. We komen samen in de pastorie van de basiliek op dinsdagavond 14 maart en 21 maart van 19.30 en 21.30 uur. Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

Kloosterweekend Even loskomen van de alledaagse hectiek, tijd voor bezinning, tijd om je mee te laten nemen in het rustgevende ritme van het kloosterleven. Dat kan bij de zusters Benedictinessen in Oosterhout. Van donderdag 15 juni tot en met zondag 18 juni is er weer een kloosterweekend waaraan u kunt deelnemen. Het lijkt nog ver weg, maar de zusters willen graag in maart al weten of ze kunnen rekenen op een groep uit Vlaardingen. Er is plaats voor maximaal 11 deelnemers. Dus geef u snel op. Meer informatie via tel. 06-27241418. Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl
HEMELS FILMFESTIVAL
In het kader van het Hemels Filmfestival kunt u de film ‘Hors Normes’ bekijken. Een Franse tragikomische film waarin een man, die een centrum runt voor jonge mensen met autisme, worstelt met complexe gevallen, crisissen en druk van de inspectie. Wanneer: dinsdag 14 februari Aanvang 20.00 uur Kosten €10,00 (voor 2 kaartjes)
Plaats: Rehobothkerk, Billitonlaan 106, Vlaardingen.
In diezelfde week draait de film ‘Into the Wild’; een waargebeurd drama over een jonge atleet die na zijn studie alles opgaf om naar Alaska te lopen en daar in de wildernis te gaan wonen.
Wanneer: vrijdag 17 februari Aanvang 20.00 uur Kosten €10,00 (voor 2 kaartjes)
Plaats: Kerkcentrum Holy, Reigerlaan 47A, Vlaardingen.

DE WINDWIJZER, Schiedamseweg 95
Bijeenkomst over LHBTI EN GELOOF
MOV/ZWO organiseren op woensdag 15 februari om 19.30 uur in De Windwijzer een avond over kerk, geloofsgesprekken en LHBTI onder begeleiding van stichting WIJdekerk in samenwerking met Regenboogstad Vlaardingen.
Hoe ga je hierover het gesprek met elkaar aan en steun je gelovige LHBTI personen en hun naasten bij hun geloofsbeleving? Paula Blokhuis van Stichting WIJdekerk zal de avond begeleiden. Op deze avond kunt u met elkaar ervaringen uitwisselen en met elkaar ook het gesprek aangegaan over hoe LHBTI-zijn plek kan hebben in de kerken. Nadrukkelijk zonder te sturen maar om respectvol open met elkaar te verkennen.
De zaal gaat open om 19.00 uur en de avond start om 19.30 uur. U bent van harte welkom!

De werkelijke omvang van de klimaatuitdaging
Erik Barents houdt op bevlogen wijze een interessante lezing over wat het kwantitatief betekent om per 2050 afscheid genomen te moeten hebben van alle fossiele brandstoffen. En wat zijn de (on)mogelijkheden om die te vervangen? Een heldere uiteenzetting, waarover je zeker nog zult napraten! Wees welkom op maandag 13 februari. Aanvang is om 19.30 uur (Entree: € 2,50).
Zin op Zondag Een nadere kennismaking, door Karel van Duijvenbooden, met misschien wel de meest beroemde Rotterdammer, Desiderius Erasmus; priester, theoloog, filosoof, schrijver en humanist. Op zondagmiddag 19 februari om 15.00 uur worden we meegenomen in de gedachtegang en levensvisie van Erasmus. Wees welkom! Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 19 februari 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging
Organist, Cantor en samenzang
Pax Christikerk: 19 februari 11.00 uur Woord-en communieviering voorganger: 3D
Koor: Impuls Kinderwoorddienst,

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679 of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op
donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790 of per email:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.