WILLIBRORD ACTUEEL 19-02-2023

Jaargang 16, nr.24                                                                                 19-02-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 19 februari 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging Organist, cantor en samenzang
Pax Christikerk: 19 februari 11.00 uur Woord-en communieviering voorgangers: leden van 3D
Koor: Impuls. Kinderwoorddienst.
Deurcollecte voor de slachtoffers in Turkije en Syrië
Aswoensdag: 22 februari 10.30 uur H. Lucas gebedsviering met askruisje
Aswoensdag: 22 februari 19.30 uur Pax Christikerk gezamenlijke, oecumenische
gebedsviering met askruisje. Voorganger: A. Kunnekkadan,SVD

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand: Vesperviering
____________________________________________________________________________________________

ONTMOETEN
22 februari – ontmoeten op kerkplein van de Lucaskerk. Om 10.30 uur is er een gebedsviering in de kerkzaal met uitdelen van een askruisje, daarna is er koffie. De ochtend sluiten wij af met soep. De opbrengst van de soep is in de vastenperiode voor de vastenprojecten van de gezamenlijke kerken Vlaardingen.
 VIOLENACTIE
Heeft u vorig jaar ook zo genoten van de violen? Evenals vorig jaar gaan we weer violen verkopen. Met uw aankoop steunt u onze geloofsgemeenschap.
De prijs van een zak violen is 9,00 Euro. U kunt tot uiterlijk woensdag 22 februari de violen bestellen. Er zijn diverse kleuren. Te weten: gemengd, paars, geel, of rose/wit. U kunt bestellen via email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl via de intekenlijst in de hal van de kerk of via tel. nr. 06 10709911. Vermeld bij uw bestellen hoeveel zakken u wilt en welke kleur of kleuren.

KOM ZINGEN BIJ OKIDO
Kids:Vinden jullie ook dat OKIDO altijd van die leuke liedjes zingt? Zitten jullie ook mee te swingen op je stoel? Kom dan gezellig mee zingen, dan wordt het nog leuker.
Een aantal kinderen verlaat OKIDO, dus zijn we hard op zoek naar kinderen die willen komen zingen. Anders…….. kan het zomaar zijn dat OKIDO moet stoppen. En dat kan toch niet! Vanaf plusminus 6 jaar ben je meer dan welkom.
Bel voor meer info naar Dick Nels: 06 40633691.

GELOOFSVERDIEPING
Bloemschikken in de Vastentijd – zondagmiddag 5 maart.
De vastentijd is een tijd van inkeer en bezinning. Zondagmiddag 5 maart is er gelegenheid een bloemschikking te maken, passend in de vastentijd, met elementen die verwijzen naar Bijbellezingen in deze tijd. Na de viering en het koffiedrinken gebruiken we de lunch, daarna gaan we aan de slag om de bloemschikking te maken. De kosten zijn 15,00 euro, incl. lunch.
Plaats: Pax Christikerk – Datum: zondag 5 maart. Aanvang: na de viering. De middag duurt tot ca.16.00 uur. Opgeven: voor 26 februari via tel. nr. 06-10709911 of emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl of via de intekenlijst in de hal van de kerk.
Heeft de kerk nog toekomst
Serie van 2 avonden naar aanleiding van het boek van Jozef de Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. We leven niet meer in een religieuze, christelijke samenleving. Voor sommigen is daardoor de Kerk in crisis en verwarring geraakt. Dat ontkent bisschop De Kesel niet, maar zegt hij: ’de Kerk moet de tekenen van de tijd leren verstaan’. Tijdens 2 avonden willen we, onder leiding van pastor Duynstee ons bezinnen hoe de Kerk toekomst heeft in de huidige samenleving. Ze zal zich moeten herbezinnen over haar zendiing en zich moeten herpositioneren. We komen samen in de pastorie van de basiliek op dinsdagavond 14 maart en 21 maart van 19.30 en 21.30 uur.
Kloosterweekend
Even loskomen van de alledaagse hectiek, tijd voor bezinning, tijd om je mee te laten nemen in het rustgevende ritme van het kloosterleven. Dat kan bij de zusters Benedictinessen in Oosterhout. Van donderdag 15 juni tot en met zondag 18 juni is er weer een kloosterweekend waaraan u kunt deelnemen. Het lijkt nog ver weg, maar de zusters willen graag in maart al weten of ze kunnen rekenen op een groep uit Vlaardingen. Er is plaats voor maximaal 11 deelnemers. Dus geef u snel op. Meer informatie via tel. 06-27241418. Aanmelden kan via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

DE WINDWIJZER, Schiedamseweg 95
Zin op Zondag
Een nadere kennismaking, door Karel van Duijvenbooden, met misschien wel de meest beroemde Rotterdammer, Desiderius Erasmus; priester, theoloog, filosoof, schrijver en humanist. Op zondagmiddag 19 februari om 15.00 uur worden we meegenomen in de gedachtegang en levensvisie van Erasmus. Wees welkom! Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk: 26 februari 9.30 uur Eucharistie, voorganger H. Egging
Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 26 februari 11.00 uur Eucharistie, voorganger A.Kunnekkadan SVD
Organist en samenzang
Kinderwoorddienst.
SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl

Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op
donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.