WILLIBRORD ACTUEEL 19-03-202

Jaargang 16, nr.28                                                                                       19-03-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

4e zondag van de vasten.
H.Lucaskerk: 19 maart 10.30 uur Gezamenlijke viering. Eucharistie voorganger
M. Tharsis,SVD m.m.v een koor uit de Bethelkerk
Pax Christikerk: gezamenlijke viering in de H.Lucaskerk.
Pax Christikerk gesloten.
Deurcollecte voor het Vastenproject.

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
Laatste vrijdag van de maand: vesperviering vanuit de Liduinabasiliek.
___________________________________________________________________________
ONTMOETINGSOCHTEND
22 maart ontmoeten van 10 – 12 uur op het kerkplein van de Lucaskerk.
Er wordt een film (20 min.) gedraaid over de wereld beroemde processie Semana Santa in Spanje. Beelden zijn opgenomen op Goede vrijdag. Na de film is er tijd voor een praat -, klaverjas- , rummykub tafel. Wij sluiten de ochtend af met soep – opbrengst van de soep is voor het vastenproject van de gezamenlijke Vlaardingse kerken.

VASTENACTIE
Als bijlage bij deze WA vindt u een informatieve brief over de vastenactie, met name over de nieuwe opzet van de voedselbank in Vlaardingen. De voedselbank is dit jaar aangewezen als lokaal project van de vastenactie. Giften zijn van harte welkom. Wilt u bijdragen aan de projecten van Vastenactie 2023?
Uw gift voor de projecten van de Vastenactie kunt u overmaken naar:
NL82 INGB 0000 5562 94 van actierekening MOV-ZWO, o.v.v. Vastenactie of via bijgaande QR-code. Om het u makkelijk te maken is er al een bedrag ingevuld, indien gewenst kunt u dat uiteraard zelf aanpassen.

                                                                                                         
ANDERS DAN ANDERS VIERING — een terugblik
Afgelopen zondag was de feestelijke viering van de 25e Anders dan Andersviering. En het werd een feest. Heerlijk om in een volle kerk te zingen en te spelen. Daarom zijn enige bedankjes op hun plaats. Als eerste een woord van dank aan Kees Koeleman. Wat fijn dat Kees weer voorging tijdens een Anders dan Andersviering. Het was weer als vanouds: inhoudelijk sterk en hier en daar doorspekt met een vleugje humor. Dank aan de “klusploeg” van Impuls, die ervoor heeft gezorgd dat het grote en loodzware scherm, een plekje in de kerk heeft gekregen. Door dit scherm, dat we tijdens deze viering voor het eerst hebben gebruikt, zijn presentaties veel beter zichtbaar.Fijn dat Impuls ook een aantal liedjes meezong met het combo. En natuurlijk een woord van dank aan iedereen die achter de schermen aan deze viering heeft meegewerkt. Na jaren van trouwe dienst gaan bassist Menno en sologitarist Jeroen het combo verlaten. Veel dank voor jullie inzet. We zijn nog op zoek naar een sologitarist. Is dat wat voor jou, neem dan contact op met Dick Nels.

VASTENMAALTIJD

Op de vrijdagen 17 en 31 maart zijn er in de Pax Christikerk vastenmaaltijden met een moment van bezinning. De eenvoudige soep maaltijden beginnen om 18.00 uur. U kunt zich opgeven via de intekenlijst in de hal van de Pax Christikerk, via de email secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl of via telefoonnr. 06 27241418. Er staat een mandje voor uw vrijwillige bijdrage die bestemd is voor de vastenactie.

GELOOFSVERDIEPING Zaterdag 1 april – Palmpaasstokken maken

Zaterdag 1 april (geen mop) van 15.00 – 17.00 uur kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd, met een begeleider, bv. ouder of grootouder, in de Pax Christikerk Palmpaasstokken komen maken. Zelf meenemen: broodhaantje (heb je die niet dan kun je een haantje kleuren, de kleurplaat krijg je in de kerk), en bv mandarijntjes, chololade-eitjes o.i.d. Zondag 2 april mag je dan in de Pax Christikerk meelopen tijdens de Palmpaasoptocht door de kerk. Aanmelden voor 27 maart via jongerenwerkpaxchristi@gmail.com

Excursie naar de Beeldentuin in Hoofddorp

Op woensdag 5 april is er een excursie naar Hoofddorp o.l.v. pastor Avin Kunnekkadan. We bezoeken de Beeldentuin die achter de Joannes de Doperkerk ligt. In de tuin groeien kruiden , planten en bomen die in de Bijbel worden genoemd. We lopen langs de Kruiswegstaties die ook in de tuin staan. Vertrek om 10.15 uur vanaf de Petrus en Paulus kerk in Maassluis. Om 15.30 uur vertrek naar Maassluis. Eigen lunchpakketje meenemen. Eigen vervoer, of per bus bij voldoende deelname. Meer informatie en opgeven (voor 27 maart): geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

GEUZENMAAND
Zaterdag 18 maart organiseren Museum Vlaardingen en Jan van Dorp, curator van de kunstexpositie ‘Kwetsbare vrijheid’, van 10:30-12:30 uur een workshop voor volwassenen in de tijdelijke grafiekwerkplaats in het museum.
Deelname kost behalve de entree voor het museum, € 5 per volwassene. Aanmelden via info@museumvlaardingen.nl

Zondag 19 maart deelt de Afghaanse fotojournalist Hedayatullah Amid het persoonlijke verslag over zijn evacuatie uit Kabul en wat Afghanistan nu een jaar onder controle van de Taliban te wachten staat. Het zal je overkomen: enkele weken als fotojournalist voor het persagentschap EPA) bij de Olympische Winter Spelen in Japan werken om daarna naar je eigen land, Afghanistan, terug te keren – de volgende dag de machtsovernamen door de Taliban mee te maken en uiteindelijk als vluchteling in Vlaardingen terecht te komen Zijn verhaal is zondag 19 maart te beluisteren om 15.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95.

DIALOOGTAFEL

Op vrijdag 24 maart van 14.00-16.00 uur is er weer een dialoogtafel in Ontmoetingscentrum Marnix (Marnixlaan 19)
Over Kwetsbare Vrijheid in het kader van de Geuzenmaand organiseert PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen verspreid over vier weken in de maand maart, in vier verschillende wijken en op diverse dagdelen dialoogtafels.
De bedoeling is dat de deelnemers onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers gestructureerd met elkaar van gedachten wisselen over het thema “Kwetsbare Vrijheid”. Iedereen boven de 18 jaar die voldoende de Nederlandse taal begrijpt en spreekt kan meedoen! Per locatie is een tafel beschikbaar voor maximaal 10 deelnemers. Deelname is gratis. Van tevoren opgeven met vermelding van uw naam en mobiel telefoonnummer is beslist noodzakelijk en kan uitsluitend via mailadres: ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl. U krijgt een bevestiging van uw deelname.

HULP BIJ BELASTINGAANGIFTE
De sociaal raadslieden van Minters kunnen hulp bieden bij het invullen van uw belastingformulier. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.
Kijk daarvoor op de website www.minters.nl of bel 010 – 435 10 22

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK – 5e zondag in de vastentijd
H.Lucaskerk: 26 maart 9.30 uur Eucharistie, voorganger Ch. Duynstee Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 26 maart 11.00 uur Woord-en communieviering, voorgangers leden van 3D. Koor: Zanggroep Impuls. Kinderwoorddienst en 10+ groep.

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op
donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.