WILLIBRORD ACTUEEL 2603-2023

Jaargang 16, nr.29                                                                                         26-03-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN website: www.rkkerkvlaardingen.nl
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

5e zondag van de vasten.
H.Lucaskerk: 26 maart 9.30 uur Eucharistie voorganger Ch. Duynstee Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 26 maart 11.00 uur Woord-en Communieviering, voorgangers leden van 3D
Koor: Zanggroep Impuls. Kinderwoorddienst en 10+ groep.

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
Laatste vrijdag van de maand: vesperviering vanuit de Liduinabasiliek.
_______________________________________________________________
VASTENACTIE
Uw gift voor de vastenactie 2023 is nog steeds van harte welkom.
U kunt uw gift voor de projecten van de Vastenactie overmaken naar:
NL82 INGB 0000 5562 94 van actierekening MOV-ZWO, o.v.v. Vastenactie of via bijgaande QR-code.

Om het u makkelijk te maken is er al een bedrag ingevuld, indien gewenst kunt u dat uiteraard zelf aanpassen.

VASTENMAALTIJD Vrijdag 31 maart is in de Pax Christikerk de laatste vastenmaaltijd in deze 40 dagentijd. De eenvoudige soep maaltijd met een moment van bezinning begint om 18.00 uur. U kunt zich opgeven via de intekenlijst in de hal van de Pax Christikerk, via de email secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl of via telefoonnr. 06 27241418. Er staat een mandje voor uw vrijwillige bijdrage die bestemd is voor de vastenactie.

VOOR DE JONGEREN Zaterdag 1 april – Palmpaasstokken maken

Zaterdag 1 april (geen mop) van 15.00 – 17.00 uur kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd, met een begeleider, bv. ouder of grootouder, in de Pax Christikerk Palmpaasstokken komen maken. Zelf meenemen: broodhaantje (heb je die niet dan kun je een haantje kleuren, de kleurplaat krijg je in de kerk), en bv mandarijntjes, chololade-eitjes o.i.d. Zondag 2 april mag je dan in de Pax Christikerk meelopen tijdens de Palmpaasoptocht door de kerk. Aanmelden voor 27 maart via jongerenwerkpaxchristi@gmail.com

Donderdag 6 april – 12 +ers: Samen naar the Passion kijken

Donderdagavond kun je samen met andere middelbare scholieren in de Pax Christikerk, Reigerlaan 51, kijken naar The Passion. Wees welkom en beleef met elkaar dit paasevenement. Tijd: 20.15 uur. Graag uiterlijk 4 april opgeven via: jongerenwerkpaxchristi@gmail.com
HET LEVEN EN STERVEN VAN JEZUS CHRISTUS VOLGENS JUDAS
Het Liturgisch Ritmisch Koor LiRiKo van de Pax Christikerk, dat dit jaar haar 40-jarig jubileum viert, brengt in de Goede Week tweemaal ‘Het leven en sterven van Jezus Christus volgens Judas’ ten gehore, een werk gebaseerd op de musical/film “Jezus Christ Superstar”. In 1988 was de première van dit door Henk Govaart bewerkte stuk en in 2005 heeft Liriko dit voor het laatst uitgevoerd. Na 18 jaar komt dit Nederlandstalige project nog een keer tot uitvoering o.l.v. Jurriaan Govaart. Een unieke kans om het lijdensverhaal te beleven. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Wanneer/waar:
woensdag 5 april om 19.30 uur, in De Windwijzer, Schiedamseweg 95, Vlaardingen.
vrijdag 7 april om 15.00 uur, Pax Christikerk, Reigerlaan 51, Vlaardingen.

GELOOFSVERDIEPING Excursie naar de Beeldentuin in Hoofddorp

Op woensdag 5 april is er een excursie naar Hoofddorp o.l.v. pastor Avin Kunnekkadan. We bezoeken de Beeldentuin die achter de Joannes de Doperkerk ligt. In de tuin groeien kruiden , planten en bomen die in de Bijbel worden genoemd. We lopen langs de Kruiswegstaties die ook in de tuin staan. Vertrek om 10.15 uur vanaf de Petrus en Paulus kerk in Maassluis. Om 15.30 uur vertrek naar Maassluis. Eigen lunchpakketje meenemen. Eigen vervoer, of per bus bij voldoende deelname. Meer informatie en opgeven (voor 27 maart): geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

DIALOOGTAFEL Op woensdag 29 maart van 19.30-21.30 uur is er weer een dialoogtafel in Bibliotheek de Plataan – centrum, Waalstraat 100.
Over Kwetsbare Vrijheid in het kader van de Geuzenmaand organiseert PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen verspreid over vier weken in de maand maart, in vier verschillende wijken en op diverse dagdelen dialoogtafels. Woensdag 29 maart is de laatste tafel in deze serie.
De bedoeling is dat de deelnemers onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers gestructureerd met elkaar van gedachten wisselen over het thema “Kwetsbare Vrijheid”. Iedereen boven de 18 jaar die voldoende de Nederlandse taal begrijpt en spreekt kan meedoen! Per locatie is een tafel beschikbaar voor maximaal 10 deelnemers. Deelname is gratis. Van tevoren opgeven met vermelding van uw naam en mobiel telefoonnummer is beslist noodzakelijk en kan uitsluitend via mailadres: ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl. U krijgt een bevestiging van uw deelname.

HULP BIJ BELASTINGAANGIFTE
De sociaal raadslieden van Minters kunnen hulp bieden bij het invullen van uw belastingformulier. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.
Kijk daarvoor op de website www.minters.nl of bel 010 – 435 10 22

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK — Palmpasen
H.Lucaskerk: 2 april 9.30 uur Eucharistie, voorganger Ch. Duynstee Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 2 april 11.00 uur Eucharistie voorganger A. Kunnekkadan, SVD
Koor: Liriko Kinderwoorddienst en 10+ groep.
SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op
donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.