WILLIBRORD ACTUEEL 16-04-2023

Jaargang 16, nr.32                                                                                                                16-04-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk: 16 april 10.30 uur Gezamenlijke eucharistieviering, 1e H. Communie voorganger M. Tharsis,
M.m.v Marit van Reisen en kinderen van Okido
Pax Christikerk: Gezamenlijke viering in de H.Lucaskerk
Pax Christikerk woensdag 19 april 14.00 uur Eucharistieviering, voorganger M.Tharsis,SVD

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
You Tubevieringen voor de komende tijd:
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand: vesperviering vanuit de basiliek
_____________________________________________________________________________

1e H.COMMUNIE Zondag 16 april zullen 5 kinderen uit onze gemeenschap voor de eerste keer de H.Communie ontvangen. De feestelijke viering is in de H. Lucaskerk en begint om 10.30 uur. Namens de Willibrordgemeenschap wensen we de kinderen en hun families een mooie viering en een fijne dag. PATROONSFEEST
Op zaterdag 29 april, de vooravond van de Goede Herder zondag, nodigt het pastoraal team ons uit voor de viering van het Goede Herder Patroonsfeest.
Het thema zal zijn: “Op weg naar een luisterende kerk” Pater Stefan Mangnus o.p. zal over dit boeiende thema een lezing houden. Het programma is als volgt:
18.00 uur Eucharistieviering in de Liduina Basiliek. 19.00 uur Eenvoudige maaltijd
20.00 uur Lezing Stefan Mangnus o.p. 21.30 uur Napraten met een hapje en een drankje.

ZICHTBAAR AANWEZIG IN HEEL VLAARDINGEN
Hoe blijven we als katholieke gemeenschap in de toekomst -vanuit één kerkgebouw- zichtbaar en aanwezig in alle wijken van Vlaardingen? Dat is de opdracht die de commissie ‘Plan pastorale aanpak’ zich gegeven heeft. Zes parochianen van de Lucas- en Pax Christi-locatie buigen zich over deze vraag. Ze worden hierbij ondersteund door de kerkelijk opbouwwerker van het bisdom, Hein Steneker. Momenteel is de groep bezig om na te denken over hoe die ene gezamenlijke gemeenschap met pastorale activiteiten ingericht kan worden: wat moet er perse doorgaan? Wat kan er anders? Wat voor nieuwe activiteiten zijn er nodig? Daarna gaan we kijken hoe dit qua vrijwilligers in te vullen is. Zodra de eerste contouren van dit plan er zijn, willen we hierover in gesprek gaan met de huidige vrijwilligers van de Lucas- en Pax Christi-locatie om ons door hen te laten adviseren en inspireren.
Heeft u nu al vragen, adviezen en suggesties, laat het ons dan weten via de e-mail van Hein Steneker: h.steneker@bisdomrotterdam.nl

KLEDINGINZAMELING Ook dit jaar zal Sam’s kledingactie voor mensen in nood weer hun jaarlijkse kledinginzameling houden. Uw in goede staat zijnde kleding kunt u inleveren op zaterdag 22 april van 10.00 – 11.30 uur bij de Pax Christikerk, Reigerlaan 51. Deze keer is de opbrengst ten behoeve van betere zorg voor moeder en kind in Ethiopië. Met uw hulp kunnen we op deze manier heel veel mensen in nood ondersteunen. Doet u weer mee?

GELOOFSVERDIEPING – filmavond in Maassluis Woensdag 26 april wordt in de Petrus en Pauluskerk in Maassluis de film Maria Magdalena vertoond. Deze schitterende en indruk-wekkende film uit 2018 is een dramafilm geregisseerd door Garth Davis. De film vertelt het Bijbelse verhaal van Christus’ openbare leven vanuit het oogpunt van Maria Magdalena. Datum en tijdstip: Woensdag 26 april 2023 om 19.45 uur. Begeleiding door en nabespreking met René Eysink Smeets. Aanmelden via e-mailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

VREDESWEEK 2023
Van 14-24 september wordt de Vredesweek gehouden. Voor groepen, organisaties en personen die mee willen doen wordt er op dinsdag 18 april in de H. Lucaskerk een brede vergadering gehouden. Aanvang 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Adres: H.Lucaskerk, Hoogstraat 26 Vlaardingen. Laat vooraf even weten dat je komt. Dat kan via tel. nr. 06 30565296 of per email ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl

VRIJHEIDSMAALTIJD in de Windwijzer
Op vrijdag 5 mei van 17.30 – 20.00 uur kunt u deelnemen aan een vrijheidsmaaltijd. Met elkaar proosten op de vrijheid, samen eten, in gesprek gaan over vrijheid en onze ervaringen daarmee. De maaltijd wordt georganiseerd door Platform Ander Vlaardingen, De Windwijzer en de St. Nationale Gedenkdagen.We nodigen Vlaardingers van alle windstreken uit om mee te doen! Aanmelden is wel fijn: dan kunnen we ons goed voorbereiden. Geef je op via ineke.nieuwstraten@gmail.com of na 27 april: nellekevdl46@kpnmail.nl Deelname is gratis.

IN VERBAND MET KONINGSDAG VERSCHIJNT ER 27 APRIL
GEEN WILLIBRORD ACTUEEL.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK 
H.Lucaskerk: 23 april 9.30 uur Eucharistie, voorganger Ch. Duynstee Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 23 april 11.00 uur Eucharistie, voorganger Ch. Duynstee Organist en samenzang
SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op
donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.