WILLIBRORD ACTUEEL 04-05-2023

Jaargang 16, nr.34                                                                                                 04-05-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

H.Lucaskerk 7 mei 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging
Cantor en samenzang
Pax Christikerk 7 mei 11.00 uur Woord-en communieviering, voorgangers leden van 3D
Koor: Liriko. Kindrwoorddienst en 10+ groep
Deurcollecte voor La Granja

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
Laatste vrijdag van de maand: vesperviering vanuit de basiliek
________________________________________________________________________________

ONTMOETINGSOCHTENDEN
H. Lucaskerk
Woensdag 10 mei van 10 – 12 uur is er een ontmoetingsochtend op het kerkplein van de Lucaskerk. Wij hebben een praat-, kaart-, rummykup-tafel. En voor de liefhebbers: wij gaan ook sjoelen. Eind van de ochtend sluiten wij af met soep. U bent van harte welkom!
Pax Christikerk
Donderdag 11 mei van 10.00 – 12.00 uur is er weer een gezellige ontmoetingsochtend in de Pax Christikerk. Er is koffie, thee, tijd voor gesprek. Wat er verder op het prgramma staat is nog een verrassing.
ACTIE VOOR DE VOEDSELBANK — product van de maand
Na de viering op 7 mei kunt u in beide kerken weer producten aanleveren voor de Voedselbank. Iedere maand is er een ander product dat u kunt inleveren. Voor de maand mei is het een doos eieren. We hopen weer op een mooie opbrengst.
GELOOFSVERDIEPING
Dauwtrappen met Hemelvaart
Traditiegetrouw gaan we dauwtrappen op Hemelvaartsdag. De wandeling is op 18 mei. Start om 7 uur, als de dauw er nog net is. We wandelen anderhalf uur door de mooie Broekpolder. Onderweg staan we stil voor een bijzonder verhaal en een meditatief moment waar we tijdens het verder wandelen met elkaar over praten. We sluiten af met een eenvoudig ontbijt. Aansluitend kan men naar de viering in de Pax Christikerk die om 10.30 uur begint.
Start: om 7.00 uur bij sportcentrum Polderpoort, Watersportweg 11.
Einde van de wandeling ca. 9.30 uur. Aanmelden is wenselijk via de email geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl of via de intekenlijst in de kerk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Vensters op God
Aan de hand van het boek Ars Sacra maken we een reis door verschillende eeuwen kunstgeschiedenis. Van vroege eenvoudige voorstellingen uit de catacomben tot rijk gedecoreerde kathedralen uit de hoogtijdagen van de Christelijke kunst. Wat zeggen de vormen ons over het geloof in die tijd. Welke Bijbelverhalen worden uitgebeeld en wie zijn de figuranten op de voorstellingen? Ds. Hugo Habekotté houdt een inleiding en neemt ons mee door de boeiende wereld van de Christelijke kunst. De avond is op donderdag 25 mei. Aanvang 20.00 uur. (inloop vanaf 19.45 uur) in de Pax Christikerk. Aanmelden is wenselijk via de email geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl of telefonisch (06 10709911) of via de intekenlijst in de kerk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Filmavond
Woensdag 24 mei wordt in de Petrus en Pauluskerk de film Je m’appelle Bernadette vertoond. De film is ter voorbereiding op de bedevaart naar Lourdes die komende september wordt gehouden. Ook als u niet naar Lourdes gaat bent u van harte welkom de film te komen bekijken. Aanvang 20.00 uur. Vooraf graag aanmelden via email: m.j.p.soors@planet.nl of bij Secretariaat Petrus en Pauluskerk

HOBBY/PASSIEMARKT
Zaterdag 13 mei van 10.00-15.00 uur is er in kerkcentrum Holy een hobby/passiemarkt. Vorig jaar was deze markt in de Rehobothkerk en dat was een groot succes. Er kwamen veel mensen
een kijkje nemen, vandaar dat er weer een hobby/passiemarkt wordt gehouden. Dit jaar neemt kerkcentrum Holy de organisatie op zich. Dus………. heeft u een hobby, bent u actief bezig met een goed doel en wilt u daar iets van laten zien die dag, geef u dan op bij Corrie van Dorp. U kunt zich ook melden bij haar als u eerst meer wilt weten. Telefoon: 4740266 mailadres: corrievandorp@hetnet.nl
KERKTERRAS
Voor het Kerkterras van 20 augustus a.s. zouden we graag weer een gelegenheidskoor samenstellen. Hoe leuk is het om met jong en oud samen te zingen op het Kerkterras! Aanmelden kan tot eind mei op kerkterras@gmail.com.
Dick Nels neemt de coördinatie op zich voor de muziek en zang. De repetitiedagen zijn al bekend en dat zijn woensdag 7 juni, woensdag 21 juni en woensdag 16 augustus. We zingen dan van 20.00 tot 22.00 uur in de Pax Christikerk.
Wie belangstelling heeft om mee te werken aan de muzikale begeleiding, neem dan z.s.m. contact op, ook via kerkterras@gmail.com. Dick Nels kan het dan verder afstemmen.
WINDWIJZER – lezing met film
In de Windwijzer, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen, zal Pieter Wapenaar op 15 mei 2023 een lezing houden, met aansluitend film. De lezing vormt een inleiding op de film en zal hooguit 25 minuten duren. Na een korte pauze volgt de film, die ongeveer 80 minuten duurt.
Pieter vertelt in de ‘De andere reis met de Beagle’ over hoe de complexe persoonlijkheid van kapitein Robert FitzRoy aanleiding vormt voor de reis met Charles Darwin. Maar ook over het tragische lot van de inheemse bevolking van Vuurland. Hij houdt daarmee een korte inleiding op de film, waarin het water en een parelmoeren knoop de recente geschiedenis van Chili na de staatsgreep van 1973 met het verleden verbinden. Van harte welkom, laat je meeslepen door het verhaal en de prachtige film. Aanvang 20.00 uur.

VIERINGEN VOOR KOMENDE WEKEN
H.Lucaskerk 14 mei 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger A. Kunnekkadan,SVD Koor: Willibrordkoor.
Pax Christikerk: 14 mei 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger A. Kunnekkadan,SVD Koor: Impuls.
Pax Christikerk: 17 mei 14.00 uur Eucharistieviering, voorganger H. Egging
Na de viering ontmoeting en koffiedrinken.
Pax Christikerk 18 mei 10.30 uur Hemelvaart Gezamenlijke viering voorganger Ch.Duynstee. Koor: Willibrordkoor
SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.