WILLIBRORD ACTUEEL 01-10-2023

Jaargang 17, nr. 06                                                                         01-10-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN

e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

VIERINGEN:
H. Lucaskerk: 01 okt. Gezamenlijke viering in de Pax Christikerk
Pax Christikerk: 01 okt. 11.00 uur Gezamenlijke viering
Eucharistieviering in het teken van Maria.
Voorganger: H. Egging. Koor: Liriko
Deurcollecte voor La Granja
Pax Christikerk: 04 okt. 14.00 uur Eucharistieviering, voorganger: M.Tharsis, SVD
Pax Christikerk: 04 okt. 18.30 uur Dierenzegening, voorganger: M.Tharsis, SVD

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand is er een vesperviering vanuit de basiliek (m.u.v. sept.)
_____________________________________________________________________________
WIJZIGING AANVANGSTIJD GEZAMENLIJKE VIERINGEN VANAF 1 OKTOBER
In ver band met het afscheid van pastoor Charles Duynstee is het noodzakelijk om vanaf 1 oktober de aanvangstijd van gezamenlijke vieringen te verschuiven.
Vanaf oktober zullen alle gezamenlijke vieringen beginnen om 11.00 uur, ongeacht of deze in de Lucaskerk of in de Pax Christikerk plaatsvindt. Daardoor kan dezelfde pastor op die zondag ook in een andere kerk voorgaan.
Bij voorbaat dank voor uw begrip. Het Pastoraal team.

VIERING IN HET TEKEN VAN MARIA
Zondag 1 oktober staat de gezamenlijke viering in het teken van Maria. Tijdens de viering is er een bloemenhulde aan Maria. Als u hieraan wilt deelnemen dan vragen wij u om één bloem mee te brengen die u op het daarvoor bestemde moment in de viering bij Maria kunt brengen.

NAAMGEVING TOEKOMSTIG R.-K. KERKGEBOUW VLAARDINGEN
Onlangs heeft u een brief ontvangen waarin u werd gevraagd mee te denken en suggesties te geven voor een nieuwe naam voor het toekomstige r.-k. kerkgebouw in Vlaardingen. Wij hopen dat u mee wilt denken en uw voorstel voor een nieuwe naam (met motivatie) vóór 1 oktober kenbaar wilt maken. U kunt dit doen door de antwoordstrook in te leveren bij de H.Lucaskerk of de Pax Christikerk of te mailen naar: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

PRODUCTEN VOOR DE VOEDSELBANK
Zondag 1 oktober is er weer een inzameling van producten voor de voedselbank. Het “product van de maand” is rijst en/of pasta. We hopen weer op een mooie opbrengst.

DIERENZEGENING OP 4 OKTOBER
Op woensdag 4 oktober zijn tussen 18.30 en 19.00 uur in de Pax Christikerk alle huisdieren en knuffeldieren welkom om de zegen te ontvangen. Houdt u er wel rekening mee dat er meer dieren aanwezig kunnen zijn. Er zijn dieren die daar niet tegen kunnen. U kent uw eigen dier het beste.

SOEPCAFE
Zondag 15 oktober is er in de Pax Christikerk weer Soepcafe. Na de viering is er koffie en thee en om 12.45 uur staan de soep, de broodjes en ander lekkers voor u klaar. Graag vooraf aanmelden via de intekenlijst in de hal van de kerk, of via tel. nr. 06 10709911

GELOOFSVERDIEPINGVensters op God – Engelen in de kunst en bij devoties
Engelen spreken tot onze verbeelding. In de Bijbel zijn het boodschappers van God. Maar in de kunst (en soms kitsch) bestaan allerlei beelden van engelen. In het geloofsleven, en ook in niet christelijke spiritualiteit spelen engelen bij menigeen een bijzondere rol. Op donderdagavond 12 oktober is er een avond in de Pax Christikerk. Tijdens de avond bekijken we beeltenissen van engelen in de kunst en luisteren naar het verhaal erachter. En wij stellen aan onszelf de vraag wat betekenen engelen voor ons? De avond is in de Pax Christikerk, begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45) en wordt geleid door pastor Egging en dominee Habekotté. Na afloop: nagesprek, ontmoeting en een hapje en een drankje.
Graag vooraf opgeven via email geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

SCHULDHULPMAATJE — meehelpen met schuldhulpmaatje — informatieavond
Stel dat u van een gezin in uw omgeving vermoedt dat er financiële problemen zijn. Het zijn aardige mensen en u wilt ze graag helpen. Wat doet u? Het klinkt misschien niet logisch, maar geld geven is niet de oplossing. Mensen met schulden hebben een ander nodig om vervolgens samen hun schuldenprobleem effectief aan te pakken. Iemand die een luisterend oor biedt en zonder verwijten praktisch helpt.
Vanuit verschillende kerken werkt SchuldHulpMaatje Vlaardingen intussen al een aantal jaren prettig samen, waardoor intussen al vele hulpvragers geholpen zijn.
Echter, door veranderingen in het bestuur, zijn we op dit moment dringend op zoek naar een aantal bestuursleden.
Op dinsdagavond 3 oktober aanstaande is er een informatieavond gepland om uitgebreider te spreken over de verschillende rollen die er zijn.
Wanneer u interesse hebt in het vervullen van een rol, of meer wilt weten over het werk van SchuldHulpMaatje, bent u van harte welkom. Dinsdagavond 3 oktober: De Windwijzer, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen. Start 19:30 uur.

DE WINDWIJZER – Schiedamseweg 95, Vlaardingen
EXPOSITIE – Vlaardingen-Holy 60 jaar
In het teken van Vlaardingen 750 jaar wil men in Kerkcentrum Holy een expositie organiseren onder het motto: Woonwijk Vlaardingen-Holy 60 jaar. Ze vragen uw medewerking om deze expositie mogelijk te maken. Heeft u foto’s of ander beeldmateriaal, kaarten, plattegronden, tekeningen o.i.d. over de bouwgeschiedenis van Holy? Neem dan a.u.b. contact op met Cees Burggraaf, cees.burggraaf@gmail.com of tel: 06 1259 3616.
Vinylavond bij De Windwijzer – Terug in de tijd met jouw favoriete platen
Op donderdagavond 5 oktober ben je van harte uitgenodigd om in De Windwijzer de magie van vinyl opnieuw te ontdekken. Vergeet even de CD’s, DVD’s en Spotify-afspeellijsten, want deze avond draait alles om het warme geluid en de charme van vinylplaten.
Heb je die ene plaat nog in je collectie die je met je allereerst verdiende geld hebt gekocht? Of die LP die je keer op keer hebt afgespeeld totdat hij letterlijk grijs werd gedraaid? Op onze zolder willen we samen met jou deze kostbare pareltjes herontdekken en met elkaar delen.
Kom op donderdag 5 oktober om 19.30 uur naar de zolder van De Windwijzer, gelegen aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. De toegangsprijs is slechts €2.50. Voor een drankje wordt gezorgd.
VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H. Lucaskerk: 08 okt. 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger M. Tharsis, SVD
Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk: 08 okt. 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger M. Tharsis, SVD
Organist en samenzang.
Deurcollecte Wereldmissiedag voor de kinderen.
SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.