WILLIBRORD ACTUEEL 08-10-2023

Jaargang 17, nr.  07                                                                                             08-10-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

VIERINGEN:
H. Lucaskerk: 08 okt. 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger: M.Tharsis SVD
Koor Willibrordkoor
Pax Christikerk: 08 okt. 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: M.Tharsis SVD
Organist en samenzang
Deurcollecte Wereldmissiedag voor de kinderen.

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand is er een vesperviering vanuit de basiliek
_____________________________________________________________________________

ONTMOETINGSOCHTENDEN
Woensdag 11 oktober is het weer ontmoeten op het kerkplein van de Lucaskerk.
Start om 10.00 uur.
Donderdag 12 oktober van 10.00 – 12.00 uur is er weer een gezellige ontmoetingsochtend in de Pax Christikerk. Er is koffie, thee en tijd voor gesprek. Wat er verder op het programma staat is nog een verrassing.
UPDATES PASTORAATGROEP
Bij de pastoraatgroep van de Willibrordgemeenschap zijn momenteel enkele mutaties. Agnes Jansen heeft afscheid genomen als lid en mede-coördinator van de pastoraatgroep. Zij blijft haar vele andere werkzaamheden voor de deelgemeenschap en voor de parochie voortzetten.
Han Raeijmaekers heeft afscheid genomen van de pastoraatgroep en als portefeuillehouder liturgie vanuit de Lucaskerk. Jan Barendregt heeft afscheid genomen als portefeuillehouder liturgie vanuit de Pax Christikerk. Chanelva Termeer is de nieuwe portefeuillehouder liturgie in de PG voor de hele deelgemeenschap.
Momenteel worden gesprekken gevoerd met kandidaten voor de pastoraatgroep: een mede-coördinator van de pastoraatgroep en nieuwe pastoraatgroepleden voor enkele portefeuilles. Intussen worden ook plannen gemaakt voor een andere manier van werken van de pastoraatgroep: minder vergaderen en meer uitvoering.
In afwachting van de nieuwe invulling van de pastoraatgroep zijn er voorlopig de volgende contactpersonen:
Elly Barendregt is coördinator (terwijl we ernaar streven op korte termijn een mede-coördinator vanuit de Lucaskerk te benoemen). Chanelva Termeer is de nieuwe portefeuillehouder liturgie. Daarnaast blijft Anne van der Horst portefeuillehouder voor diaconie en MOV en Elly Barendregt voor catechese.

SOEPCAFE
Zondag 15 oktober is er in de Pax Christikerk weer Soepcafe. Na de viering is er koffie en thee en om 12.45 uur staan de soep, de broodjes en ander lekkers voor u klaar. Graag vooraf aanmelden via de intekenlijst in de hal van de kerk, of via tel. nr. 06 10709911

GELOOFSVERDIEPING – Vensters op God – Engelen in de kunst en bij devoties
Op donderdagavond 12 oktober is er een avond Engelen in de kunst en bij devoties in de Pax Christikerk. Engelen spreken tot onze verbeelding. In de Bijbel zijn het boodschappers van God. Maar in de kunst (en soms kitsch) bestaan allerlei beelden van engelen. In het geloofsleven, en ook in niet christelijke spirualiteit spelen engelen bij menigeen een bijzondere rol. Tijdens de avond bekijken we beeltenissen van engelen in de kunst en luisteren naar het verhaal erachter. En wij stellen aan onszelf de vraag wat betekenen engelen voor ons?
De avond is in de Pax Christikerk, begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45) en wordt geleid door pastor Egging en dominee Habekotté. Na afloop: nagesprek, ontmoeting en een hapje en een drankje. Graag vooraf opgeven via email geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

Meditatie
Vrijdag 13 oktober is er weer een meditatieavond in de Pax Christikerk. De aanvang van de avond is om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenehid voor gesprek en drinken we een kopje thee.
U bent van harte uitgenodigd. Graag vooraf opgeven via email geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

PLATFORM VERBINDING
Dinsdag 10 oktober van 9.30 – 12.00 uur is er bij VV Zwaluwen de activiteit “Kom, ontmoet en Beweeg’. Tijdens deze ochtend kunt u ervaren welk divers sport en ontmoetingsaanbod er is in de wijk Holy en kunt u laagdrempelig meedoen aan activiteiten zoals GoldenSports, Fithockey en Vitaalbewegen. Seniorenwelzijn is aanwezig met de vitaliteitscheck, waarbij de senior kan laten meten hoe de vitaliteit scoort t.o.v. leeftijdsgenoten en krijgt men een persoonlijk advies. Wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven, dan kunt u contact opnemen met Manuela de Hooge, email: mdehooge@seniorenwelzijn.nl tel. 06-57314232.

DE WINDWIJZER – Schiedamseweg 95, Vlaardingen
Bomen over bomen in Vlaardingen met Edwin van der Burg
Op maandagavond 9 oktober komt ‘bomenman’ Edwin van der Burg naar De Windwijzer voor een inspirerende avond vol verhalen en inzichten over de rijke wereld van bomen in onze stad. Tijdens deze avond zullen verhalen over oude lindes, dronken wilgen en de invloed van klimaatveranderingen op onze stad de revue passeren.
Je bent van harte welkom op maandag 9 oktober om 19.30 uur in De Windwijzer, gelegen aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. De toegangsprijs is slechts €2.50.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H. Lucaskerk: 15 okt. 9.30 uur Woord- en communieviering, voorganger parochiaan
Cantor en samenzang
Pax Christikerk: 15 okt. 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger: H. Egging
Organist en samenzang.

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.