WILLIBRORD ACTUEEL 12-11-2023

Jaargang 17, nr. 12                                                                                 12-11-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

VIERINGEN:
H. Lucaskerk: 12 nov. Gezamenlijke viering in de Pax Christikerk
Pax Christikerk: 12 nov. 11.00 uur Gezamenlijke viering, Willibrordzondag
Eucharistieviering, voorganger: H. Egging Koor: Willibrordkoor
Deurcollecte: Willibrordzondag
Pax Christikerk 15 nov. 14.00 uur geen viering

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
____________________________________________________________________

VIERING DOORDEWEEK
Woensdag 15 november is er geen viering in de Pax Christikerk omdat er geen priester beschikbaar is.

SOEPCAFE
Op zondag 19 november is er in de Pax Christikerk weer het maandelijkse soepcafe.
Na de viering drinken we koffie en daarna worden de tafels gedekt zodat u kunt aanschuiven voor de soep, een broodje en wellicht nog meer lekkers. Van harte welkom. Graag vooraf opgeven via de intekenlijst in de hal van de kerk, of via tel. nr. 06-10709911.

ANDERS-DAN-ANDERS VIERING
Zondag 19 november om 11.00 uur is er in de Pax Christikerk weer een Anders-dan-Anders viering. Een viering voor alle leeftijden waar geloof en popmuziek samen komen. U bent van harte welkom.

HET WORDT KOUDER
Het wordt kouder. Dat merkt u als u naar buiten gaat. Thuis wordt de verwarming aangezet of u trekt warmere kleding aan. Maar helaas, het energieverbruik is duurder geworden en daarmee stijgen uw kosten.
Dat is niet alleen voor u, maar ook de kosten van het energieverbruik van de kerken stijgen. U heeft het misschien al gemerkt, de temperatuur in de kerk is minder hoog dan u gewend was. De kosten van energie zijn erg gestegen, maar de inkomsten van de kerk niet. We zullen zuiniger om moeten gaan met energie. Daarom zetten we o.a. de thermostaat van de verwarming wat lager, gaan de lampen in de kerk wat eerder uit na de viering en proberen we vergaderingen zoveel mogelijk bij mensen thuis te houden. Alle beetjes helpen. We adviseren u om u warm aan te kleden, of uw jas aan te houden als u zondags naar de kerk komt. Helpt u mee om ‘de winter door te komen?’

GELOOFSVERDIEPING
ADVENTSKRANS MAKEN
Tijdens de Advent wachten we op licht in de duisternis. Terwijl de dagen donkerder worden, leven we toe naar de komst van Jezus Christus, ‘het Licht der wereld’. In de Advent branden we in de kerk iedere week een kaarsje meer op de adventskrans. Ook thuis kan je met een eigen adventskrans zorgen dat er elke week wat meer licht komt, om zo uit te zien naar het Kerstfeest.
Door mee te doen met de workshop kunt u uw eigen adventkrans maken.
Vrijdagmiddag 1 december van 16.30 – ca. 18.30 uur
Workshop voor gezinnen met kinderen.
Ouders en kinderen zijn van harte welkom om met elkaar één of twee kransen te maken voor in huis (afhankelijk van het aantal deelnemers per gezin).
Vrijdagavond 1 december van 20.00 – 22.00 uur
Workshop voor volwassenen.
Voor beide workshops: Aanmelden kan tot en met 20 november, bij voorkeur via het e-mailadres geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl Graag erbij vermelden of u wilt deelnemen aan de workshop voor volwassenen of voor gezinnen. U kunt ook inschrijven via de intekenlijst in de hal van de kerk. Kosten € 10,00, incl. materiaal, iets te drinken en iets lekkers. Graag zelf een snoeischaar meenemen.

DE WINDWIJZER – Schiedamseweg 95, Vlaardingen
Opening expositie Mick Otten
Op zaterdag 11 november wordt om 15.00 uur de expositie van Mick Otten geopend in De Windwijzer. Aansluitend zal hij een lezing verzorgen over zijn inspiratiebronnen, de oorsprong van de dieren die hij fotografeert en de manier waarop hij zijn kunstwerken maakt. Mick Otten toont in de expositie foto’s van zeedieren. Hij fotografeert die dieren aan de kust, op zijn wekelijkse duiktochten en thuis. Je bent van harte uitgenodigd voor de opening van deze prachtige expositie op zaterdag 11 november om 15.00 uur. De lezing duurt van 16.00 – 16.45 uur. De expositie is t/m 4 januari te bezichtigen. De Windwijzer is gevestigd aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.
Mick Otten is freelance fotograaf en beeldend kunstenaar en van jongs af aan opgegroeid met zeenatuur.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H. Lucaskerk: 19 nov. 9.30 uur Woord-en communieviering, voorganger:
L. Meijer.Cantor en samenzang
Pax Christikerk: 19 nov. 11.00 uur Anders-dan-Anders viering voorganger 3D.
Zang en Combo o.l.v. Dick Nels
In beide kerken: Deurcollecte Nationale Jongeren.

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Aanleveren van kopij voor het Willibrord Actueel vóór donderdag 10.00 uur.
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.