WILLIBRORD ACTUEEL 24-12-2023

Jaargang 17, nr. 18                                                                                  24-12-2023
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

VIERINGEN:
H. Lucaskerk: 24 dec. 19.00 uur Kerstavond, eucharistieviering, voorganger H. Egging
Koor: Willibrordkoor
25 dec. 9.30 uur 1e kerstdag: Woord-en communieviering, voorganger L. Meijer. Koor: Willibrordkoor
H. Lucaskerk: 31 dec.11.00 uur Gezamenlijke viering in de Pax Christikerk.
07 januari 11.00 uur Gezamenlijke viering. Eucharistie voorganger M. Tharsis SVD. m.m.v. de gezamenlijke koren van de Willibrord gemeenschap. Kinderwoorddienst. Na de viering Nieuwjaarsreceptie
Pax Christikerk: 24 dec. 19.00 uur Kerstgezinsviering in Kerkcentrum Holy,
Voorgangers Leden 3D en pastor P. Nijboer. M.m.v KerstKinderkoor
24 dec. 22.30 uur Nachtmis, eucharistieviering, voorganger: M.Tharsis, SVD. Koor: Liriko.
25 dec. 11.00 uur 1e kerstdag Eucharistieviering, voorganger H. Egging Koor: Zanggroep Impuls.
Pax Christikerk: 31 dec. 11.00 uur Gezamenlijke viering. Eucharistie. Voorganger M.Tharsis SVD, organist en samenzang
In beide kerken is er op zondag 24 december geen ochtendviering.
In beide kerken is er op 1 januari geen viering in Vlaardingen
De deurcollectes in beide kerken na de vieringen op kerstavond en op 1e kerstdag zijn
voor La Granja.
YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos
of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
Laatse vrijdag van de maand is er een vesperviering vanuit de basiliek.
KINDERWOORDDIENST
Zondag 7 januari is er kinderwoorddienst. Het is dan het feest van Driekoningen.
Kinderen zijn van harte welkom om, tijdens de viering, in hun eigen ruimte het verhaal van de Driekoningen te horen. Ook gaan ze een mooie knutsel maken. Zondag 7 januari om 11.00 uur is het in de H.Lucaskerk. Komen jullie ook?
AANMELDEN 1E COMMUNICANTEN
Binnenkort gaat in onze deelgemeenschap de voorbereiding voor de 1e H. Communie weer van start. U kunt uw kind hiervoor aanmelden bij Jetske Barendregt via emailadres
eerstecommunievlaardingen@goedeherderparochie.nl U krijgt dan een aanmeldformulier.
Aanmelden kan tot 1 januari a.s. De voorstellingsviering is op 4 februari en de viering van de 1e H. Communie op 21 april.Tijdens een aantal kinderbijeenkomsten worden de kinderen voorbereid op de 1e H. Communie. In de wintereditie van ons parochieblad Kerk aan de Waterweg staat, op pag. 14 en 15 een artikel over o.a. de 1e H. Communie.
NIEUWJAARSRECEPTIE
Vanaf januari zijn alle vieringen gezamenlijk. Alle vieringen in de maand januari zijn in de H.Lucas kerk. De eerste viering in januari is een feestelijke viering met medewerking van de koren van de Lucas en de Pax Christikerk. Na afloop van de viering op 7 januari is er een gezellig samenzijn waar we elkaar een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen onder het genot van oliebollen en een glaasje.
ONTMOETEN
H. Lucaskerk: 27 december en 10 januari hebben wij speciaal ontmoeten. 27 december een film Kerst in Rome en 10 januari ontmoeten met life music en poëzie. Opgeven is mogelijk via inschrijflijst op het kerkplein van de Lucaskerk, via een e mailbericht naar ontmoetenkerkpleinlucas@gmail.com of via 06 23632559.
Heeft u belangstelling? Dan bent u van harte uitgenodigd om te komen!
Pax Christikerk: 11 januari van 10.00-12.00 uur bent u voor de maandelijkse ontmoetingsochtend in de Pax Christikerk van harte welkom. De koffie /thee staat voor u klaar.
AFSCHEID PASTOR H. EGGING — Uitnodiging
Aan het eind van dit kalenderjaar zal pastor Henri Egging afscheid nemen van parochie De Goede Herder. Er is gelegenheid afscheid te nemen van pastor Henri Egging op zaterdagavond 30 december. Om 18.00 uur is er een Eucharistieviering in de Liduinabasiliek Daarna is er vanaf 19.30 uur een ontmoeting in De Wilgenburg (het parochiecentrum achter de basiliek) met een hapje en een drankje, en gelegenheid om afscheid van pastor Egging te nemen.
Koorzangers uit alle kerken van onze parochie worden van harte uitgenodigd mee te zingen in het gelegenheidskoor, dat tijdens de eucharistieviering zal zingen. Als je wilt meezingen, kom dan om 17.30 uur naar de repetitie in de basiliek.
Wilt u een bijdrage geven voor een afscheidscadeau voor pastor Egging dan kunt u dit (contant) deponeren in de doos in de hal van de kerk.
Uitnodiging presentatie diaken Lokken door vicaris-generaal Van Deelen
Na het afscheid van pastoor C. Duynstee en pastor/rector H. Egging komen vicaris-generaal A.J. (Lex) van Deelen en diaken S. (Steef) Lokken het pastoraal team van onze parochie versterken. Vicaris-generaal Van Deelen wordt administrator (waarnemend pastoor) van parochie De Goede Herder en waarnemend rector van de Liduinabasiliek. Hij zal het parochiebestuur voorzitten en het pastoraal team leiden. Hij is met name in de weekends beschikbaar voor liturgievieringen. Diaken Lokken komt full time werken in parochie De Goede Herder.
Op zondag 7 januari om 9.30 uur in de Liduinabasiliek zal vicaris Van Deelen tijdens de eucharistieviering om 9.30 uur in onze parochiekerk, de Liduinabasiliek, diaken Lokken presenteren als nieuw lid van het pastoraal team. Vrijwilligers en parochianen uit de hele parochie zijn van harte welkom bij deze presentatie. Wij hopen dat u vicaris Lex van Deelen en diaken Steef Lokken hartelijk zult verwelkomen in onze parochie.
Namens het pastoraal team, Henri Egging, waarnemend pastoor
PATER HENK ERDHUIZEN
Pater Henk Erdhuizen heeft ons weer een nieuwsbrief gestuurd. Daarin vertelt hij over zijn werk in Bolivia. De brief ligt in de hal van de kerk.
VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H.Lucaskerk 14 januari 11.00 uur Gezamenlijke viering. Woord-en communieviering
Voorganger parochiaan. Koor: Willibrordkoor.
Vanaf 2024 zijn alle vieringen gezamenlijk, aanvangstijd: 11.00 uur.
In de maand januari zijn de vieringen in de H. Lucaskerk.
SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
Beide secretariaten zijn gesloten van 23 december tot en met 7 januari.
De volgende Willibrord Actueel kunt u tegemoetzien voor het weekend van 14 januari
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.