WILLIBRORD ACTUEEL 04-02-2024

Jaargang 17, nr. 22                                                                                                        04-02-2024
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

VIERINGEN:
Pax Christikerk 04 februari 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger M.Tharsis, SVD
Voorstellen 1e communicanten.
In de maand februari zijn er geen vieringen in de H. Lucaskerk

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand is er een vesperviering vanuit de basiliek.

VIERINGEN IN FEBRUARI.
In de maand februari wisselen we van kerk waar we als Willibrord gemeenschap op zondag ons geloof vieren. De Lucaskerk is in de maand februari gesloten.
U bent dan van harte welkom in de Pax Christikerk. Aanvangstijd: 11.00 uur.

EERSTE COMMUNICANTEN
De voorbereiding van de 8 eerste communicanten is van start gegaan. Zondag 4 februari zullen de kinderen tijdens de viering zich voorstellen aan de gemeenschap.
De voorstellingsviering is in de Pax Christikerk en begint om 11.00 uur.

CARNAVAL VOOR ALLE BASISSCHOOLKINDEREN
Vrijdag 9 februari van 19.00 – 20.00 uur vieren we carnaval in de Pax Christikerk.
Ontdek Carnaval op ons feest en knutsel mee aan Venetiaanse Waaiers. Een avond vol kleur, creativiteit en traditie. Kosten: een eigen, vrijwillige, bijdrage van € 2.00.
Graag uiterlijk 4 februari opgeven via: jongerenwerkpaxchristi@gmail.com

VASTENACTIVITEIT VOOR JONGEREN
Na Carnaval komt het vasten. Wat houdt dit in? Wil je er iets mee doen? Kom dan gezellig langs op vrijdag 9 februari in de Pax Christikerk. We starten om 19.00 uur en het duurt tot ca. 20.00 uur.

ONTMOETEN
Donderdag 8 februari van 10.00 – 12.00 uur is er weer een gezellige ontmoetingsochtend in de Pax Christikerk. Er is tijd voor koffie/thee, een praatje en een gezellige activiteit. Loop eens binnen, u bent van harte welkom.

SOEPCAFE
Zondag 18 februari is er weer soepcafe. Na de viering drinken we koffie en daarna kunnen we aan tafel voor een kopje soep en een broodje. Ook de mensen die deelnemen aan de workshop Bloemarrangement maken in de Vastentijd eten een hapje mee. Zie hieronder. Graag vooraf aanmelden via het intekenformulier in de hal van de kerk of via tel. nr. 06 10709911

GELOOFSVERDIEPING
Bloemenarrangement maken in de Vastentijd – 18 februari
De vastentijd is een tijd van inkeer en bezinning. In de kerk merken we dat in de liturgie, de liturgische kleur is paars, er wordt geen Gloria gezongen, de Paaskaars wordt niet ontstoken en staat niet in de kerkzaal. Ook de bloemversiering is sober.
Tijdens de workshop op 18 februari gaan we een bloemenarrangement maken, passend in de vastentijd. Na de viering is er koffie en een lunch, daarna gaan we aan de slag. Aanmelden kan tot en met zondag 4 februari via emailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl telefonisch via 06 10709911 of via de intekenlijst in de hal van de kerk. Graag zelf een snoeischaar meebrengen.

Meditatieavond
Vrijdag 16 februari (let op: gewijzigde datum) is er in de Pax Christikerk weer de maandelijkse meditatieavond. Aanvang 20.00 uur. Na de meditatie is er gelegenheid om na te praten en een kopje thee te dringen. Graag opgeven via email: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

HELP DE VOEDSELBANK!
In januari is er heel veel soep ingeleverd. Heel erg bedankt namens de cliënten.
Voor februari is het “PRODUCT VAN DE MAAND”: Schoonmaakmiddel en/of afwasmiddel.
Op 4 februari kunt u uw product inleveren in de hal van de Pax Christikerk. Veel dank voor uw bijdrage.

ZINGEN VOOR VREDE – ZING MEE VOOR VREDE Op 24 februari is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Om een stem te kunnen geven aan onmacht en uit solidariteit met slachtoffers van wereldwijd oorlogsgeweld wordt er op zaterdag 24 februari van 14.00 tot ca 16.00 in Vlaardingen een groot vredeskoor samengesteld. Koorzingen als metafoor en middel tot verbinding en als positief en verbindend signaal in deze tijd van verdeeldheid en oorlogsgeweld.
WAAR: Lucaskerk Vlaardingen – Hoogstraat 26

EXPOSITIE IN KERKCENTRUM-HOLY
Vanaf maandag 22 januari is er een nieuwe expostie te bewonderen in het kerkcentrum Holy
Het is een foto expositie van Rosalie vd Bok.
De expositie is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het kerkcentrum: maandag, dinsdag, donderdag van 9.00 – 11.00 uur en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.

OUD PAPIER ACTIE (OPA) — Op naar een volle container!!!
Zaterdag 3 februari staan we weer op de stoep van Kerkcentrum Holy.
Tussen 9.00 – 11.30 uur is er gelegenheid om oud papier, karton, boeken en tijdschriften bij ons in te leveren.
De papierprijs (€ 33,75/ton) is nog steeds laag, dus hebben wij véél kilo’s nodig om de goede doelen te blijven steunen. Wilt u ons daarbij helpen?
Allen hartelijk dank voor uw bijdrage en graag tot ziens op zaterdag 3 februari.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
Pax Christikerk 11 februari 11.00 uur Eucharistieviering,
Voorgangers A.v.Deelen en S.Lokken
Koor: Impuls
Pax Christikerk 14 februari 19.30 uur Aswoensdagviering, voorganger S. Lokken muzikale
Medewerking door Jaap en Joke van Toor.

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl
TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.