WILLIBRORD ACTUEEL 10-03-2024

Jaargang 17, nr. 26                                                                      10-03-2024
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

VIERINGEN:
H. Lucaskerk 10 maart 11.00 uur Woord-en communieviering, Voorganger: parochiaan
4e zondag van de vastentijd Koor: Willibrordkoor

In de maand maart zijn er geen vieringen in de Pax Christikerk (m.u.v. het Paastriduum)

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand is er een vesperviering vanuit de basiliek.

WEEKENDVIERINGEN
In de maand maart zijn de vieringen in de H.Lucaskerk. De Pax Christikerk is dan gesloten.

ONTMOETEN
H.Lucaskerk: Woensdag 13 maart van 10-12 uur is er een bijeenkomst op het kerkplein in de Lucaskerk, wij drinken koffie en er is een praat-, kaart, rummycup-, scrabble tafel. De ochtend sluiten wij af met een kopje soep. Iedereen is welkom
Pax Christikerk: Donderdag 14 maart van 10.00-12.00 uur is er weer een gezellige ontmoetingsochtend in de Pax Christikerk. Er is koffie, thee en tijd voor gesprek.

SOEPCAFE
Zondag 17 maart is er in de Pax Christikerk weer het maandelijkse soepcafe. Na de viering en de koffie in de Lucaskerk kunt u in de Pax Christikerk aanschuiven voor een heerlijke lunch met soep, broodjes en gezelligheid.
Inschrijven kan via het aanmeldingsformulier in de hal van de Pax Christikerk of de Lucaskerk. Telefonisch aanmelden kan ook via: tel. 06 10709911

PALMPAASSTOKKEN MAKEN
Op zaterdag 23 maart om 15.00 uur organiseren we een gezellige knutselmiddag in de Lucas kerk waarbij we samen Palmpaasstokken gaan maken! Op Palmzondag, 24 maart, gaan we met onze prachtig versierde Palmpaasstokken meelopen in de processie in de kerk. En dat is nog niet alles! Na de gezinsviering zullen we naar het Zonnehuis gaan om onze Palmpaasstokken te schenken aan de ouderen. Het zal hun dag opfleuren en een glimlach op hun gezicht toveren. Een kleine daad van vriendelijkheid kan een groot verschil maken!
We hopen op een grote opkomst, want hoe meer kinderen meedoen, hoe meer vreugde we kunnen verspreiden. En als je besluit dat je jouw Palmpaasstok aan iemand anders wilt schenken, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima!. Geef je op via emailadres:
jongerenwerkpaxchristi@gmail.com

VASTENACTIE
Even minderen voor een ander. Met dit motto vragen we aandacht voor mensen in Zimbabwe. Mensen zoals Thandekile die, als weduwe met twee kinderen, grote moeite heeft om dagelijks een goede maaltijd te bereiden. Caritas – de lokale partner van Vastenactie – hielp Thandekile en haar gemeenschap met de aanleg van een gemeenschappelijke groentetuin, een waterput met pomp op zonne-energie en trainingen om lokale gewassen te verbouwen.
Thandekile is dankbaar voor deze hulp. Ze werkt hard mee en houdt hoop, ook al is het erg moeilijk.
Om ‘Leven in een veranderende wereld’ voor meer mensen mogelijk te maken is uw bijdrage zeer welkom. U kunt uw gift overschrijven naar rekening NL 82 INGB 0000 5562 94 – t.n.v. Par. DGH Actierekening MOV-ZWO

GEUZENMAAND – Theatervoorstelling “Zelensky hier” op 22 maart in de Stadsgehoorzaal Op vrijdag 22 maart is de voorstelling “Zelensky hier” in het kader van de Geuzenmaand te zien in de Stadsgehoorzaal. De voorstelling is een flitsende voorstelling met sketches, filmpjes, teksten uit redevoeringen en brieven. Wat in de voorstelling naar voren komt, is dat hij(Zelensky) zich heilig had voorgenomen om niet zoals zijn voorgangers te zwichten voor corruptie. Dat is een voortdurend gevecht, omdat niet al zijn oude vrienden en medewerkers daar in mee kunnen gaan. Bovendien is hij in een oorlog verzeild geraakt. Wij hadden gehoopt dat de voorstelling niet meer in de schaduw van de oorlog zou worden opgevoerd, maar die hoop bleek ijdel. Het is niet te verwachten dat voor 22 maart de vrede uitbreekt. De voorstelling begint om 20:30 uur. Kaartjes kosten 15 euro en zijn te bestellen via:
https://stadsgehoorzaal.nl/programma?q=Zelensky

Het programma voor de komende week:
Let op: Voor sommige activiteiten is wel het aanmelden of reserveren van een plaats nodig. Hieronder alvast de aankondiging, zodat je tijdig kunt reserveren.
Dinsdag 12 maart: 14.00 uur, De Windwijzer. Vrij toegang
In gesprek met Peter van Uhm en Mart de Kruif Aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl
Vrijdag 15 maart, 17.30 uur, De Windwijzer. Entree € 7,50 Uit Afghaanse keuken
Aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.

KEUZE NIEUWE NAAM RK-KERK VLAARDINGEN
U kunt uw keuze voor de naam van de RK kerk tot 17 maart kenbaar maken door het stemformulier (op de achterzijde van de brief) in te vullen en te deponeren in de stembus in de Pax Christi of de H.Lucaskerk, of te scannen en te mailen. Meer info in de brief. In de hal van beide kerken zal de brief ook gelegd worden. Per persoon kunt u één stem uitbrengen. We hopen op Palmzondag de naam bekend te kunnen maken.

GELOOFSVERDIEPING

Paaskaars versieren – voor jong en oud in de Petrus en Pauluskerk in Maassluis.
Zaterdag 16 maart, aanvang 14.30 uur, is er in de Petrus en Pauluskerk in Maassluis,
(Andreasplein 1) gelegenheid om met gekleurde was uw/jullie eigen paaskaars te maken.
Kosten € 10,00. Zelf meebrengen: een mooie kaars en een (kinder)schaar.
Het Paasverhaal – kijken en luisteren via het beeldscherm naar de Zandtovenaar
Zaterdag 16 maart van 14.00 tot ca. 15.00 uur in de Wilgenburg (centrum achter de basiliek, Land van Ris in Schiedam) is er voor jong en oud de gelegenheid om via het beeldscherm te kijken naar het Paasverhaal. De Zandtovenaar brengt het verhaal prachtig in beeld in een wervelende voorstelling voor jong en oud. Graag aanmelden via: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
H. Lucaskerk 17 maart 11.00 uur Eucharistie, Voorganger: M.Tharsis,SVD
5e zondag van de vastentijd Koor: Liriko

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H.Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.