WILLIBRORD ACTUEEL 14-04-2024

Jaargang 17, nr. 31                                                                                   14-04-2024
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

VIERINGEN:
Pax Christikerk 14 april 11.00 uur Anders-dan-Anders viering, voorgangers: leden van 3D
Zang en muziek door leden van Impuls en het combo o.l.v.
Dick Nels
H. Lucaskerk is gesloten.

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand is er een vesperviering vanuit de basiliek.

EEN NIEUWE ANDERS DAN ANDERSVIERING
Op 14 april a.s. is er weer een Anders dan Andersviering.
En het belooft een bijzondere viering te worden. Het thema van de viering is: “Aardig voor de aarde”. Hoe gaan we met onze mooie aarde om, een aarde waar we met z’n allen op moeten leven en best een beetje zuiniger op mogen zijn.
Om dit te symboliseren vragen we iedereen die naar de viering komt een zakje aarde uit eigen tuin of plantsoen mee te nemen. Dit verzamelen we dan in een grote bak, zodat we dan aarde hebben die van iedereen is. Natuurlijk gaan we daar in de viering dan iets mee doen. Ook is er een creatief moment, waarbij we gaan proberen wat aardiger voor de aarde te zijn, en haar een beetje mooier te maken. Ook het combo is, vanwege verplichtingen van enkele muzikanten elders, anders dan anders. Met name de deelname van Juriaan Govaart is bijzonder. Zijn muzikale rol zal ook anders dan anders zijn. Ook Impuls draagt bij een aantal liedjes een steentje bij.
Voorgangers tijdens deze viering zijn Elly Barendregt en Anne van der Horst namens 3 D.
We hopen op een goede en druk bezochte viering.

EERSTE H.COMMUNIE
Zondag 21 april zullen de 8 kinderen die de afgelopen tijd de voorbereidingsochtenden hebben gevolgd voor de eerste keer de H. Communie ontvangen. Wij wensen de kinderen een mooie viering en we hopen hen nog vele malen in ons midden te mogen verwelkomen.

ONTMOETEN
H. Lucaskerk: Woensdag 17 april van 10 – 12 uur is er weer ontmoeten op het kerkplein van de Lucaskerk. Er is een praat-, kaart en rummikub tafel. Iedereen is welkom.
Let op: de ochtend van 24 april is verplaatst naar 17 april.

KLEDINGACTIE – Zaterdag 13 april: Van 10.00-12.00 uur is de jaarlijkse kledingactie.
U kunt schone en nog bruikbare kleding inleveren bij de Pax Christikerk. Inleveren in een plastic zak, schoenen graag per paar gebonden.

GELOOFSVERDIEPING
Meditatieavond
Vrijdag 12 april is er in de Pax Christikerk weer de maandelijkse meditatieavond. Aanvang 20.00 uur. Na de meditatie is er gelegenheid om na te praten en een kopje thee te drinken. Graag opgeven via email: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

SOEPCAFE
Zondag 21 april is er in de Pax Christikerk weer het maandelijkse soepcafe. Na de viering en de koffie kunt u aanschuiven voor een heerlijke lunch met soep, broodjes en gezelligheid. Inschrijven via het aanmeldingsformulier in de hal van de Pax Christikerk of via het emailadres:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

KLEURRIJKE DOEKEN VOL INSPIRATIE VOOR DE VREDE
Sinds 18 maart wordt in het Kerkcentrum Holy een serie bijzondere schilderijen getoond. Het zijn allemaal schilderijen, die eerder te zien waren in de Vredeshalte op het Liesveld en die gelinkt zijn aan Vrede. Tijdens de Vredesweken van 2018, 2020 en 2022 zijn deze schilderijen op initiatief van PAX Ambassade van Vrede gemaakt. De realisatie van deze kunstprojecten is begeleid door diverse kunstenaars.
Resultaat: kleurrijke doeken vol inspiratie voor de Vrede.
Kom kijken en laat de beelden op je inwerken. Voor elk van de schilderijen moet een vaste plaats worden gevonden. Te denken valt aan maatschappelijke instellingen, openbare gebouwen, publiek toegankelijke bedrijfskantoren, en ruimten voor religieuze samenkomsten, zoals moskeeën, kerken en tempels.
Op vrijdagmiddag 12 april is er vanaf 16.00 uur een eerste verkoop van de schilderijen. De verkoop is in Kerkcentrum Holy. Tijdens de verkoop kunnen we luisteren naar muziek en zang en naar poëzie van de stadsdichter(s) en anderen. Er is een kopje koffie of thee, een hapje en drankje.
Er volgt een tweede verkoop van overgebleven schilderijen in de Vredesweek, de derde week van september.
De opbrengst van alle schilderijen gaat voor 100% in deze tijd van oorlog naar vredeswerk. PAX Ambassade denkt dan aan organisaties zoals bijv. UNHCR en Rode Kruis die zorgdragen voor slachtoffers van oorlogen wereldwijd. Info: PAX Ambassade van Vrede 06 48489932

LENTEMARKT
Zaterdag 13 april: Lentemarkt in de Bethelkerk van 10 – 14 uur.
Inzamelen van spullen kan nog op vrijdag 12 april van 10.00 uur tot 12.00 uur
De opbrengst van de verkoop is o.a. voor de aanleg van een waterleiding in Gambia.

WINDWIJZER
Zaterdag 13 april: Weggeefwinkel en Boekenmarkt in de Windwijzer van 9.30 – 12.00 uur.
Vocalgroup Just Friends in De Windwijzer
Op zaterdagmiddag 20 april staat De Windwijzer bol van prachtige muziek en gezelligheid. Vocalgroup Just Friends zal in drie blokken, intiem en hartverwarmend, prachtige liederen ten gehore brengen. Maar dat is nog niet alles! Ook Ingeborg van Gijn op dwarsfluit en Marjan van Dorp op piano zullen u verrassen met een repertoire van mooie en bekende melodieën.
Terwijl u geniet van de muzikale klanken, wordt u verwend met een verfrissend drankje en een smakelijk hapje. Samen zullen we een heerlijke zaterdagmiddag beleven, gevuld met prachtige muziek en fijne ontmoetingen. Je bent van harte welkom op zaterdag 20 april om 15.00 uur in De Windwijzer. Aan de deur is het mogelijk om een vrije gift te geven.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
Pax Christikerk 21 april 11.00 uur Eucharistieviering, voorganger pastor M.Tharsis, SVD.
Viering eerste Heilige Communie. Koor Okido.
H. Lucaskerk is gesloten.

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H. Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.
Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.