WILLIBRORD ACTUEEL 19-05-2024

Jaargang 17, nr. 35                                                                                                        19-05-2024
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

VIERINGEN:
H. Lucaskerk 19 mei 11.15 uur Pinksteren, Eucharistieviering, voorganger
J.Arul.SVD. Koor: Liriko
Deurcollecte Missie en Diaconie Wereldwijd voor opbouwwerk in Israël en Gaza
Pax Christikerk is gesloten.

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand er een vesperviering in/vanuit de basiliek,
vanaf 16.00 uur inloop met koffie/thee, aanvang vespers 17.00 uur.

WIJZIGING AANVANGSTIJD VIERINGEN.
Met ingang van 1 mei aanstaande heeft het pastoraal team de aanvangstijd van de vieringen in Schiedam (Jacobuskerk) en in Vlaardingen (Pax Christi en H. Lucaskerk), om organisatorische redenen, gewijzigd. Per genoemde datum zullen de vieringen op zondag in beide Vlaardingse kerken om 11.15 uur aanvangen. In de maand mei zijn de vieringen in de H. Lucaskerk. Het pastoraal team hoopt op uw begrip.

BERICHT VAN VICARIS VAN DEELEN.
Zoals u weet is pater Avin sinds 1 oktober vorig jaar afwezig in verband met overleg in Rome binnen de Congregatie van het Goddelijk Woord, de paters svd. Wij zijn blij u te kunnen melden dat pater Avin inmiddels is teruggekeerd in Nederland. Als provinciaal van de provincie Nederland en België van de congregatie heeft hij zijn werkzaamheden hervat. Over zijn pastorale inzet in onze parochie wordt nog overleg gepleegd met het pastorale team. Daarover hoort u zo spoedig mogelijk.

SOEPCAFE.
Zondag 19 mei is er in de Pax Christikerk weer het maandelijkse soepcafe. Na de viering en de koffie in de Lucaskerk kunt u in de Pax Christikerk aanschuiven voor een heerlijke lunch met soep, broodjes en gezelligheid.
Inschrijven kan via het aanmeldingsformulier in de hal van de Pax Christikerk of de Lucaskerk. Aanmelden kan ook via het emailadres: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

ONTMOETEN.
H.Lucaskerk: Woensdag 22 mei komen wij van 10 – 12 uur bij elkaar om te “ontmoeten”. Wij drinken koffie en hebben een praat-, kaart-, rummycup tafel. We sluiten af met een pannenkoek. U bent van harte uitgenodigd om te komen.

PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen heeft je hulp nodig!
Als PAX Ambassade van Vrede zijn we samen met verschillende groepen in Vlaardingen actief voor de vrede. Onze kerngroep is klein. We zien elkaar regelmatig, een zestal keren per jaar komen we bij elkaar.
Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten die vaak eenmalig zijn.
Voor al die activiteiten hebben we mensen nodig die willen werken aan de vrede.
• wil je lid worden van de kerngroep
• of daar met ons eens over praten?
Of wil je meedenken en meehelpen bij de activiteiten die we door het jaar heen organiseren?
• de Vredesweek 2024 (van 13 tot 22 september
• de jaarlijkse herdenking Hiroshima-Nagasaki op 6 augustus
Blijf niet op de bank zitten als u op de televisie beelden van oorlogsgeweld ziet, maar doe mee en denk mee. Kom in actie en meld je aan via e-mail: ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl

BEDEVAARTEN BEAURING.
Zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 september is er een bedevaart naar Beauring.
Aan deze bedevaart kunnen ook mensen die een bepaalde verzorging nodig hebben deelnemen.
De reissom bedraagt € 360,00. Toeslag voor een 1-persoonskamer met douche en toilet bedraagt € 60,00. Inschrijven is mogelijk tot 6 weken voor vertrek. Voor meer informatie kunt u bellen met mvr. Elly van Niel-Trossel. Tel.: 06-17322245.

KERKCENTRUM HOLY.
Vrijdagmiddag 17 mei 14.00-16.00 uur: koffie/thee drinken in Kerkcentrum Holy .
Loop gewoon even naar binnen voor een praatje met koffie of thee.
Expositie in Kerkcentrum met Schilderijen van Wim van Klink
Van maandag 22 april tot maandag 10 juni.
Maandag, dinsdag, donderdag van 9.00 – 11.00 en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is het Kerkcentrum open.

DE WINDWIJZER.
Repaircafe: Zaterdag 18 mei: Repaircafe en Boekenmarkt in de Windwijzer van
9.30 – 12.00 uur.
Zin op zondag: zondag 26 mei van 15.00-16.00 uur. Pastor Bart Starreveld, straatpastor, neemt ons deze middag mee in zijn ervaring als straatpastor. Hij illustreert dit met voorbeelden uit zijn werk, maar probeert ook onder woorden te brengen wat dit met hem doet. Toegang gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.
Film: Une année difficile — Vrijdag 31 mei om 20.00 uur
De film vertelt het verhaal van twee vrienden uit de wereld van list en bedrog die tot over hun oren in de schulden zitten en worden aangetrokken door de ideologieën van milieuactivisten, maar bovenal spreken de drank en de snacks hen aan. Een hartverwarmende en luchtige film van de makers van Intouchables. Entree: € 6,00.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK.
H. Lucaskerk 26 mei 11.15 uur Woord- en communieviering, voorganger diaken S.Lokken. Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk is gesloten.

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H. Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.