WILLIBRORD ACTUEEL 26-05-2024

Jaargang 17, nr. 36                                                                              26-05-2024
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

VIERINGEN:
H. Lucaskerk 26 mei            11.15 uur     Woord- en communieviering, voorganger diaken S. Lokken.          Koor: Willibrordkoor
Pax Christikerk is gesloten.

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand er een vesperviering in/vanuit de basiliek,
vanaf 16.00 uur inloop met koffie/thee, aanvang vespers 17.00 uur.

WIJZIGING AANVANGSTIJD VIERINGEN.
Met ingang van 1 mei aanstaande heeft het pastoraal team de aanvangstijd van de vieringen in Schiedam (Jacobuskerk) en in Vlaardingen (Pax Christi en H. Lucaskerk), om organisatorische redenen, gewijzigd. Per genoemde datum zullen de vieringen op zondag in beide Vlaardingse kerken om 11.15 uur aanvangen. In de maand mei zijn de vieringen in de H. Lucaskerk. Het pastoraal team hoopt op uw begrip.

HULP GEVRAAGD.
Heeft u ook zo’n hekel aan rommel op de vloer, aan vuile tafels, een plakkerige keuken en een vies toilet? Thuis gaat u dan uiteraard snel aan de slag, en terecht want frisheid en hygiëne is belangrijk. Dat vinden we in de Pax Christikerk ook, we willen het graag schoon en hygiënisch houden, maar we komen handen tekort om dat te realiseren. Wilt u een handje mee helpen? Heel, heel er graag en als we met meerderen zijn, hoeft niet één iemand alles alleen te doen en het is nog gezellig ook. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Anne v.d. Horst, tel. 06 27241418.

GELOOFSVERDIEPING
Kloosterweekend
Van 20 t/m 23 juni staat het bezoek aan de O.L.V Abij in Oosterhout gepland. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Wilt u nog mee, dan kunt u zich aanmelden via tel. 06 10709911 of via de email: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl
Filmavond: The Letter. Woensdagavond 12 juni wordt in de Petrus en Pauluskerk in Maassluis de film The Letter vertoond. Een film met een boodschap voor de aarde. In de film reist een aantal, door de paus geselecteerde leiders uit verschillende werelddelen, naar Rome om te spreken met de paus over de gevolgen van de klimaatveranderingen die zij ondervinden bij hen thuis. We starten met een eenvoudige maaltijd. Daarna kijken we naar de film en praten na over onze ervaringen. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. Aanmelden via de email: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl
PAX AMBASSADE VAN VREDE VLAARDINGEN
Ook vandaag donderdag 23 mei en morgen en overmorgen en …. woedt de oorlog in Oekraine – ISRAEL – Gaza – Westbank (PALESTINA)
Ook vandaag lijden Israëlische – Palestijnse en Oekraïense Vlaardingers en gedenken gestorven familieleden. Herdenk met een kaars en of bloeiend plantje bij stiltecentrum De Driepas (Hoogstraat 26) de slachtoffers van de alsmaar doorgaande Nakba. Het wordt op prijs gesteld, het doet de ook hier verdrietige mensen goed.

BEDEVAARTEN BEAURING.
Zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 september is er een bedevaart naar Beauring.
Aan deze bedevaart kunnen ook mensen die een bepaalde verzorging nodig hebben deelnemen.
De reissom bedraagt € 360,00. Toeslag voor een 1-persoonskamer met douche en toilet bedraagt € 60,00. Inschrijven is mogelijk tot 6 weken voor vertrek. Voor meer informatie kunt u bellen met mvr. Elly van Niel-Trossel. Tel.: 06-17322245.

KERKCENTRUM HOLY.
Expositie in Kerkcentrum met Schilderijen van Wim van Klink
Van maandag 22 april tot maandag 10 juni.
Maandag, dinsdag, donderdag van 9.00 – 11.00 en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is het Kerkcentrum open.

DE WINDWIJZER.
Zin op zondag: zondag 26 mei van 15.00-16.00 uur. Pastor Bart Starreveld, straatpastor, neemt ons deze middag mee in zijn ervaring als straatpastor. Hij illustreert dit met voorbeelden uit zijn werk, maar probeert ook onder woorden te brengen wat dit met hem doet. Toegang gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.
Film: Une année difficile — Vrijdag 31 mei om 20.00 uur
De film vertelt het verhaal van twee vrienden uit de wereld van list en bedrog die tot over hun oren in de schulden zitten en worden aangetrokken door de ideologieën van milieuactivisten, maar bovenal spreken de drank en de snacks hen aan. Een hartverwarmende en luchtige film van de makers van Intouchables. Entree: € 6,00.

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK.
Pax Christikerk 2 juni 11.15 uur   Eucharistieviering voorganger pater J. Arul SVD                                      koor: Impuls
H. Lucaskerk is gesloten.

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H. Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk kunt u contact opnemen met de telefoondienst van de deelgemeenschap Willibrord.